Home » , , » Ενας άθλιος δημοσιογράφος της "Καθημερινής" παραχαράσσει την ιστορία και επιδίδεται σε προβοκάτσια σε βάρος του "Ρουβίκωνα"

Ενας άθλιος δημοσιογράφος της "Καθημερινής" παραχαράσσει την ιστορία και επιδίδεται σε προβοκάτσια σε βάρος του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 | 11:59 μ.μ.


Του Γ. Γ. 

Δεν είναι απλώς κατάπτυστο, είναι στην κυριολεξία εμετικό, το κείμενο που υπογράφει σήμερα στην "Καθημερινή" κάποιος τύπος ονόματι Παύλος Παπαδόπουλος και έχει τίτλο "Η αβάσταχτη κανονικότητα της βίας".

Προσπερνώντας τις ασυναρτησίες και τα εγκεφαλικά του κατασκευάσματα για τα «μυστικά Εξάρχεια» όπου συμβαίνουν "μυστικές συζητήσεις για το παρελθόν της ένοπλης βίας" και τις σχετικές αρλουμπολογίες του, δεν μπορεί να μην σχολιάσουμε την καραμπινάτη προσπάθεια παραχάραξης της νεότερης ιστορίας μας που κάνει.

Αποδίδει "στην ένοπλη «Ομάδα Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΠΛΑ) του ΚΚΕ" ότι "αιματοκύλισε πολλές περιοχές της Ελλάδας μεταξύ 1943 και 1947". Το άθλιο αυτό τσιράκι του Αλαφούζου ακολουθεί "ευλαβικά" το αντικομμουνιστικό μονοπάτι που χάραξαν δυο άλλοι δημοσιολόγοι της "Καθημερινής"οι Στάθης Καλύβας και Νίκος Μαραντζίδης. Γι' αυτούς ο Εμφύλιος πόλεμος δεν προκλήθηκε από το όργιο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε εναντίον των δημοκρατικών πολιτών, μετά τη Βάρκιζα, αλλά ευθύνεται «η προϋπάρχουσα πρόθεση του ΚΚΕ να διεκδικήσει την εξουσία». Για τους ίδιους  «Οι εξοπλισμένοι από Γερμανούς, ταγματασφαλίτες δεν ήταν προδότες», αλλά επρόκειτο για «πεινασμένους που βρήκαν στα Τάγματα ένα πιάτο φαΐ». Ούτε χρηματοδότησή τους από τις δυνάμεις κατοχής υπήρξε, ούτε κοινές επιχειρήσεις υπό τις διαταγές των SS υπήρξαν, ούτε μπλόκα και επιτόπου εκτελέσεις στις συνοικίες της Αθήνας, τις πόλεις και τα χωριά. 

Και αφού μας κάνει το "ιστορικό μάθημα" ο δημοσιολόγος της "Καθημερινής", Παύλος Παπαδόπουλος, προχωράει την προβοκάτσια του με στόχο αυτή την φορά  τον "Ρουβίκωνα". Χρεώνει σ' αυτή την αναρχική ομάδα ότι κάνει ακτιβίστικες δράσεις "προσυμφωνημένα" με την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι "οι υπουργοί φροντίζουν να δίνουν την εντύπωση ότι οι κυβερνητικές δραστηριότητες και ο ακτιβισμός του «Ρουβίκωνα» εντάσσονται σε μια ενιαία αριστερή κανονικότητα".

 Και δεν σταματάει εκεί ο καλαμαράς του Αλαφούζου. Επικαλούμενος την πορεία που οργάνωσαν δεκάδες συλλογικότητες  στα Εξάρχεια, στις 5 Μάρτη, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις μαφίες ναρκωτικών και στο βίντεο που κυκλοφόρησε μας γράφει ότι "ο «Ρουβίκωνας» προχώρησε σε βραδινή επίδειξη δύναμης στα Εξάρχεια με πορεία μερικών εκατοντάδων ατόμων, στην οποία ορισμένα μέλη παρέλασαν κρατώντας περίστροφα με χαρακτηριστική υπερηφάνεια και υπό επιμελή βιντεοσκόπηση που διοχετεύθηκε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μισητά τηλεοπτικά δίκτυα. Παρά τους νεωτερισμούς, όμως, στη δράση της οργάνωσης, τα συνθήματα παραμένουν παραδοσιακά: «Μέσα στην Ε.Ε. είναι ο εχθρός / τη λύση θα τη δώσει ο ένοπλος λαός» και «Πόλεμος στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο». Πώς να μην αισθάνεται η κυβέρνηση συμπάθεια και συγγένεια;". 
Λεπτομέρεια άνευ σημασία είναι προφανώς για τον γραφιά της "Καθημερινής" ότι στο διάστημα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν υπάρξει εκατοντάδες συλλήψεις και καταδίκες μελών του "Ρουβίκωνα".

Και στην τελική, ο Παύλος Παπαδόπουλος, αφού επιθυμεί να μας παραδώσει ιστορικά μαθήματα, είτε να εντοπίσει ποιος αισθάνεται "συμπάθεια και συγγένεια" και σε ποιον, γιατί δεν φρεσκάρει λίγο την μνήμη του βλέποντας την διαδρομή της φυλλάδας στην οποία εργάζεται;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger