Home » , » Ο Αγώνας των ηρωικών Κούρδων, στο Αφρίν, συνεχίζεται αμείωτος

Ο Αγώνας των ηρωικών Κούρδων, στο Αφρίν, συνεχίζεται αμείωτος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 | 12:21 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Οι Κούρδοι μαχητές, αφού πρώτα εκκένωσαν την πόλη Τζανταϊρίς από τους περισσότερους κατοίκους της υποχώρησαν προς το Αφρίν. Έδωσαν σκληρές μάχες για πάνω από ενάμιση μήνα αποκρούοντας επιθέσεις, ενώ προξένησαν τρομερές απώλειες στους Τούρκους και τις συμμορίες τους.

Η πόλη έχει μεγάλη σημασία, αφού το έδαφος είναι το πιο πεδινό του Αφρίν και οι δρόμοι οδηγούν κατευθείαν στην πρωτεύουσα του Καντονιού. Είναι η πρώτη ουσιαστική “πρόοδος” του Τουρκικού στρατού και οφείλεται καθαρά στην συντριπτική του υλική υπεροχή σε άντρες, άρματα, πυροβολικό και αεροπορία.
Οι Τούρκοι ήταν τόσοι πολλοί, που κατάφεραν μετά από τις νέες ενισχύσεις τους, να παρακάμψουν σε κάποια σημεία την άμυνα των υπερασπιστών.
 Όμως οι Κούρδοι δεν έκαναν το χατήρι στους Τούρκους που ήθελαν να τους περικυκλώσουν υπερφαλαγγίζοντας τους. Κάνουν συνεχή αποτελεσματικό ανταρτοπόλεμο και πόλεμο ελιγμών. Προτίμησαν να παραχωρήσουν έδαφος και να οχυρωθούν ξανά σε ευνοϊκότερη τοποθεσία, έτοιμοι να συντρίψουν και πάλι τους επίδοξους κατακτητές. Στην ουσία πρόκειται για μια πρόσκαιρη πύρρειος νίκη του Τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων που τον ακολουθούν. Οι απώλειες των φασιστών άλλωστε ήταν συντριπτικές.

Κάποιες ομάδες Κούρδων μαχητών έχουν μείνει στην πόλη εφαρμόζοντας τακτικές ανταρτοπόλεμου αιφνιδιάζοντας το FSA, που το είχε ρίξει στη λεηλασία. Οι Τούρκοι παρά τα όσα λένε, δεν ελέγχουν ολόκληρη την πόλη, αλλά ένα μέρος της. Ο Αγώνας των ηρωικών Κούρδων συνεχίζεται αμείωτος.

Οι υπερασπιστές του Αφρίν περιμένουν την αντίδραση των Κούρδων Ανατολικά του Ευφράτη στην Τουρκική εισβολή, που όμως δεν ήρθε ως τώρα. Ελπίζω οι Κούρδοι που είναι μακριά να κάνουν την κίνησή τους γρήγορα. Το Αφρίν δεν πρέπει να πέσει. Ο Σουλτάνος θέλει να αναστήσει το πτώμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι Κούρδοι θα θάψουν και τη φιλοδοξία του.

Αν όμως οι Κούρδοι Ανατολικά του Ευφράτη, δεν βοηθήσουν, επειδή τους είπαν οι Αμερικάνοι, θα πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος που θα στοιχίσει ακριβά στο Κουρδιστάν. Ρωσία – ΗΠΑ – ΕΕ, κάθε χώρα για δικούς της διαφορετικούς λόγους, έχει αφήσει μόνους τους Κούρδους. Μόνο τα αδέρφια τους απέμειναν και μερικοί εθελοντές. Αλλά μόνο αυτοί χρειάζονται για να ανατραπούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Βασική προϋπόθεση της νίκης όμως είναι η κινητοποίηση όλων των Κούρδων.

Ελπίζω να μην ισχύει μια φριχτή υποψία: Ότι κάποιοι Κούρδοι αφήνουν μόνους τους ήρωες του Αφρίν, για να μην έχουν “αντιπολίτευση”, όταν θα παραδίνουν και το υπόλοιπο Κουρδιστάν με τις ευλογίες των ΗΠΑ στους Τούρκους. Ας μην αργούν λοιπόν... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger