Home » , » Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, είναι οι φτωχοί που πεθαίνουν

Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, είναι οι φτωχοί που πεθαίνουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 | 1:13 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τι ρεύμα και κολοκύθια βρε Κούλη; Σήμερα σου έφυγε άλλη μια ψηφοφόρος. Τη διέγραψες, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει στην κάλπη. Τι φταίει το κορίτσι όμως; Τόσο μυαλό έχει. Έπρεπε να την απαλλάξεις λόγω βλακείας.
Αφού υποστήριζε τη ΝΔ κι σένα, έξυπνη θα ήταν;

Φύγαν όμως μαζί και τα λιγούρια που την ψήφιζαν. Θα μου πεις από να σε μαυρίσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ... Πως όμως γίνεται “Μακεδονία Ελληνική” και “Βούλγαροι” οι οπαδοί, μόνο στην ΝΔ το ξέρουν. Αν έβριζε Ρομά δεν θα τον ένοιαζε, αλλά στη Βόρεια Ελλάδα έχει πολύ περισσότερους ψήφους. Κι οι πιο πολλοί από αυτούς είναι ΠΑΟΚ. Άμα τους χάσει... θα ξανακάνει εσωκομματικές “εκλογές” η ΝΔ κι εμείς καινούριο συκώτι. 

Θα μιλήσουμε σήμερα για την Επιστράτευση. Αφού αυτή έφαγε την κυρία. Είπαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πως αν τιμωρηθεί η ομάδα δεν θα πάνε επιστράτευση. Το πίστεψε η Παπαγγελή, κι έτσι τους είπε “Βούλγαρους”. Κι ο Τζιμάκος, αν ζούσε, θα έσκαγε στα γέλια. “Όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες”. 

Στην επιστράτευση τώρα: Μια μικρή ιστορική αναδρομή. Η επιστράτευση που θυμάμαι πολύ καλά ήταν εκείνη της Χούντας το 1974, όταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο.
Τους είχε προειδοποιήσει μέχρι και το BBC, αλλά οι Συνταγματάρχες στην κοσμάρα τους. Πολεμούσαν τον “Κομμουνιστή” Μακάριο! Μόλις έγινε η εισβολή, έκαναν μια επιστράτευση από τα lidl. Αν δεν ήταν τα τραγικά γεγονότα στην Κύπρο, θα σκάγαμε στα γέλια.

Μαζεύτηκαν λοιπόν οι άνδρες και περίμεναν όπλα. Όσο είδε όπλα η Έλλη, άλλο τόσο είδαν και οι επιστρατευμένοι. Κάτι πέτρες ακούστηκαν ότι έδωσαν κάπου, προφανώς για να πετροβολήσουν τον εχθρό.
Αν φτιάχναμε μερικές σφεντόνες; Ούτε καν νυχοκόπτες δεν κατασκευάζουμε. Εισάγουμε τα πάντα. Κρατήστε το αυτό. Πάντως οι περισσότεροι δεν πήραν τίποτα απολύτως.

Στο μεταξύ επικρατούσε απίστευτο χάος, ειδικά στην “κορυφή”. Οι χουνταίοι, αφού τα έκαναν σαν τα μούτρα τους, κοίταγαν πως θα γλυτώσουν το τομάρι τους. “Ξεχνούν” οι νοσταλγοί της χούντας, που μας λένε παχιά λόγια για το στρατό, ότι εκείνοι οι άχρηστοι επίορκοι στρατιωτικοί δεν μπόρεσαν ούτε μια επιστράτευση να κάνουν!
Νηστικοί, διψασμένοι, με τα πολιτικά οι περισσότεροι, περίμεναν στους χώρους συγκέντρωσης.

Μετά από λίγο τους είπαν “ο πόλεμος αναβάλλεται” και γύρισε ο κόσμος στα σπίτια και τις δουλειές του. Βέβαια αυτοί που λεν τα μεγάλα λόγια ούτε καν υπηρέτησαν. Εκτός αν η κυρία ήταν σε κάποιο φυλάκιο και δεν το ξέρουμε.
Όσο για τους υπόλοιπους “μάχιμους”; Ας είναι καλά η μαμά κι ο μπαμπάς που έβαλε βύσμα να υπηρετήσει το παιδί κοντά το σπίτι...

Λοιπόν μάγκες, ακούστε. Υπάρχει μια φράση που λέει τα εξής. “Μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι”. Αυτό ήταν η χούντα, τέτοιοι είναι κι οι πολιτικοί και οι ανεγκέφαλοι εθνικιστές, οι διάφοροι “στρατηγοί του καναπέ”.

Επί της ουσίας τώρα. Δεν πολεμάμε για να γίνουν ακόμα πιο πλούσια τα λαμόγια κάθε λογής. Αυτοί που ξεπούλησαν τον φυσικό πλούτο στις πολυεθνικές.
Δεν πολεμάμε για την πλουτοκρατία, πόσο μάλλον όταν μας έχουν λεηλατήσει και μας πετάνε καθημερινά στο δρόμο.
Αρκετά με τις κουταμάρες.

Αν θα γίνει πόλεμος; Εξαρτάται. Πόσο γυρεύοντας πάνε κι οι δυο πλευρές; Όσο για τις ΗΠΑ δεν τους καίγεται καρφί. Παλιά ανησυχούσαν λόγω του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Δεν ήθελαν να χτυπηθεί η ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Σήμερα λένε “δε βαριέσαι, θα πουλήσουμε κάνα όπλο παραπάνω”.

Το ίδιο λένε οι Ρώσοι κι οι Ευρωπαίοι. Το ΝΑΤΟ έχει την Ελλάδα και την Τουρκία δεμένες χειροπόδαρα. Όποιος και να ελέγξει το Αιγαίο, οι αμερικάνικες εταιρίες θα πάρουν τα φράγκα.

Και με τι θα γίνει πόλεμος; Με πέτρες πάλι; Ακούστε λοιπόν κάτι σοβαρό, που δεν το λέω εγώ, αλλά είναι πανάρχαιο: Νεύρα πολέμου χρυσός. Το έλεγε 2500 χρόνια πριν ο Πίνδαρος. Ενώ ο Πλάτωνας έλεγε: Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται.
Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, είναι οι φτωχοί που πεθαίνουν μας υπενθυμίζουν οι φιλόσοφοι.

Αν γίνει κάτι κακό, στο μήνα πάνω και μεις και οι Τούρκοι θα βγούμε στη γύρα για πετρέλαιο, όπλα, πυρομαχικά, εφόδια. Με τι λεφτά;
Σταματήστε πια τον αυνανισμό, δεν πιάστηκε το χέρι σας; . 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger