Home » , » Μια κάρτα αλλαγής έπρεπε να υπάρχει

Μια κάρτα αλλαγής έπρεπε να υπάρχει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 | 7:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πόσες φορές θα το πούμε; Άλλες πόλεις έχουν δημάρχους. Άλλες έχουν επιχειρηματίες, άλλες λαμόγια κι άλλες καραγκιόζηδες. Ότι ψηφίσεις, παίρνεις.
Αν ψηφίσεις κομμουνιστή δήμαρχο, παίρνεις δήμαρχο. Αν ψηφίσεις άλλον, παίρνεις την “έκπληξη” πίσω από τη “βιτρίνα”. Που πολλές φορές στοιχίζει πανάκριβα, αφού ο “εκλεκτός” είναι παντελώς άχρηστος ακόμα κι επικίνδυνος. Αλλά επιστροφές δεν γίνονται.
Άπαξ και το πήρες με κάλπη, γλυκέ κι απονήρευτε ψηφοφόρε, θα περιμένεις τις επόμενες εκλογές. Κακώς! Μια κάρτα αλλαγής έπρεπε να υπάρχει.

Ψινάκης: Μετά την τραγωδία στο Μάτι ζητά δημόσιους και δημοτικούς υπάλληλους.
Ο “ανελεύθερος ρύπος” μια φυλλάδα της ΝΔ, δεν τολμά καν να γράψει τη λέξη “υπάλληλοι”. Δεν αρέσει στο Μητσοτάκη. Αλλά κι ο δήμαρχος δεν θέλει να προσλάβει ανθρώπους.

“...Οποιοσδήποτε δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος, απ’ όλη την Ελλάδα, μπορεί να διατεθεί και να προσφέρει τις υπηρεσίες του από 3 έως 6 μήνες στον δήμο, συμβάλλοντας στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την επούλωση των πληγών,την αποκατάσταση των χαμένων περιουσιών,την ανοικοδόμηση και την ανάπλαση του περιβάλλοντος...”

Καλέ Ηλία, τον Κούλη τον ρώτησες; Θα βγάλει αφρούς, θα πάθει αποπληξία, μας μας μείνει! Που ακούστηκε νεοφιλελές να ψάχνει υπαλλήλους; Έστω και για ένα τρίμηνο εθελοντικά. Εδώ είπατε να τους διώξετε όλους. Πλην παπάδων, στρατιωτικών και μπάτσων φυσικά.
Μια και το φερε η κουβέντα, γιατί δε ζητάς από κάνα παπά να σου δώσει εικόνες της Παναγίας; Κάνουν θαύματα! Είναι και της μόδας. Βολέψου μ' αυτές. Βεβαίως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κάνουν το καθήκον τους. Εσύ όμως το κάνεις;

Αλλά έτσι είναι οι νεοφιλελεύθεροι: Πρώτα διαλύουν το κράτος, απαξιώνουν τις υπηρεσίες, σπιλώνουν τους υπαλλήλους, τους μειώνουν το μισθό, θέλουν να τους διώξουν, αλλά μόλις δουν τα δύσκολα, “Που είναι το Κράτος”; Που να ναι; Εκεί που το βάλατε, στην υπόγα! 

Οι δεξιοί έτσι ευνοούν το κράτος: Μπάτσους, δικαστές, παπάδες, καραβανάδες, να μοιράζονται τα φράγκα με τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους μεγάλους εργολάβους κακοτεχνιών, κι όταν αυτοί τα κάνουν ρημαδιό να τους φταίνε οι υπάλληλοι... που δεν προσέλαβαν! Για να κάνουν τις περικοπές δαπανών, ώστε να έχουν περισσότερα κέρδη τα λαμόγια του κόμματος!

Εμπρός δήμαρχε, για πες μας, τι έργα έκανες, για να αποτρέψεις το κακό; Πόσους πήρες εσύ, για να προλάβουν την καταστροφή, πριν γίνει; Να κάνεις σόου το ξέρεις καλά, αλλά με σαχλαμάρες δεν αντιμετωπίζονται τα σοβαρά προβλήματα.

Ένας σωστός δήμαρχος πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική, η οποία δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης.
Ανεξαρτήτως προσωπικών ικανοτήτων, ταλέντων κλπ. Αυτή την πολιτική δεν την έχουν τα αστικά κόμματα. Οι αστοί δήμαρχοι έχουν άλλες προτεραιότητες. Μάλιστα οι γαλάζιοι, επίσημοι ή ανεπίσημοι, έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση των κομματικών φίλων, με ταυτόχρονη απαξίωση των υπηρεσιών.
Ο δήμος Μαραθώνα είναι απροετοίμαστος, γιατί ο δήμαρχος δεν έκανε απολύτως τίποτε, αφού δεν είχε ποτέ σκοπό την επίλυση των προβλημάτων. Ειδικά για τον Ψινάκη, στόχος πάντα ήταν η αυτοπροβολή του. Δεν ήταν ποτέ ικανός για δήμαρχος, παρόλα αυτά τον εξέλεξαν οι κάτοικοι. Γιατί; Ας αναρωτηθούν οι ίδιοι. Κομματική πειθαρχεία, ρουσφέτι, “θάμπωμα” από τα ΜΜΕ; Δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι τραγικό, όπως είναι με πολλούς άλλους “δημάρχους” που ακολουθούν συγκεκριμένη πολιτική.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα ακολουθούν το ίδιο σχέδιο. Θέλουν την εξουσία για προσωπικό όφελος. Σφάζονται για την κουτάλα. Καμία όμως ουσιαστική αλλαγή δεν έχουν διάθεση να κάνουν. Μετά από τόσες δεκαετίες, τόσες νίλες, έπρεπε πια να το έχουν καταλάβει οι πάντες, ακόμα και οι ψηφοφόροι τους. Όσο αλλάζουν πρόσωπα - προσωπεία, αλλά παραμένει το ίδιο άδικο, αδίστακτο σύστημα, δεν πρόκειται παρά να θρηνούμε περισσότερα θύματα.

Ας κοιτάξει, αν τολμά, ο δήμαρχος στα μάτια αυτούς τους υπαλλήλους, που θα βοηθήσουν να μαζευτούν τα χάλια τα δικά του και όλων των Ελλήνων πολιτικών... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger