Home » , » Η "εφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο βρομερό και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία

Η "εφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο βρομερό και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 | 9:22 μ.μ.

Η "εφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο βρομερό και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Οι εφοπλιστές, είναι χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο. 

Αναφέραμε σε περασμένη ανάρτησή μας

Προφανώς και δεν πρόκειται να μπούμε σε αστυνομικά σενάρια σχολιάζοντας την είδηση ότι χτες εντοπίστηκε στο λιμάνι της Γένοβας το πλοίο «Dimitris C», του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα να μεταφέρει πάνω από 300 κιλά κοκαΐνης ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο δόσεις, ναι φυσικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Στο μόνο που θα ανατρέψουμε είναι μια περασμένη ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε «O "Διδάκτορας" της ελληνικής ναυτιλίας και βραβευμένος από την ελληνική πολιτεία για την κοινωνική του προσφορά εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και το πλοίο του με την κοκαΐνη». Ηταν μέσα Σεπτέμβρη του 2017 που και τότε το ίδιο πλοίο, του συγκεκριμένου εφοπλιστή, βρέθηκαν δέματα με κοκαΐνη συνολικού βάρους 121 κιλών στο λιμάνι Ίλο στο Περού.
Κι αυτό για να θυμηθούμε ότι αυτός ο πλουτοκράτης, επίλεκτο μέλος της "καλής κοινωνίας" πέρα από την εφοπλιστική του δραστηριότητα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Endeavor Greece της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. ενώ για την "κοινωνική του συμβολή" έχει βραβευτεί από αξιωματούχους του ελληνικού κράτους.

Για την πληρότητα της ανάρτησης παραθέτουμε αποσπάσματα από περασμένα σχετικά κείμενα μας.


Της Αλέκας Ζορμπαλά

 NOOR 1 - το Καράβι από την Περσία *

2,1 τόννοι ηρωίνης υψηλής καθαρότητας, 8 "τυχαίες" δολοφονίες μαρτύρων, κατηγορουμένων και άλλων εμπλεκομένων ατόμων, "παραιτήσεις" Προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προσπάθειες "μετακίνησης" Λιμενικών!

Εφοπλιστές, ποδοσφαιρικοί παράγοντες, επιχειρηματίες της νύχτας εμπλεκόμενοι, με τον α ή β τρόπο σε μια υπόθεση, που αφορά την μεγαλύτερη κατάσχεση ηρωίνης στην Ευρώπη, σε μια υπόθεση που "θάβεται" πανταχόθεν

33 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο μάγειρας (!!!!) του πλοίου και η καθαρίστρια της βίλας (!!!!) στη Φιλοθέη, όπου βρέθηκε μεγάλο μέρος της ηρωϊνης..

Λέτε να καταδικασθούν αυτοί ως οι μόνοι ένοχοι;;;

Διαβάστε επίσης:

Η Χρυσή Αυγή και οι δύο τόνοι ηρωίνης

Οταν είχε εκδοθεί η δικαστική απόφαση αναφέραμε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή μας

Ακαταμάχητη η επιχειρηματολογία που παρουσιάζει στις δικαστικές αίθουσες το πνευματικό παιδί του Αλ. Λυκουρέζου -σ.σ ο Σάκης Κεχαγιόγλου- κάτι που είδαμε και στην υπόθεση του «NOOR ONE». Ο εφοπλιστής που έχει στην κατοχή του το πλοίο που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης κρίθηκε αθώος, όπως συνέβη και με όλα τα μέλη του πληρώματος, κανείς δεν καταδικάστηκε σαν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και κάποιες ποινές που υπήρξαν ήταν για να τηρηθούν τα προσχήματα.

Αναμενόμενη και η δήλωση που έκανε μετά την δικαστική απόφαση και ο κ. Σάκης: «Δεν θριαμβολογώ για την αθώωση των τριών εντολέων μου, γιατί, όταν αποδίδεται δικαιοσύνη, οι πανηγυρισμοί περιττεύουν. Οφείλω όμως να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη αθώωσή τους, μετά από δύο χρόνια άδικων διωγμών, ταλαιπωρίας και διασυρμού». 

Και έχει απόλυτο δίκιο να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο αφού και ο ίδιος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα αντιμετωπίζοντας παρόμοιες καταστάσεις άδικων διωγμών και διασυρμού. 
Ευτυχώς και στην δική του περίπτωση η δικαστική πλάνη και οι αβάσιμες κατηγορίες που του επέφεραν πρωτόδικα φυλάκιση έξι ετών -όταν βρέθηκε να κατηγορείται για χρηματισμό δικαστών στο γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα- κατέπεσαν στο Εφετείο. 

Οι δικαστές βρισκόμενοι μπροστά στην εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία του ότι δεν χρημάτισε την ανακρίτρια Τόνια Ηλία για να αντιμετωπίσει με σκανδαλώδη ευνοϊκό τρόπο τους πελάτες του, αλλά της χορήγησε προσωπικό δάνειο, -ασήμαντη λεπτομέρεια ότι δεν είχε να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο- απάλλαξαν τον Σ.Κ. απ' την βαριά ατιμωτική ποινή που του είχε επιβληθεί.

Επίσης θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «ΑΠΑΤΡΙΣ». Γράφτηκε με αφορμή τα όσα συνέβησαν πριν λίγους μήνες στο Μενίδι και σ' αυτό το κείμενο διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία.

Η πρέζα και η διακίνηση της στο Μενίδι και αλλού αποτελεί ένα εντατικό κοινωνικό πρόβλημα το οποίο, και αυτό, δεν χρεώνεται στην ανυπαρξία κράτους στην περιοχή αλλά ακριβώς στην ίδια του την ύπαρξη και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο μαύρα κομμάτια του ελληνικού βαθέως κράτους.

Οι τσιγγάνοι του Μενιδίου είναι απλά οι μεσάζοντες σε μια τεράστια επιχείρηση με αμύθητα κέρδη την οποία διαχειρίζονται οι ίδιοι άνθρωποι που κατέχουν τεράστιο μερίδιο της οικονομικής (φυσικά όχι μόνο) εξουσίας.

Οι περιπτώσεις Μαρινάκη/Γιανουσσάκη του Noor1 που μετέφερε 2 τόνους πρέζα ή του επίσης μεγαλοεφοπλιστή Αγγελόπουλου, το 2004, με 5,5 κιλά κοκαΐνη είναι μόνο κάποιες υποθέσεις που έγινα ευρέως γνωστές.

Ενδεικτικά: Το 1998 οι εφοπλιστές Χαικάλης και Γατελούζος συνελήφθησαν με 4,5 τόνους κοκαίνης μετά από συνεργασία ελλήνων και αμερικάνων μπάτσων.

Το 2000 ο εφοπλιστής Λαιμός συνελήφθη, στη Βενεζουέλα, για μεταφορά 8,5 τόνων κοκαίνης αλλά την γλίτωσε αφού πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν το εμπόρευμα στη θάλασσα.

Το 2001, το πλοίο «Σατούρν», ελληνικών συμφερόντων, ξεφόρτωσε στις Αζόρες 1.300 κιλά κοκαΐνης και 200 κιλά στην Πρέβεζα – το δεύτερο τμήμα του φορτίου ήταν αμοιβή του πληρώματος για τη μεταφορά της κοκαΐνης.

Τον Μάιο του 2002, ο γαλλικός στόλος άνοιξε πυρ εναντίον του ελληνικού πλοίου «Γουίνερ», ιδιοκτησίας Κοτσορέ και Σεϊντή (ιδιοκτήτες ναυτιλιακών επιχειρήσεων), όταν αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο – το πλοίο είχε φορτώσει 2,5 κοκαΐνη από μικρά αλιευτικά 200 μίλια ανοιχτά της Κούβας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger