Home » , » Δικαστική απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο στο ότι δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν πράξεις συμπαράστασης.

Δικαστική απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο στο ότι δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν πράξεις συμπαράστασης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 | 6:38 μ.μ.

Μια δικαστική απόφαση είχαμε σήμερα, κανονικό ράπισμα σε όσους θεωρούν ότι μπορεί να ποινικοποιηθεί η διεθνιστική αλληλεγγύη.

Και αναφερόμαστε στο γεγονός που μας γνωστοποιεί ο σύντροφος Χρήστος Αβραμίδης μέσω ανάρτησής του στο twitter. Σύμφωνα μ’ αυτή ο Σπύρος Μαρκέτος και ο Μπάμπης Κουρουνδής βρέθηκαν στο εδώλιο για να απολογηθούν βαρυνόμενοι με την κατηγορία της «παράνομης διευκόλυνσης μετανάστη».

Στα παρακάτω τρία βίντεο παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Θανάση Καμπαγιαννη, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι σημαντικό ότι σήμερα μια υπόθεση που αφορούσε διευκόλυνση παράνομης διανομής αλλοδαπού, ένα άρθρο που ούτως ή άλλως ελέγχεται για την συνταγματικότητά του, μια δικογραφία όπου φτιάχτηκε από την αστυνομία προκειμένου να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη που επέδειξαν σε μια Σομαλή πρόσφυγα οι Σπύρος Μαρκέτος και Μπάμπης Κουρουνδής κατέπεσε στο δικαστήριο».   

Το σημαντικό μ αυτή την δίκη, είναι ότι δημιουργήθηκε δεδικασμένο για το ότι δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν απλές πράξεις συμπαράστασης σε πρόσφυγες με μετανάστες.



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger