Home » , » Αννυ Παπαρρούσου (Δικηγόρος Γ. Καλαϊτζίδη): Επιστρατεύτηκε ένα μετεμφυλιακό άρθρο για την δίωξη του Γ.Κ. Το δικαστήριο απέφυγε να λειτουργήσει ως έκτακτο στρατοδικείο

Αννυ Παπαρρούσου (Δικηγόρος Γ. Καλαϊτζίδη): Επιστρατεύτηκε ένα μετεμφυλιακό άρθρο για την δίωξη του Γ.Κ. Το δικαστήριο απέφυγε να λειτουργήσει ως έκτακτο στρατοδικείο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 | 5:31 μ.μ.

Σμπαράλια έγιναν στην σημερινή δικαστική ακροαματική διαδικασία, οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, κι έτσι αθωώθηκε το μέλος του "Ρουβίκωνα".
Σ' αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και η δικηγόρος Αννυ Παπαρρούσου που είχε αναλάβει την νομική υπεράσπιση του μέλους της αναρχικής ομάδας.

Ζητήσαμε μια τοποθέτηση, για το αποτέλεσμα της δίκης, απ' την συγκεκριμένη αγωνίστρια δικηγόρο η οποία μας δήλωσε:

Στην περίπτωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη, επιστρατεύτηκε ένα μετεμφυλιακό άρθρο του Ποινικού Κώδικα που διατηρήθηκε κι επί μεταπολίτευσης ως απομεινάρι της κατασταλτικής των ιδεών κατεύθυνσης του σκληρού κρατικού μηχανισμού. 
Αν και το Σύνταγμα του '75 κατάργησε τους χουντικούς νόμους, το άρθρο αυτό παρέμεινε ανενεργό και επιστρατεύτηκε για να καταδικαστεί ο Γ. Καλαϊτζίδης. 

Αν και ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου με το επιχείρημα "χουντικοί -ξεχουντικοί οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται" το δικαστήριο απάλλαξε τον Γ.Κ από την κατηγορία, αποφεύγοντας να λειτουργήσει ως έκτακτο στρατοδικείο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger