Home » , » Ο Κιμ διέλυσε με μια κίνηση την Αμερικάνικη προπαγάνδα χρόνων

Ο Κιμ διέλυσε με μια κίνηση την Αμερικάνικη προπαγάνδα χρόνων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 | 8:59 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που σε διαπραγματεύσεις μεταξύ δυο, είτε είναι ηγέτες χωρών, είτε απλοί άνθρωποι, ο ένας κάνει μια κίνηση καλής θέλησης, ενώ ο άλλος όχι μόνο δεν κάνει κάτι αντίστοιχο, αλλά τεντώνει το σχοινί προκαλώντας κι ερμηνεύοντας τη μετριοπάθεια ως αδυναμία.
Μαντέψτε όμως ποιος κερδίζει πόντους σε όσους παρακολουθούν τη διαμάχη. Εκείνος που φαίνεται πιο λογικός, έτοιμος να κάνει διάλογο.

Ο κατά τους Κινέζους “παιδικά αφελής” Πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλαδή ο ανόητος, νομίζει πως κορόιδεψε τη Βόρεια Κορέα κάνοντας την να καταστρέψει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών της χωρίς αντάλλαγμα. Έχει την επικίνδυνη νοοτροπία πως μπορεί να κάνει ότι θέλει, να παραβιάζει συνθήκες και συμφωνίες χωρίς επιπτώσεις. Στην πραγματικότητα είναι ηλίθιος, επικίνδυνος, άρα παντελώς αναξιόπιστος.

Στον πλανήτη δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ και η Βόρειος Κορέα. Υπάρχουν εκτός των άλλων κράτη, όπως η Κίνα, η Ρωσία που είναι πολύ πιο δυνατά και έχουν τις δικές τους διαφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ας βρεθούμε λοιπόν λίγο στη θέση ενός διπλωμάτη, που βλέπει την προκλητική συμπεριφορά των Αμερικάνικων γερακιών. Αντιλαμβάνεται αμέσως πως έχουν καβαλήσει το καλάμι. Αυτό θα τον βοηθήσει στις δικές του διαπραγματεύσεις. Θα ζητήσει περισσότερες εγγυήσεις, καθώς δεν είναι να έχεις καμία εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν οικονομικό πόλεμο με την Κίνα. Που βέβαια είναι πολύ δυνατότερη από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βορείου Κορέας. Έχουν συνεχείς διαβουλεύσεις για μια συμφωνία που θα επιτρέψει τον περιορισμό του τεράστιου εμπορικού ελλείμματος, καθώς οι Αμερικάνοι έδωσαν τo 2017 375 δις $ περισσότερα από τους Κινέζους στις μεταξύ τους συναλλαγές.

Ο Κιμ, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, έκανε κάτι πολύ έξυπνο και απλό. Με το να δείξει ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί, εξευτέλισε τους Αμερικάνους αφού φάνηκε πόσο ιμπεριαλιστές, αδίστακτοι και ψεύτες είναι. Διέλυσε με μια κίνηση την Αμερικάνικη προπαγάνδα χρόνων που τον παρουσίαζε ως “απειλή για τον πλανήτη”.

Η μόνη απειλή είναι η αλαζονεία των ΗΠΑ. Άραγε είναι τυχαίο που κανείς, ακόμα και οι υποτακτικοί του ΝΑΤΟ, δεν πιστεύουν πια τα ψέματα της CIA για διάφορες χώρες που δήθεν τους “απειλούν με όπλα μαζικής καταστροφής”;

Πως θα πεισθεί η κοινή γνώμη Αμερικής και Ευρώπης να αποδεχτεί την αποστολή στρατευμάτων για να προστατεύσουν δήθεν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια;

Χάρη στο βλάκα Αμερικάνο αντιπρόεδρο, η Βόρειος Κορέα πέτυχε σημαντικότατη διπλωματική νίκη.
Έδωσε αφορμή σε Κίνα και Ρωσία να εγγυηθούν, πως θα τη βοηθήσουν, ενώ πριν ήταν εντελώς μόνη. Κι αυτό είναι το μυστικό που εξόργισε τις ΗΠΑ. Κάνουν την σχεδιαζόμενη επέμβαση στη χώρα (για να τρομοκρατήσουν τις υπόλοιπες), πολύ πιο πολύπλοκη και απείρως πιο δύσκολη. Χώρια που έδωσε επιχείρημα στην σύμμαχο της, την Κίνα, να ζητήσει περισσότερα στη δική της συμφωνία, που είναι απείρως πιο κρίσιμη για το μέλλον του ανισόρροπου Τραμπ καθώς, αν δεν κατορθώσει να περιορίσει το έλλειμμα, οι ΗΠΑ σε λίγα χρόνια θα πουληθούν στους Κινέζους.

Οι ΗΠΑ θεωρούν πως είναι άτρωτες. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είναι δυνατές, το πιο δυνατό κράτος στρατιωτικά αυτή τη στιγμή, αλλά βοηθούν οι ίδιες με τις κουταμάρες τους στην δημιουργία ενός αντίπαλου συνασπισμού με πρωταγωνιστές Ρωσία και Κίνα.
Τα κράτη που βλέπουν την αλαζονική - ιμπεριαλιστική συμπεριφορά των Αμερικάνων πολιτικών, πείθονται ότι με γελοίους και βλάκες δεν μπορεί να υπάρξει καμία απολύτως συναλλαγή. Άρα θα στραφούν, αργά ή γρήγορα μακριά από τους Αμερικάνους, για να υπερασπίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Κάτι αντίστοιχο παθαίνουν οι αποικιοκράτες Γερμανοί νεοναζί με την ΕΕ, οι οποίοι αφού έχασαν τη Βρετανία, προσπαθούν απελπισμένα να κρατήσουν τα ραγισμένα κομμάτια της Ευροζώνης. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

26 Μαΐου 2018 στις 4:13 μ.μ.

Αγαπητέ Μήτσο.
Δεν μπορώ να φανταστώ ότι πιστεύεις ότι είναι θέμα Τραμπ όσο και μειωμένης πολιτικής αντίληψης και να είναι. Oι ΗΠΑ ανέκαθεν ιμπεριαλιστές , αναξιόπιστοι , ψεύτες και επικίνδυνοι ήταν και θα είναι. Η Χίλαρι - αυτό το λουλούδι της πολιτικής - τα ίδια ίσως και χειρότερα θα έκανε. Μόνο ο νομπελίστας - γελάω μέχρις δακρύων - Ομπάμα αν θυμηθούμε τι έκανε θα καταλήξουμε στο απλό. Lockheed Martin , Boeing , Northrop Grumman , Exxon Mobil κλπ υπαγορεύουν στους εκάστοτε προέδρους τι θα κάνουν.

28 Μαΐου 2018 στις 7:38 μ.μ.

Φυσικά έχετε δίκιο.
Πριν ακόμα τις Αμερικάνικές εκλογές πχ είχα γράψει πως η Χίλαρι ήταν ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα είχε τρομάξει περισσότερο τους Αμερικάνους με όσα έλεγε για τη Ρωσία. Το πήγαινε για πυρηνικό πόλεμο! Προφανώς είναι όλοι ίδιοι, αφού έχουν μια πολιτική. Αλλά τώρα κάθεται ο Τραμπ στο “λευκό λύκο”. Το θεωρώ πιο ανόητο από μερικούς άλλους, γιατί μπορούσε -σαν πλούσιος- να κυβερνά χωρίς να φαίνεται, όπως γίνεται πάντα στις ΗΠΑ. Είχε λεφτά, μπορούσε να αγοράσει καμιά δεκαριά Προέδρους. Αλλά θέλησε να τα κάνει μόνος του ρημαδιό.
Ευχαριστώ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger