Home » , » Εδώ είναι Βαλκάνια

Εδώ είναι Βαλκάνια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 | 2:55 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Η συμφωνία με τα Σκόπια οδηγεί στην ενσωμάτωσή τους στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για το ΝΑΤΟ που με την Ε.Ε. διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία και δημιούργησε το «Σκοπιανό» εδώ και 27 χρόνια.
Που κανοναρχείται από τους Αμερικανούς, που το 1995 ανακοίνωναν μια ενδιάμεση συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων η οποία περιείχε τον όρο «Μακεδονία».

Είναι το ΝΑΤΟ των ΗΠΑ που από το 2004 έχει αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα σαν «Μακεδονία». Είναι το ΝΑΤΟ που παρότι είναι μέλη του η Τουρκία και η Αλβανία δεν είδαμε αυτό να βοηθάει την Ελλάδα.
Και φυσικά είναι το ΝΑΤΟ των Αμερικανών που τον Μάρτιο του 1949 -εν μέσω Εμφυλίου- υποδείκνυε στους Πιπινέλη και Τσαλδάρη να προχωρήσουν σε πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την τότε Γιουγκοσλαβία -η οποία περιείχε μια δημοκρατία στο εσωτερικό της με το όνομα «Μακεδονία»- και εκείνοι, όπως και οι Πλαστήρας, Σ. Βενιζέλος και Γεώργιος Παπανδρέου, υπάκουσαν.

Συμπέρασμα: Στη συμφωνία με τα Σκόπια το πρόβλημα πάει πέρα από το όνομα και από λοιπές διατάξεις. Αν ήταν εκεί το πρόβλημα, τότε θα είχε πρόβλημα και το Βέλγιο, που μια περιφέρειά του λέγεται Λουξεμβούργο, αλλά υπάρχει και μια χώρα που λέγεται Λουξεμβούργο. θα είχε πρόβλημα και η Κίνα, που μια περιφέρειά της λέγεται Μογγολία, αλλά υπάρχει και μια χώρα Μογγολία, θα είχε πρόβλημα και η Γαλλία που έχει μια περιφέρεια, τη Βρετάνη, αλλά υπάρχει και μια χώρα που λέγεται Βρετανία, θα είχε πρόβλημα και η Αμερική που μια πολιτεία της λέγεται Νέο Μεξικό, αλλά υπάρχει και μια χώρα που λέγεται Μεξικό.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι εδώ είναι Βαλκάνια. Και στα Βαλκάνια οι μεγάλοι μας «σύμμαχοι» βρίσκουν πάτημα στις μειονότητες ή κατασκευάζουν μειονότητες για να παίζουν τα παιχνίδια τους.
Απέναντι σε αυτούς, λοιπόν, θα έπρεπε πρωτίστως να θωρακιστούμε. Και όχι να τους εμφανίζουν όσοι τους εμφανίζουν σαν τάχα μου «εγγυητές» της όποιας συμφωνίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger