Home » , » Τόλμησες να μείνεις έγκυος Απολύεσαι!

Τόλμησες να μείνεις έγκυος Απολύεσαι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 | 5:44 μ.μ.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που δημοσιεύαμε την καταγγελία ότι ο ο ιδιοκτήτης της Vresnet, στην Καλλιθέα, Ηρακλής Μπάμζας, απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία εδώ και χρόνια –με τις ευλογίες της άθλιας συγκυβέρνησης- έχει χτυπήσει κόκκινο. Μεγαλύτερα θύματα της οι μετανάστες, οι νεολαίοι και οι γυναίκες. Οι εργάτες/ιες όχι μόνο αντιμετωπίζονται απ την εργοδοσία σαν αναλώσιμα ομιλούντα εργαλεία, που με εξευτελιστικές αμοιβές πρέπει να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, αλλά τα αφεντικά έχουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις. Όπως στην περίπτωση που συνέβη στο Ηράκλειο Κρήτης- όπου έγκυος εργάτρια δέχτηκε απειλές να ρίξει το παιδί της προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει (!).


Σήμερα άλλη μια παρόμοια καταγγελία έρχεται στην δημοσιότητα αυτή την χώρα από το Περιστέρι.  Η εργοδοσία από το «Αρτοζαχαροπλαστείο». H Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό, με ανακοίνωσή της, αφού αναφέρει αναλυτικά το γεγονός καλει αύριο Τρίτη 3 Απρίλη σε συγκέντρωση συμπαράσταση στην απολυμένη έγκυο στις 9 το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας Περιστερίου (Εθνικής Αντιστάσεως 127 Α ).


ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ; ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ

Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου από Αρτοζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι.

Η συνάδελφος εργάζεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση από τον Οκτώβριο του 2017, πριν λίγους μήνες ανακάλυψε ότι είναι έγκυος και το ανακοίνωσε στον εργοδότη της.
Η στάση του εργοδότη από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αμέσως προσπαθώντας αρχικά με διάφορες απειλές και προσβολές να την εξαναγκάσει σε παραίτηση. Η συνάδελφος η οποία αντιμετώπιζε παράλληλα κάποια προβλήματα με την εγκυμοσύνη είχε απέναντι της έναν ανάλγητο εργοδότη που την προσέβαλε ασταμάτητα ασκώντας εναντίον της απίστευτη ψυχολογική πίεση με σκοπό να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Παράνομα επιχείρησε να της επιβάλει άλλη θέση εργασίας, διαφορετική από αυτή με την οποία είχε προσληφθεί και αναφέρονταν στην σύμβαση της, επιχειρώντας να τη καταπονήσει σωματικά εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της.

 Τελικά και ενώ η συνάδελφος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια έστειλε εξωδίκως την πρόθεση του να την απολύσει «για σπουδαίο λόγο» θεωρώντας ότι εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντα της ενώ της ζητούσε να προσέλθει στις 2/4 για να υπογράψει την απόλυση της.
Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ποτέ στο παρελθόν να μην της είχε γίνει σχετική παρατήρηση και «εντελώς τυχαία» αμέσως αφού ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της να κατηγορείται ότι δεν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντα της.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΤΗ ΤΡΙΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9.00 πμ

ΣΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Εθνικής Αντιστάσεως 127 Α)

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger