Home » , » Τίποτε δεν έχει τελειώσει, παρά την προπαγάνδα των Τούρκων για την εισβολή τους στο Αφρίν

Τίποτε δεν έχει τελειώσει, παρά την προπαγάνδα των Τούρκων για την εισβολή τους στο Αφρίν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 | 8:56 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Οι ηρωικοί Κούρδοι, υπερασπιστές της Ελευθερίας, συνεχίζουν να αντιστέκονται σε αντίθεση με όσα διαδίδουν οι ψεύτες των ΜΜΕ. Οι Τούρκοι παρά την τεράστια υλική τους υπεροχή ΔΕΝ κατάφεραν να κόψουν το δρόμο που συνδέει την πόλη του Αφρίν με τα εδάφη που ελέγχονται από τη Συριακή κυβέρνηση στο Νότο.

Οι Κούρδοι υποχωρούν μεν προς την πρωτεύουσα του Καντονιού, αλλά προκαλούν τεράστιες απώλειες στους εισβολείς. Κάθε μέτρο που καταλαμβάνουν οι συμμορίες των Τούρκων, το πληρώνουν πολύ ακριβά. Χθες και σήμερα εκατοντάδες εισβολείς σκοτώθηκαν ενώ πολλά οχήματα τους καταστράφηκαν.

Οι Κούρδοι κατάφεραν έναν άθλο: Μπόρεσαν να προστατέψουν και να φυγαδεύσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που αν έπεφτε στα χέρια των εχθρών, θα είχε τη χειρότερη τύχη. Ο πληθυσμός έχει συγκεντρωθεί στο Αφρίν και ετοιμάζεται να αμυνθεί.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει, παρά την προπαγάνδα των Τούρκων. Βέβαια η κατάσταση είναι κρίσιμη, αφού οι Τούρκοι είναι πολλαπλάσιοι, έχουν βαριά όπλα και αεροπορία ενώ ενισχύονται διαρκώς. Στο μεταξύ οι μισθοφόροι φονιάδες τους διεξάγουν συστηματική γενοκτονία κατά του Κουρδικού λαού. Βομβαρδίζουν με πυροβολικό και αεροπορία αμάχους, εκτελούν, βιάζουν, λεηλατούν και καταστρέφουν.

Πως φτάσαμε εδώ; Οι Τούρκοι από την αρχή είχαν αριθμητική υπεροχή και βαριά όπλα. Οι έμπειροι Κούρδοι κατόρθωσαν για δυο μήνες όχι μόνο να καταφέρουν σοβαρές απώλειες στον επίδοξο κατακτητή αλλά και να αποκρούσουν όλες σχεδόν τις επιθέσεις. Δυο παράγοντες αλληλένδετοι επηρέασαν τη μάχη:

1. Οι συνεχείς ενισχύσεις της Τουρκίας. Οι Τούρκοι δεν αρκέστηκαν στην αριθμητική τους υπεροχή, έστελναν συνεχώς νέες δυνάμεις. Κάθε μέρα αναπλήρωναν τις μεγάλες απώλειες που είχαν ενώ γίνονταν ακόμα ισχυρότεροι! Οι Κούρδοι από την άλλη δεν είχαν παρά ελάχιστες ενισχύσεις. Τα πυρομαχικά τους τέλειωναν με γοργούς ρυθμούς, όπως και τα εφόδια. Οι εθελοντές που έρχονταν να βοηθήσουν ήταν γενναίοι, αλλά σχεδόν άοπλοι. Οι μαχητές περίμεναν με αγωνία τις κινήσεις των υπολοίπων Κούρδων. Οι Κούρδοι όμως Ανατολικά του Ευφράτη δεν κινήθηκαν! Πρόκειται για τραγικό λάθος αν όχι για κάτι ακόμα χειρότερο.

2. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, όλα τα κράτη είναι με το μέρος της Τουρκίας. Η Ρωσία, η Συρία και το Ιράν έστρεψαν αλλού την προσοχή τους. Οι Κούρδοι έπεσαν έτσι στην παγίδα των ΗΠΑ. Έγιναν οι αναλώσιμοι επιστάτες τους, συγκεντρωμένοι για άλλη μια φορά (από την προηγούμενη Τουρκική εισβολή στη Συρία) σε περιοχές μακρυά από τις συγκρούσεις. Σήμερα ΗΠΑ και Τουρκία αξιώνουν από τους Κούρδους να φύγουν από την Ιεράπολη!

Βλέπετε το Αφρίν είναι κάτι παραπάνω από μια περιοχή που θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί. Στο Αφρίν βρίσκονται οι βάσεις για μια Κοινωνία Ισότητας κι Αλληλεγγύης. Μια Κοινωνία πραγματικής Ελευθερίας. Αυτό δεν θα το άφηναν έτσι οι ισχυροί. Όλοι οι Ιμπεριαλιστές έπεσαν πάνω στο μικρό Καντόνι για να τρομοκρατήσουν όχι τους ήρωες του Αφρίν, που μάχονται γενναία, αλλά εμάς που ελπίζουμε. Όμως το Αφρίν δεν να νικηθεί, είναι κάτι παραπάνω από έδαφος ή μια πόλη για να το καταλάβουν. Είναι η επιθυμία των ανθρώπων να ζήσουν πραγματικά Ελεύθεροι και Ίσοι μεταξύ τους. Αυτή τη θέληση δεν μπορούν να τη νικήσουν με κανένα όπλο.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger