Home » , » Συμφωνία Eurogroup: Πάλι ψέματα με την σέσουλα μας σερβίρει η κυβερνητική προπαγάνδα - Μνημονιακή θηλιά μέχρι το 2060

Συμφωνία Eurogroup: Πάλι ψέματα με την σέσουλα μας σερβίρει η κυβερνητική προπαγάνδα - Μνημονιακή θηλιά μέχρι το 2060

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 | 11:57 π.μ.



"Τέλος με τα Μνημόνια. Ανοίγει ο δρόμος για έξοδο στις αγορές. Βιώσιμο το χρέος. 10 χρόνια επιμήκυνση" πανηγυρίζει στην πρώτη της σελίδα η "Αυγή" ενώ η απογευματινή εφημερίδα του κυβερνητικού κόμματος, η "Εφημερίδα των Συντακτών" στην ίδια ρότα μας γράφει πρωτοσέλιδα: "Συμφωνία -τέλος για τα μνημόνια".

 Τηλεγραφικά τώρα κάποια πράγματα. Μας λένε τα κυβερνητικά φερέφωνα, έμπλεα ενθουσιασμού: "Τέλος με τα Μνημόνια"! Μάστα. 
Ας δούμε αρχικά τί είναι τα μνημόνια. Και ο πιο αρμόδιος να μας το εξηγήσει αυτό δεν είναι άλλος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα: "Μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, η δανειακή σύμβαση. Μνημόνιο είναι οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης της κοινωνικής διάλυσης. Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αυτό είναι το μνημόνιο" (Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ 18/10/2014). 

Δηλαδή τώρα η κυβέρνηση θα καταργήσει τους εφαρμοστικούς νόμους, τις ήδη ψηφισμένες μειώσεις των συντάξεων, την φοροληστεία, τον ΕΝΦΙΑ κλπ; 
Εμ, δεν γίνεται αυτό, αφού η συμφωνία περιλαμβάνει τα ιλιγγιώδη πλεονάσματα ύψους 3,5% για το επόμενο διάστημα ως το 2022 και από εκεί και ύστερα δέσμευση για πλεονάσματα 2,2% για το διάστημα ως το… 2060! 
(Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση για τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα).

Θριαμβολογεί η κυβέρνηση γιατί λέει κατόρθωσε 10 χρόνια επιμήκυνση του χρέους.
Ας μην φέρουμε στην μνήμη μας ποιοι χαρακτήριζαν το δημόσιο χρέους του ελληνικού κράτους επαχθές, επονείδιστο και παράνομο.
Στεκόμαστε στην τελευταία σχετική απόφαση του Eurogroup. Αυτή θα λύσει κανένα πρόβλημα ουσιαστικά; Και σ' αυτή την ερώτηση ο πιο αρμόδιος να απαντήσει είναι φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας. Χρησιμοποιούμε τα λόγια που είπε απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στις 10 Ιούνη 2014: "Χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού δημόσιου χρέους, ρήτρα ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξει πορεία προς τα μπρος με αναπτυξιακή προοπτική δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την δίνη της οικονομικής κρίσης". 

Τα ίδια έλεγε και ο Δημ. Βίτσας στην τηλεόραση του Αλαφούζου: «Η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή είναι πολιτική επιτήρηση... «Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία πράγματα: α) διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, β) εισαγωγή ρήτρα ανάπτυξης, γ) ειδική αναπτυξιακή χρηματοδότηση».

Οπότε "πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα" που λέει και η λαϊκή ρήση.

Και συνεχίζουν οι φιλοκυβερνητικές ντουντούκες το αφήγημα: "Ανοίγει ο δρόμος για έξοδο στις αγορές". 
Κάπως καθυστερημένα το διαπίστωσαν. Ο πρωθυπουργός το είχε προεξοφλήσει -όμως βλέπουμε και στην φωτογραφία που παραθέτουμε- ότι αυτό θα γίνει απ' τις αρχές του περασμένου χρόνου, και τα αποτελέσματα τα είδαμε.

Συμπέρασμα: Πάλι ψέματα με την σέσουλα μας σερβίρει η κυβερνητική προπαγάνδα.     

Διαβάστε επίσηςΜνημονιακή θηλιά μέχρι το 2060
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger