Home » , » Καπιταλιστικό θαύμα: "Προνομιούχοι" άνεργοι απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους!

Καπιταλιστικό θαύμα: "Προνομιούχοι" άνεργοι απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 | 1:43 μ.μ.

Κάποτε ο μακαρίτης Γ. Παπανδρέου –ο επονομαζόμενος και «παπατζής»- έλεγε ότι «οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωπο δυστυχούν», θέλοντας να κάνει αντιπολίτευση στην τότε κυβέρνηση της δεξιάς.
Σήμερα ούτε οι «αριθμοί» μπορούν να συμβάλλουν στο παραμύθι της δήθεν ανάκαμψης, της «αλλαγής σελίδας» και τα σχετικά που παπαγαλίζουν οι κυβερνώντες και τα βαποράκια τους.

Η έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ –το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι διακατέχεται από αντιπολιτευτική διάθεση- δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την δεινή θέση που βρίσκονται τα λαϊκά στρώματα μετά τόσα χρόνια βάρβαρης ταξικής, μνημονικής πολιτικής.

Σύμφωνα, λοιπόν μ’ αυτά τα στοιχεία η πραγματική ανεργία βρίσκεται στο 27,5%, δηλαδή πέντε μονάδες πάνω από τα επίσημα ποσοστά, ενώ το 35,5% των Ελλήνων βρίσκεται σε καθεστώς φτώχειας.

Το πόσο έχει εξαθλιωθεί η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία από την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας το βλέπουμε και από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση που αναφέραμε και αναφέρονται στον εργασιακό μεσαίωνα που αναγκαστικά υπομένουν όσοι/ες απ’ τους «τυχερούς» εξακολουθούν να εργάζονται. Οι αριθμοί συγκλονίζουν μόνο απ’ την ανάγνωσή τους!

Από τους 2,1 εκατ, μισθωτούς εργαζόμενους οι 636.000 εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και το ποιο τραγικό είναι ότι έχουν μέσο μηνιαίο μισθό 327 ευρώ, δηλαδή παίρνουν 33 ευρώ λιγότερα και από το επίδομα ανεργίας που είναι 360 ευρώ!

Πώς δηλαδή να αντιληφθεί κανένας ότι όσοι/ες δικαιούνται επίδομα ανεργίας θεωρούνται «προνομιούχοι» απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους;;;!!! 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger