Home » , » Περί αποστασία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη

Περί αποστασία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδη

Από giorgis , Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 | 6:05 π.μ.


Του Γ.Γ

«Όλοι έχουν μια τιμή, το σημαντικό είναι να βρεις ποια είναι αυτή», έλεγε ένας διάσημος Κολομβιανός μαφιόζος, ο Πάμπλο Εσκομπάρ, γνωστός στην εποχή του και σαν «βασιλιάς της κοκαΐνης». Αυτός ο τύπος, ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες που υπήρξαν στην ιστορία, γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε αναφερόμενος σε πολιτικούς, δικαστές και μπάτσους.

Ισχύει αυτό στις μέρες μας τουλάχιστον όσο αφορά τους αστούς πολιτικούς;  Για μας η απάντηση είναι αυτονόητη.

Κάποιες παρατηρήσεις θέλουμε να κάνουμε σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη, χωρίς να μπούμε στην ουσία του θέματος.

Στην περίπτωση του δεν ακούγονται μόνο υπονοούμενα από πολιτικά στελέχη και κόμματα, αλλά διατυπώνονται ξεκάθαρα απόψεις ότι ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ χρηματίστηκε για να κάνει αυτή την επιλογή.
Και αναρωτιόμαστε: θα υπήρχε άτομο της τάξης μας, που να έχει επάνω του λίγη τσίπα,  στο οποίο να αποδιδόταν τέτοια βαριά κατηγορία και να μην αντιδρούσε;
Και άντε να υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν θέλει να χάσει την παχυλή αργομισθία του και δεν παραδίδει την βουλευτική του έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε. Δεν θα έπρεπε να προσφύγει στα δικαστήρια αν θεωρούσε ότι δέχεται τέτοια αισχρή συκοφαντία;

Από την άλλη πάλι, και βλέποντας πολιτικά το όλο ζήτημα, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα, αν υποθέσουμε ότι κάποιοι χρημάτισαν τον Λαζαρίδη να διαχωρίσει την θέση του απ' την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της συγκυβέρνησης;

Κατά την άποψη μας το μόνο που κατορθώνουν είναι να συσπειρώσουν τον λόχο των 152 βουλευτών που εξακολουθούν να στηρίζουν την άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Το βλέπουμε πολύ χλωμό να τολμήσει άλλος εθνοπατέρας από τα κυβερνητικά κόμματα να αποστασιοποιηθεί  από την κομματική γραμμή, γνωρίζοντας ότι μια ζωή θα τον συνοδεύει η ταμπέλα του "πληρωμένου αποστάτη" και δεν θα έχει κανένα πολιτικό μέλλον.
Οπότε πιστεύουμε ότι αν υπήρξε μεθόδευση με εξαγορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ για να πληγεί η συγκυβέρνηση αυτή καταλήγει εντελώς άκαρπη.

Πέρα του ότι τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ασκούν αφόρητη ψυχολογική πίεση σε βουλευτές, ειδικά του κόμματος του Καμμένου, που πιθανόν να σκεπτόταν -για μια σειρά λόγους- να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, αυτό που διαρρέουν πηγές του Μαξίμου, ότι δηλαδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον από τους ανεξάρτητους βουλευτές που αν απαιτηθεί θα προσχωρήσουν στον κυβερνητικό βουλευτικό λόχο δεν είναι χωρίς βάση.
Πιστεύουμε δηλαδή ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επαναληφθεί το σκηνικό ..  Συμπιλίδη,

Μένει να δούμε τις εξελίξεις και αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger