Home » , » Το λεξιλόγιο των "άγιων πατέρων" και η "άφεση αμαρτιών" που παραχώρησαν στον Δ. Βερύκιο

Το λεξιλόγιο των "άγιων πατέρων" και η "άφεση αμαρτιών" που παραχώρησαν στον Δ. Βερύκιο

Από giorgis , Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 | 2:51 μ.μ.

Ωραία φάση το μεγαλοπρεπέστατο "άδειασμα" που έκανε η "Ιερά Σύνοδος" στον Αμβρόσιο. Περιμένουμε τώρα να δούμε τις αντιδράσεις του "αγίου" Καλαβρύτων γι' αυτό το "ράπισμα" που δέχτηκε από τους αδελφούς του "ποιμενάρχες".

Με δυο λόγια το "θρησκευτικό στόρι". Μετά από ένα τουιτάρισμα που έκανε ο Δήμος Βερύκιος ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία η οποία έδειχνε την Παναγία και τον Χριστό με πρόσωπα ποντικιών, ο Αμβρόσιος σαν "Επίσκοπος, που έχει την θεόθεν δοθείσαν εξουσία να συγχωρεί ή όχι τις αμαρτίες των ανθρώπων", "αφόρισε" το τσιράκι του Κοντομηνά.


Το αφεντικό του Αντένα θεώρησε ότι το μέχρι τώρα προστατευόμενο τσατόνι του μπορεί να έκανε ζημιά στο μαγαζί του και να του στερούσε τηλεοπτική πελατεία, απ' το θρησκόληπτο ποίμνιο. Οπως γράφτηκε, λοιπόν, δεν αρκέστηκε να επιβάλει στον Βερύκιο να ζητήσει γονυπετείς συγνώμη, για την ενέργεια του, αλλά τον υποχρέωσε να συντάξει και επιστολή προς την "Ιερά Σύνοδο" με "δήλωση μετανοίας" και να ζητάει να τον συγχωρέσει.

Μετά απ' αυτή την κίνηση του δημοσιοκάφρου, απ' ότι μας ενημερώνει το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea η "Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα και ανέγνωσε την επιστολή μετανοίας που απηύθυνε στην ΔΙΣ ο γνωστός δημοσιογράφος, και αποφάσισε να κάνει δεκτή τη συγνώμη του, υπογραμμίζοντας και επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ανεπίτρεπτο και μεγάλο σφάλμα εκ μέρους".

Εκφράζοντας, λοιπόν τον "πόνο ψυχής και ειλικρινή συντριβή καρδία" με την επιστολή του στην "Ιερά Σύνοδο", ο Δήμος Βερύκιος και αφού τους ενημέρωσε ότι επισκέφτηκε τον "πνευματικό" του ενώ "στην Προσευχή μου, αναφωνώ και παρακαλώ την Παναγία μας: «Δέσποινα του κόσμου, ελπίς και προστασία των πιστών, μη μου παρίδης την δέησιν, το συμφέρον ποίησον»" πήρε "άφεση αμαρτιών" από τους αρχιρασοφόρους.

Δεν είμαστε παρόντες στην σχετική συνεδρίαση της ΔΙΣ και δεν μπορεί να ξέρουμε το κλίμα που επικράτησε. Γνωρίζουμε όμως το λεξιλόγιο των «αγίων πατέρων» της «Ιεράς» Συνόδου, το οποίο χρησιμοποίησαν "εξετάζοντας" την συγκεκριμένη περίπτωση.

Ενα περασμένο δημοσίευμα από την εφημερίδα «Ποντίκι» (22/3/07):

«Θέλετε, καλοί μας χριστιανοί, για την επιμόρφωσή σας να πάρετε μια γεύση απ’ αυτό το απάνθισμα φράσεων, λέξεων, επιθέτων, για να δείτε τι πλούτο λεξιλογικό έχουν οι ερίφηδες όταν είναι να θάψουν ο ένας τον άλλον;

Ακούστε πώς στόλιζαν τους εν Χριστώ αδελφούς τους:

Αρσενική πόρνη, πουστόγερος, γομάρι, έκφυλος, κίναιδος, αρχικίναιδος, πισωγλέντης, γυναικωτός, λούστρος, τομάρι, αλήτης, γύφτος, πόρνος, μιζαδόρος, μαέστρος της διαπλοκής, τρέμων από τα οπίσθια, πορνικό στοιχείο, αποδεδειγμένα κλέφτης και ομοφυλόφιλος.

Κι ακόμη παραθέτουν τα εξής χριστιανικά: κλέφτης χηρών και ορφανών, κλέφτης των παγκαριών, ρασοφόρος δαίμονας, θαμών δυσόσμων νεανικών δωματίων, Εωσφόρος, πόρνη αδερφή, Αντίχριστος, γυνή που γυρίζει μονίμως τα οπίσθια, βιτσιόζος, σιδηροδέσμιος αδελφάτου.

Κι αν δεν φτάνουν αυτά, οι ευσεβείς ρίχνουν… κι άλλα κοσμητικά επίθετα που, αν τα άκουγε ένας κανονικός άνθρωπος, θα έπαιρνε πέτρες και δεν θα άφηνε αρτιμελή να κυκλοφορεί δίπλα του.

Απολαύστε κι’ άλλα:

Ηλίθιος, ρεμάλι, καραγκιόζης, γουρούνι, «Γανυμήδης», μαύρος ως πίθηκος, ανίκανος και ανώμαλος, τσαρλατάνος, άπατος και αχόρταγος, βοθρώδης, δαιμονοκρατούμενος, ανθρωποειδές, ανήθικος, διεφθαρμένος και αλήτης, αρχιαλήτης, σατανικό πρόσωπο, σατανικό καρκίνωμα της Εκκλησίας, Αγιος πανούργος, φουκαριάρης που έγινε πάμπλουτος, ανάξιος, φιλοχρήματος, πρώην περιπτεριούχος, μούτσος ηλεκτρολόγος και ξενοδοχοκαμαριέρης που φόρεσε το ράσο, δοτός.

"Αγια" μπινελίκια

Θέλετε κι άλλα; Δώστε βάση αν το βαστάει η καρδιά σας και η όρεξή σας να ακούει εκκλησιαστικά… μπινελίκια:

Ασήμαντος χωρικός, δέσμιος δαιμονικών ατόμων, πρωτομάστορας της οικονομικής ρεμούλας, ρασπουτίνος, ρασπουτίνος πατερούλης, πωρωμένος, καλοπερασάκιας, πρώην ρακένδυτος που τα κονόμησε, αχαρακτήριστος, άπληστος με το ένα πόδι στον τάφο, άθλιος με τα δυο πόδια στην κόλαση, σβούρας, μονίμως χασμώμενος και ντοπαριζόμενος, συνεταίρος του εκκλησιαστικού υποκόσμου, πιόνι, συνεταίρος του Πάπα, φαιδρός αγιότατος, σαμάρι, "βεντούζα" και "πεθερά", "σύζυγος αρσενικοθήλυκου", υπηρέτης πορνικών και υλικών αμαρτιών, αρχιρουφιάνος, ωραιοπαθής και βλαξ, φαιδρός, έχων σαθρά και δαιμονική καρδία».

Ε, δεν μπορείτε να πείτε; Χάριν των "αγίων πατέρων" -την ευλογία τους να έχουμε- σας εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger