Home » , » Μια νίκη εργαζόμενου από αυτές που χρειαζόμαστε!

Μια νίκη εργαζόμενου από αυτές που χρειαζόμαστε!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Απριλίου 2018 | 6:54 μ.μ.

Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Ο εργαζόμενος ντελίβερι Καττής Ορέστης μέλος της λαϊκής συνέλευσης Κολωνού-Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνα και του εργατικού σχήματος Λάντζα στον επισιτισμό, απολύθηκε πριν δύο μέρες από γνωστή αλυσίδα καφέ που είναι στη Λ Αθηνών στο Κολωνό.Ο εργαζόμενος δουλεύει από τις 26/1 ως διανομέας 4ωρο. Όταν πήγε να ζητήσει το δώρο Πάσχα η απάντηση του εργοδότη ήταν ότι εδώ δεν δίνουμε δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματα άδειας, και όποιος τα ζητά θα βλέπει και την πόρτα της εξόδου. Μετά από επιμονή του εργαζόμενου αναγκάστηκε να του δώσει το δώρο μόνο σε αυτόν και σε κανένα άλλο εργαζόμενο, αφού φοβήθηκαν να το ζητήσουν.
Το αφεντικό μετά άρχισε τις απειλές και τις περικοπές για να τον εξαναγκάσει να φύγει μόνος του.
Η άρνηση του εργαζόμενου για τις περικοπές του πενιχρού ωρομίσθιου είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυσή του.

Σήμερα το πρωί έγινε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αλυσίδα καφέ coffee lab στη Λ. Αθηνών. Δεκάδες εργαζόμενοι-αγωνιστές με έντονη την παρουσία της νεολαίας συγκεντρώθηκαν έξω από το μαγαζί με πανό-συνθήματα, την κινητοποίηση στήριξαν η Λαϊκή συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνα, η ΛΑΝΤΖΑ και η ATTACK. Αντιπροσωπεία που συμμετείχε και μέλος της διοίκησης του σωματείου επισιτισμού Αττικής εκλεγμένο με την ΛΑΝΤΖΑ μπήκε και έκανε παρέμβαση στον εργοδότη όπου απαιτήσαμε: α) την επαναπρόσληψη του εργαζομένου, β) καμία περικοπή του ωρομίσθιου,γ) καταβολή του δώρου Πάσχα σύμφωνα με τις πραγματικές ώρες που είχε εργαστεί - καταβολή του δώρου σε όλους τους εργαζόμενους, δ) πλήρη ένσημα.

Ο εργοδότης κάτω από την πίεση του κινήματος απάντησε ότι θα το σκεφτεί και θα απαντήσει την Δευτέρα. Στη συνέχεια έγινε παρέμβαση με πορεία και στα υπόλοιπα καφέ-μαγαζιά της Λ. Αθηνών.

Πριν περάσουν 2 ώρες από την παρέμβαση πήρε τηλέφωνο ο εργοδότης και δήλωσε στον εργαζόμενο ότι δέχεται όλα τα αιτήματα και επαναπροσλαμβάνει τον εργαζόμενο,χωρίς περικοπές και με πλήρη ένσημα. Μια πρώτη νίκη είναι γεγονός,η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δεν
είναι ανίκητη κάτω από την οργανωμένη παρέμβαση του κινήματος μπορούμε να έχουμε μικρές νίκες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger