Home » , » Θέλουν να μετατρέψουν τους φαντάρους σε χαφιέδες και τις ένοπλες δυνάμεις σε μηχανισμό καταστολής εργατικών αγώνων;

Θέλουν να μετατρέψουν τους φαντάρους σε χαφιέδες και τις ένοπλες δυνάμεις σε μηχανισμό καταστολής εργατικών αγώνων;

Από giorgis , Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 | 5:52 μ.μ.

Του Γ. Γ.  

Δεν μας εντυπωσιάζει πια καμιά είδηση που έρχεται στην δημοσιότητα σχετικά με τον αντιλαϊκό και αυταρχικό κατήφορο που έχει πάρει αυτή η αδίστακτη συγκυβέρνηση.
Εχει μπει όμως σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και το να θέλει να εμπλέξει τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, αλλά και το μόνιμο προσωπικό των ένοπλων δυνάμεων, στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας, γυρίζει την σκέψη μας δεκαετίες πίσω, σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που το ΚΚΕ έκανε μια πολύ σοβαρή δημόσια καταγγελία. Μας γνωστοποίησε ότι με την «αριστερή» συγκυβέρνηση υπάρχει εντολή να γίνονται μυστικές στρατιωτικές ασκήσεις ώστε αν χρειαστεί οι ένοπλες δυνάμεις
να αναλαμβάνουν να καταστείλουν εργατικές κινητοποιήσεις.
Απ’ ότι γνωρίζουμε η κυβέρνηση και ο πρώην καραβανάς Τόσκας θεώρησαν περιττό να δώσουν την παραμικρή απάντηση.

Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε η πληροφορία ότι είχε μπει στα σκαριά η δημιουργία παρακρατικών –παραστρατιωτικών ομάδων που θα βάλουν στο στόχαστρο τους μέλη και «συμπαθούντες» αναρχικών ομάδων.
(Αυτό δεν ήταν απλώς φήμη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα για το πώς είχε στηθεί η όλη φάση. «Κάηκε» όμως εν τη γένεση της όταν δημοσιεύσαμε αυτή την ανάρτησή μας).
Και το αναπάντητο ερώτημα είναι: Όλη αυτή η μεθόδευση στήθηκε σε άγνοια της πολιτική ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων;

Τώρα το μέλος του "Ρουβίκωνα" Γιώργος Καλαϊτζίδης, με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του παρουσία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μας κάνει κοινωνούς σε μια πληροφορία που έχει η αναρχική ομάδα, σύμφωνα με την οποία αξιωματικοί του στρατού συγκεντρώνουν τους φαντάρους και τους ζητούν επιτακτικά να αναγνωρίσουν από βίντεο που τους προβάλλουν, μέλη της αναρχικής ομάδας που συμμετέχουν σε ακτιβιστικές δράσεις. Να γίνουν δηλαδή χαφιέδες.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν -αν ισχύει αυτή η πληροφορία είναι πολλά, με δυο απ' αυτά να είναι τα βασικά. Ποιος προμηθεύει τα βίντεο στους συγκεκριμένους αξιωματικούς; Είναι δυνατόν να προβαίνουν τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σε μια τέτοια δραστηριότητα χωρίς να έχουν την έγκριση της πολιτικής τους ηγεσίας; 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger