Home » , , » Οδηγούν τον απεργό πείνας και δίψας Δημάκη στον θάνατο. - Οργισμένες αντιδράσεις χρηστών του διαδικτύου.

Οδηγούν τον απεργό πείνας και δίψας Δημάκη στον θάνατο. - Οργισμένες αντιδράσεις χρηστών του διαδικτύου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 | 5:49 μ.μ.

Αδυνατείς να βρεις "κόσμιες" λέξεις για να σχολιάσεις το ποιόν των ατόμων που αποτελούν το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού και τα οποία με ομόφωνη απόφασή τους απέρριψαν την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης. (Θα προσπαθήσουμε να βρούμε και να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα αυτών των ανθρώπων).

Το αίτημά του 39χρονου κρατουμένου για έκτακτες άδειες μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτικές θα εξεταστεί από Δευτέρα, και μέχρι τότε είναι αμφίβολο αν θα εξακολουθεί να ζει ο απεργός.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, μόλις ο Δημάκης πληροφορήθηκε αυτή την εξέλιξη ζήτησε να τον αφήσουν μόνο, ενώ δεν θα δει ούτε την οικογένειά του. Η ίδια συμπλήρωσε ότι ο απεργός πείνας και δίψας χρειάζεται "τον λίγο χρόνο που του έχει απομείνει για να κάνει τον απολογισμό του σαν άνθρωπος".

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημάκης παρ' όλο την οριακή κατάσταση της υγείας του, συνεχίζει αταλάντευτα τον δίκαιο αγώνα του, ενώ οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές ακόμα και για την ίδια του την ζωή, καθώς εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη.

Ετσι για να θυμόμαστε:

«Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος».

Αλέξης Τσίπρας (8/12/2014 για τον Νίκο Ρωμανό)

***

 Ο Κοντονής έκραζε ΝΔ που δεν έδινε άδεια σε Ρωμανό. Τώρα κάνει τα ίδια στον Β.Δημάκη.


Με την σημερινή ανακοίνωση του Συμβουλίου των φυλακών οι αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου ήταν άμεσες και οργισμένες.















Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger