Home » , » Θέατρο σκιών: «Μαφιόζοι vs σκευωροί».

Θέατρο σκιών: «Μαφιόζοι vs σκευωροί».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 | 4:41 μ.μ.

«Αν παρά ταύτα συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, βγάλει πόρισμα και η Βουλή αποφασίσει να ασκήσει δίωξη, τότε απλώς θα οδηγήσει σε απαλλαγή των κατηγορουμένων με βούλευμα από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα διαπιστώσει το προφανές: ότι υπήρξε πάροδος της αποσβεστικής προθεσμίας και επ' αυτού δεν χωράει καμία αμφιβολία, δεν είναι θέμα ερμηνείας … Οι πιθανότητες να βρεθούν τελικά κάποιοι πολιτικοί κατηγορούμενοι στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου και πολύ περισσότερο να καταδικαστούν, είναι από χλωμή έως τελείως αδύνατη».

Μπορεί να είναι ένας τυχάρπαστος πολιτικάντης ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος οι παραπάνω εκτιμήσεις του όμως ισχύουν απόλυτα.

Παρακολουθούμε απ’ το πρωί σήμερα μια θεατρική παράσταση που δίνεται στην αίθουσα της βουλής που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Μαφιόζοι vs σκευωροί».
Ανούσιες κορώνες απ’ όσους κατονομάζονται σαν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novastris, δεκάρικοι λόγοι από κυβερνητικά στελέχη που αποσκοπούν σε μικροκομματικά οφέλη, εκθέτοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά γιατί όποιος έκανε τον κόπο να διαβάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, του έγινε εύκολα αντιληπτό ότι όλη αυτή η τακτική του κυβερνητικού κόμματος δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά σε μια επικοινωνιακή πολιτική.

Και αργότερα σήμερα, το έχουμε δεδομένο, ότι Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος θα εξακολουθήσουν το ίδιο θέατρο σκιών που παρακολουθούμε όλες αυτές τις ώρες.


Το μόνο ενδιαφέρον που διαβάσαμε σήμερα είναι η ευρηματική σκωπτική εισαγωγή που περιλαμβάνεται στο κείμενο που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο "πληροφοριοδότης Β", πρώην στέλεχος της Novartis.

«Περνάγαμε ωραία,

μ’ εκείνη την παρέα

ταξίδια με γιατρούς, καθηγητές.

Λαδώναμε τους πάντες

μας άδειαζαν τις τσάντες 

ΜΜΕ, υπουργοί και βουλευτές.

Ουσίες, λεφτά και οινοπνεύματα

τις μίζες δεν χορταίνανε

τσέπωναν και τα κέρματα.

Τα χρόνια τα μοιραία

τα φάγανε παρέα

σύμβουλοι, πολιτικοί, καθηγητές.

Κι αφού ακόμα ζούμε

σαν μάρτυρες θα πούμε

όλη την αλήθεια στις αρχές»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger