Home » , » Μέλη του "Ρουβίκωνα" προκαλούν υλικές ζημιές στο κτήριο που στεγάζεται η ΔΟΥ Ψυχικού

Μέλη του "Ρουβίκωνα" προκαλούν υλικές ζημιές στο κτήριο που στεγάζεται η ΔΟΥ Ψυχικού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 | 7:23 π.μ.

Σε βίντεο που ανάρτησε ο "Ρουβίκωνας" στο διαδίκτυο, παρακολουθούμε τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν μέλη της αναρχικής ομάδας, σήμερα τα ξημερώματα, στο κτίριο που στεγάζεται η ΔΟΥ Ψυχικού.

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και στο οποίο αιτιολογείται η ενέργεια του Ρουβίκωνα αναφέρει:

Επίθεση στην ΔΟΥ Ψυχικού

Τι είναι οι φόροι; Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί αν δεν προσδιορίσεις το σε ποιούς αναφέρεσαι. Γιατί είναι άλλο πράγμα οι φόροι που επιβάλλονται στο κεφάλαιο και άλλο οι φόροι που επιβάλλονται στην κοινωνική βάση. Οι πρώτοι είναι ένα νταραβέρι ανάμεσα στους δύο πόλους εξουσίας την πολιτική και την οικονομική για το κόστος που πρέπει να πληρώσει η δεύτερη στην πρώτη για να συνεχίσει να δουλεύει το μαγαζί της εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους.

Οι φόροι όμως στην βάση είναι κάτι άλλο. Είναι το δεύτερο κύμα υπεραξίας που κλέβεται από τους εργαζόμενους. Αφού το αφεντικό εξασφαλίσει τα κέρδη του, έρχεται το κράτος να μαζέψει ότι έμεινε.

Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε.

Εκατοντάδες κατασχέσεις γίνονται διαρκώς σε ότι περιουσίες έχουν απομείνει σε χέρια φτωχών. Περιουσίες που πρώτα έχουν επιβαρυνθεί με ΕΝΦΙΑ. ΕΝΦΙΑ που πληρώνεται από πετσοκομμένους μισθούς και αφού αυτοί έχουν ήδη φορολογηθεί. Και ας μην αναφερθούμε καν στους έμμεσους φόρους. Και που πάνε αυτοί οι φόροι; Που αλλού από την λειτουργία του καθεστωτικού μαγαζιού που αυτή την περίοδο πρέπει να πληρώνει δανεικά, εξοπλισμούς, παρασιτικούς μηχανισμούς από τις κλίκες εξουσίας και βέβαια να καλύψει την τεράστια φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή των αφεντικών που έχουν πάντα τους τρόπους να μετατρέπουν σε πλασματικούς τους κατ όνομα μεγάλους φορολογικούς τους συντελεστές.

Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε γιατί όλα είναι μπροστά στα μάτια μας. Ενώ το κράτος απομυζά όλο και περισσότερη υπεραξία από τον κόσμο της εργασίας, το κράτος πρόνοιας εξαφανίζεται, οι συντάξεις μειώνονται, οι παροχές χάνονται. Και η ροή του πλούτου συνεχίζει ακάθεκτη απο την βάση προς την κορυφή.

Θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας στην προπαγάνδα της δεξιάς: η μείωση των φόρων που ζητά δεν αφορά τους εργάτες. Δεν αφορά καν τα μικροαστικά στρώματα που προλεταριοποιούνται αναπόφευκτα. Αφορά τα μεγάλα αφεντικά. Και θα αυξήσει την πίεση στη βάση να δώσει κι άλλα για να καλύψει την διαφορά.

Θα πρέπει να κλείσουμε και τα αυτιά μας στην προπαγάνδα του Σύριζα. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάνε για προστασία των αδυνάτων αυτοί που τους συντρίβουν καθημερινά και το ντύνουν με αριστερή φρασεολογία.

Θα πρέπει να εμπιστευτούμε μόνο τους ομοίους μας και να στραφούμε ενάντια στους εχθρούς μας. Μαχητικά και αδιάλλακτα. Εμείς συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό το κάλεσμα. Και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν τόσο πολύ περισσότεροι που θα φτάσουμε κάποια στιγμή να μπορούμε να κοιτάμε κράτος και κεφάλαιο στα μάτια. Και τότε να μετρηθούμε μαζί τους.

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger