Home » , , » Οταν ο Κώστας Βαξεβάνης μας διδάσκει για το «πώς πρέπει να είναι η δημοσιογραφία»

Οταν ο Κώστας Βαξεβάνης μας διδάσκει για το «πώς πρέπει να είναι η δημοσιογραφία»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 | 6:55 μ.μ.

Δεν χρειάζεται να κάνεις καμιά ιδιαίτερη μελέτη για να καταλήξεις γιατί η αξιοπιστία των αστικών ΜΜΕ έχει φτάσει στο ναδίρ. Αρκεί μόνο να διαβάσεις κάποιες εφημερίδες ή να παρακολουθήσεις την επαγγελματική διαδρομή ορισμένων εκδοτών και δημοσιογράφων και το αντιλαμβάνεσαι.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στην εφημερίδα "Documento".

Προσέξτε ένα βαρύγδουπο δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται στην πρόσφατη απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και στην απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας σε δύο ακόμη Ρώσους αξιωματούχους και πώς αυτό τεκμηριώνεται:

"Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αυτό που ξεχύλισε το ποτήρι και οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση του έσχατου μέτρου ήταν η προσπάθεια των Ρώσων πρακτόρων να χρηματίσουν τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ οδηγώντας τους σε διαδοχικές συναντήσεις σε διαμέρισμα στη Λ. Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της προσπάθειας χρηματισμού είναι στη διάθεση των ελληνικών υπηρεσιών. Εξετάζεται επίσης αν οι επαφές των πρακτόρων με μέλη νεοσύστατου κόμματος κρύβουν εκτός από χειραγώγηση και χρηματοδότηση", μας γράφει το "Documento"

Τόσο σοβαρές καταγγελίες και η μόνη "απόδειξη" για να τις δεχθεί ο αναγνώστης, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι οι "αποκλειστικές πληροφορίες" που "διαθέτει¨ο συντάκτης του δημοσιεύματος, αλλά το αναγνωστικό του κοινό δεν πρέπει να πληροφορηθεί!

Είναι κάτοχος τόσο συγκλονιστικών πληροφοριών ο δημοσιογράφος αλλά τις παίρνει στο "μαξιλάρι" του, όπως θα έλεγε και η Μ. Σπυράκη

Το πόπολο πρέπει να αρκεστεί στις "αποκλειστικές πληροφορίες" που διαθέτει και να δεχθεί σαν δεδομένα τα γραφόμενα του!

Και ποιος μας λέει ότι το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι ένα εγκεφαλικό δημιούργημα του δημοσιογράφου ή ένα υπαγορευμένο κείμενο από την κυβέρνηση για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες; 

Αυτή την υπόθεση την αντικρούει ο ισχυρισμός ότι ο συντάκτης του δημοσιεύματος ότι διαθέτει "αποκλειστικές πληροφορίες"; 

Και που ξέρουμε ότι αυτοί οι υποτιθέμενοι "χρηματισμοί" βουλευτών των ΑΝΕΛ, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με παρόμοιες ίδιες "ψεκασμένες" καταγγελίες, όπως αυτές που έκαναν Χαϊκάλης και Ξουλίδου;

Και το ωραίο είναι ότι το δημοσίευμα το υπογράφει ο "λειτουργός της ενημέρωσης" αυτός ο οποίος μας διδάσκει για το «πώς πρέπει να είναι η δημοσιογραφία», ο «δημοσιογράφος των πολλών αποκαλύψεων και των διεθνών βραβείων», ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάποτε είχε δηλώσει ότι οι τράπεζες εξαγόραζαν μέσω διαφημίσεων "κοστολογημένη σιωπή" από τα ΜΜΕ, ενώ σήμερα οι τράπεζες γι' αυτόν έγιναν "ευαγή ιδρύματα" και σαν τέτοια πλημμύρισαν με ολοσέλιδες διαφημίσεις τους το εκδοτικό του εγχείρημα.

Χρειάζονται άλλα σχόλια;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Ιουλίου 2018 στις 9:56 μ.μ.

Ο Βαξεβανης, δεν είναι ένας τυχαίος δημοσιογράφος.
Έχει αποδείξει το ποιόν του. Άρα όταν αυτός λέει ότι έχει αποδείξεις, έχει άλλη βαρύτητα, από το να το λέει ο οποιοσδήποτε.

Άλλωστε είδη η κυβέρνηση μιλάει για συνομιλίες καταγεγραμμένες κλπ.

Θα δούμε σύντομα πιστεύω.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger