Home » , » Μια θετική εξέλιξη στις κινητοποιήσεις των εργατών της Cosco

Μια θετική εξέλιξη στις κινητοποιήσεις των εργατών της Cosco

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 | 8:26 μ.μ.

Για τον μαζικό και δυναμικό αγώνα που έδιναν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco», στο λιμάνι του Πειραιά, γράφαμε αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Οι σημερινές εξελίξεις που υπάρχουν σ’ αυτή την εργατική κινητοποίηση αναμφίβολα είναι θετικές χωρίς όμως να μας δίνουν τα περιθώρια να πανηγυρίζουμε και να μιλάμε για εργατική νίκη.
Κι αυτό γιατί προς το παρόν από την πλευρά της εργοδοσίας έχουμε μόνο «δεσμεύσεις».

Συγκεκριμένα κατά την σημερινή συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εμπορικής Nαυτιλίας μεταξύ εκπροσώπων των απεργών, της εργοδοσίας και της κυβέρνησης υπήρξε δέσμευση από την εργοδοσία ότι θα ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα της εργατικής κινητοποίηση ότι δηλαδή θα υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Μετά την αποδοχή της εργοδοσίας της «Cosco» να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την υπογραφή της ΣΣΕ –να θυμίσουμε ότι οι λιμενεργάτες δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις γαλέρας- και την δέσμευση του υπουργείου και ότι οι λιμενεργάτες θα ενταχθούν στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco, αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, και επέστρεψαν στις εργασίες τους.
Όπως όμως ανακοίνωσαν είναι έτοιμοι να ξανακάνουν απεργία αν εργοδοσία και κυβέρνηση δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Θα ξαναυπάρξει συνάντηση στο υπουργείου Εργασίας  την Τρίτη 12 Ιούνη για να αρχίσουν συνομιλίες για τα τεχνικά ζητήματα, με στόχο να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα των απεργών.

Δυστυχώς στις μέρες μας οι εργατικοί αγώνες είναι ελάχιστοι. Ας ελπίσουμε ότι μετά από καιρό ότι μια εργατική κινητοποίηση όπως αυτοί των λιμενεργατών θα δικαιωθεί.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger