Home » , » Απορρίφθηκε το τουρκικό αίτημα έκδοσης του HASAN BIBER

Απορρίφθηκε το τουρκικό αίτημα έκδοσης του HASAN BIBER

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 | 10:08 μ.μ.

Οπως μας ενημερώνει το περιοδικό "Ο Αγώνας" μια θετική δικαστική απόφαση είχαμε χτες με την απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο αγωνιστής Hasan Biber.

Το εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη του τουρκικού αιτήματος, επειδή θεωρεί ότι η δίωξη γίνεται λόγω των πολιτικών φρονημάτων του Biber.

Ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε: «Είμαι ποιητής και συνδικαλιστής. Στην Τουρκία από την δεκαετία του 60 δίνεται μια μάχη κατά του φασισμού και ιμπεριαλισμού. Εγώ πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα έγραψα βιβλία και έχω 7 ποιητικές συλλογικές. Εντάχτηκα στο εργατικό αγώνα. Εκλέχθηκα πρόεδρος των λιμενεργατών στην πόλη ΜΕΡΣΙΝ έπειτα πρόεδρος των λιμενεργατών της Τουρκίας (TURK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ SENDİKASI. Ήμουνα στο Δ.Σ της Διεθνής Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF).

Στα συνδικαλιστικά μου χρονιά η κυβέρνηση μου πρότεινε τεράστιες ποσότητες ως ρουσφέτια για τις συμβάσεις και εφόσον δεν το δέχθηκε με απείλουσαν . Για τις συνδικαλιστικές μου δράσεις έχω συλληφθεί και έχω βασανιστεί πολλές φορές.Τώρα η Τουρκία ζητα με τις ιδίες κατηγορίες δεύτερη φορά την έκδοση μου».

Έξω από τα δικαστήρια από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι με πανό, μέλη της Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολίτικους κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, αναρχική ομάδα LUPUS,το Αντιφασιστικό και Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης στον Τούρκο ποιητή και συνδικαλιστή είχαν εκδώσει ο Σύλλογος Λιμενεργατών του Ναυπλίου και η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας.


***

 Πέμπτο αίτημα έκδοσης της Τουρκίας

Ο ALİ ERCAN  GOKOGLU είναι απ’ τους εννιά αγωνιστές που συνελήφθησαν στις 28 Νοέμβρη στην Αθήνα. Την Δευτέρα στις 2 Απριλίου, η ώρα 10.00 π.μ., στο Εφετείο Λάρισας  θα εκδικασθεί το αίτημα  της  Τουρκίας για έκδοση του.

Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί 4 εντάλματα έκδοσης στην Τουρκία. Εκτός του GOKOGLU, στις επόμενες μέρες θα γίνει και πάλι στη Λάρισα άλλη μία δίκη για έκδοση του Burak Agarmıs, ο οποίος από ηλικίας των 7 ετών ζει στην Ολλανδία και είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής.

Η δίωξη του  GOKOGLU αφορά ξεκάθαρα τις πολιτικές του ιδέες. Είναι 50 χρονών και από το 1999 είναι στον Κοινωνικό Αγώνα, ως δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης πολιτικών περιοδικών ( Ψωμί και δικαιοσύνη και Πορεία - Ekmek ve ADALET και ΄YÜRÜYÜŞ). Γι’ αυτούς τους λόγους έχει προφυλακισθεί πολλές φορές κι έχει βασανισθεί. Ένα διάστημα ήταν στην διοίκηση του Συλλόγου των γονιών των πολιτικών κρατουμένων (TAYAD). Για όλες αυτές τις δημόσιες δράσεις του, τώρα η Τουρκία ζητά την έκδοσή του.

Σας  καλούμε  την Δευτέρα,  στο Εφετείο Λάρισας για να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα του ALİ ERCAN  GOKOGLU
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger