Home » , » Στρατηγάκο μου ...

Στρατηγάκο μου ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 | 5:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Είσαι ακομβίωτος στρατηγάκο μου. Κι αξούριστος, αφού το μούσι που μας λες έχει φτάσει στο πάτωμα.
Θυμάμαι τα ουρλιαχτά: “ Στρατιώτης ... Παρουσιάζομαι στην πρωινή αναφορά κύριε Διοικητά για να σας αναφέρω ότι είμαι αναφερόμενος από το Λοχία κύριο... επειδή κατά την πρωινή επιθεώρηση, ήμουν ακομβίωτος”.
Κι έπεφτε η κράτηση και γίνονταν ο βίος – αβίωτος στο φαντάρο που τον πήγαινε εμπλοκή, που είχε κάτι μήνες να βγει κι είχε ξεχάσει, πως είναι έξω από το στρατόπεδο.

Στο μεταξύ τα βύσματα “χημείο”. Άλλοι σκάβανε, άλλοι έτρεχαν, αυτοί με το φραπόγαλο να την περνάνε μπέικα διαβάζοντας κρυφά το “Ξέσκισε με” κάνοντας δήθεν ότι είχαν δουλειά στο γραφείο. Αλλά από στολή ήταν στην τρίχα. Γυαλισμένο καινούριο άρβυλο, που δεν καταδέχτηκε ποτέ να πατήσει το τιμημένο Ελληνικό χώμα, παρά μόνο τα πατώματα του ΓΕΣ, κουμπιά καλά στερεωμένα, αφού η στολή δεν ταλαιπωρήθηκε ποτέ από αγγαρείες, δίκοχο απόλυτα προβλεπόμενο και βλέμμα αιωνίως κοιμισμένο. Απαραίτητος εξοπλισμός αντί για G3, το χαρτί από την άδεια, παραγγελία του “βύσματος” στο Στρατηγάκο, που έτρεμε τη μετάθεση περισσότερο από τον πόλεμο.
Μην λέω τώρα “άκρως απόρρητα”, δεν κάνει.

Στρατηγάκο μου, βγήκες σήμερα να μας διασκεδάσεις, να σαι καλά. Είπες μεταξύ άλλων δεν υπάρχουν τόσο ηλίθιοι στο στρατό. Κοίτα, αν κρίνω από κάποιους Συνταγματάρχες το 1967, που έχασαν τη μισή Κύπρο, οι δυο που έχασαν απλά το δρόμο τους και βρέθηκαν στην Τουρκία, είναι Αϊνστάιν. Πάλι καλά που δεν ήταν ασκεπείς και ακομβιώτοι, γιατί θα έπεφτε βαριά καμπάνα. Βρε, λες να παρουσιάστηκαν “χύμα” σε κάνα Τούρκο Ταξίαρχο; Εξέτασε κι αυτό το ενδεχόμενο, γιατί οι στρατόκαυλοι ίδιο μυαλό έχουν παντού.

Μη μακρηγορήσω σχολιάζοντας τα απίθανα που άκουσα. Θα πω μόνο τούτο:
Στρατηγάκο, δεν θέλεις να γυρίσουν οι στρατιώτες. Κι εσύ και πολλοί άλλοι. Βολεύει αρκετούς αυτή η Ιστορία. Πρώτον τους Τούρκους που κάνουν τον “καμπόσο”. Έπειτα τους φασίστες σε Ελλάδα - Τουρκία, που συντηρούν το μίσος. Την Αντιπολίτευση που βγαίνει να κατηγορήσει την Κυβέρνηση για λάθος λόγους και που νομίζει πως έτσι θα τη βλάψει – τρομάρα της. Αλλά και την Κυβέρνηση, που θεωρεί ότι είναι καλύτερα να ασχολούνται με αυτό, παρά με τους Πλειστηριασμούς σπιτιών.

Ακόμα και τους Αμερικάνους συμφέρει, που σκέφτονται, πως με αυτή την Ιστορία, θα πουλήσουν μερικά αόρατα “παλτά”. Φυσικά τα λαμόγια κάθε λογής που κονομάνε από τους εξοπλισμούς, καθώς και κάτι στρατιωτικούς που θέλουν να ανακατευτούν με την πολιτική ή που προσπαθούν να γίνουν αρεστοί στους πολιτικούς τους φίλους, για μελλοντικά ρουσφέτια.
Αυτοί που πραγματικά θέλουν να γυρίσουν πίσω οι δυο αξιωματικοί είναι οι γονείς τους και όσοι θέλουμε Ειρήνη. Τέλος αναφοράς στρατηγάκο μου.

Στην ταινία “Φωνάζει ο κλέφτης” η γυναίκα του κοιμισμένου στρατηγού είχε πει μια σπουδαία ατάκα: “Είμαστε εποχή των πισινών”. Οι πισινοί δεν έχουν τίποτε άλλο παρά μια οπή, από την οποία βγαίνουν βρομερά πράγματα. Ενίοτε βέβαια μπαίνουν και “παλούκια”... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger