Home » , » Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές μελών του "Ρουβίκωνα" με "εμπλουτισμένο" κατηγορητήριο.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές μελών του "Ρουβίκωνα" με "εμπλουτισμένο" κατηγορητήριο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 | 3:25 μ.μ.

Απ’ ότι ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από την δικηγόρο Άννυ Παπαρούσσου οι προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» που έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο προστασίας του συστήματος μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Το ποιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πέρα απ’ τις αναμενόμενες κατηγορίες –διατάραξη κοινής ειρήνης, άρνηση δακτυλοσκόπησης- τους χρεώνουν και μια σειρά ακόμα αδικήματα – πλημμεληματικού χαρακτήρα - όπως αυτό της διέγερσης σε απείθεια και ανυπακοή.

Επειδή η συνήγορος των συλληφθέντων μελών της αναρχικής ομάδας, αυτή την στιγμή ήταν στην ασφάλεια για την προαναφερόμενη υπόθεση, δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε μαζί της αναλυτικά. 

Να θυμίσουμε επίσης ότι αύριο, 12 Ιούνη, μέλη της αναρχικής ομάδας δικάζονται βαρυνόμενοι για "αδικήματα" που σύμφωνα με την ποινική δίωξη συνέβησαν σε 8 ακτιβίστικες παρεμβάσεις της συλλογικότητας.
Σχετικά μ’ αυτή την δίκη ο «Ρουβίκωνας» απευθύνει κάλεσμα «στους ανθρώπους της τάξης μας, στον κόσμο του αγώνα αύριο στις 10.00 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων».

Υ.Γ: Πιστεύουμε ότι η αυριανή δίκη θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όμως μας έλεγαν μέλη του "Ρουβίκωνα" «σκοπεύουμε να μετατρέψουμε αυτήν την δίκη παρωδία σε "λαϊκό πανηγύρι" όπου οι κατηγορούμενοι θα γίνουν κατήγοροι». 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger