Home » , » Καθημερινή προπαγάνδα

Καθημερινή προπαγάνδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 | 3:57 π.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Έχουμε πει πως για την ανικανότητα αντιμετώπισης των καταστροφών, υπεύθυνοι είναι κυρίως όσοι υλοποιούν την πολιτική των περικοπών, όσοι δίνουν έμφαση στην επικοινωνιακή διαχείριση της συμφοράς και όχι στην πρόληψη της.
Όσοι έχουν ως προτεραιότητα την επιθυμία των τοκογλύφων αδιαφορώντας για τις υποδομές και το σύνολο. Τονίσαμε ακόμα πως γι αυτό το λόγο ευθύνες έχει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση, όπως και όλα τα κόμματα που εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική της εκμετάλλευσης ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος.
Επιμένουμε στην άποψή μας.

Όμως αυτή την πολιτική την στηρίζουν κι άλλοι. Οι καπιταλιστές, τα κομματόσκυλα, οι ανόητοι, τα λαμόγια κοκ. Οι αδίστακτοι που για να κερδίζουν οι ίδιοι δεν διστάζουν να πατήσουν επί πτωμάτων.

Μια κατάπτυστη επιστολή άκρως ενδιαφέρουσα διάβασα στην Καθημερινή προπαγάνδα. Πρόκειται για ένα γράμμα του δικηγόρου Αναστάσιου Φράγκου ετεροθαλή αδελφού της Χριστιάνας Φράγκου, στην οποία ανήκει το κτήμα στο Μάτι που έχασαν τη ζωή τους 26 άτομα. Επιβεβαιώνονται έτσι οι φήμες ότι το εν λόγω οικόπεδο ανήκει σε συγγενή βουλευτού της ΝΔ. Την επιστολή φρόντισαν να θάψουν αμέσως τα δεξιά ΜΜΕ, καθώς προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, επειδή ανεπιτυχώς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Είναι όμως χαρακτηριστικότατη μιας νοοτροπίας. Αυτής του γαλάζιου στελέχους, που όταν στριμώχνεται ρίχνει την ευθύνη αλλού, κατηγορεί αντιπάλους, απειλεί, ψεύδεται και το κυριότερο, καλεί σε βοήθεια τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Εγώ περιμένω να δω, αν ο Κούλης υιοθετήσει τη γελοία προσπάθεια βιασμού της λογικής και βοηθήσει τα βαφτιστήρια του, ώστε να τη γλυτώσουν.

Πιστέψτε με, αν δεν ήταν απίστευτα προκλητική δεν θα ασχολούμουν καν.
Πρώτα απ' όλα θα περίμενα ένας δικηγόρος να μην γράψει αυτό το πράμα. Αλλά υπό το κράτος του πανικού όλα επιτρέπονται.
Αντί να μιλήσει με σοβαρά επιχειρήματα για την ουσία, για τα όσα κατηγορείται η οικογένεια, ανησυχεί για το πολίτευμα! Να υποθέσω λοιπόν πως αστική δημοκρατία - καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων - αυθαίρετα κοκ ταυτίζονται και συνδυάζονται αρμονικά; Μα φυσικά! Το ρουσφέτι, το βόλεμα είναι η ψυχή του πολιτεύματος! Η επιστολή λέει και αλήθειες και ψέματα. Δείχνει κυρίως τι γίνεται.

Άλλη μια πικρή αλήθεια που λέει είναι πως ο νομάρχης – βουλευτής της ΝΔ είχε και στο παρελθόν τρεχάματα. Παραπέμφθηκε σε δίκη για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε παράνομες ηλεκτροδοτήσεις αυθαιρέτων αλλά "ουδέποτε καταδικάστηκε για οποιοδήποτε αδίκημα στη ζωή του". (Σημ: Οπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ο Δ. Φράγκος μόνο στο χρονικό διάστημα 1995 -1996 συνέργησε ώστε να ηλεκτροδοτηθούν τουλάχιστον 3.650 (!) αυθαίρετα κτίσματα. Τελικά όταν ο πρώην νομάρχης οδηγείται στο δικαστήριο με το κατηγορητήριο που αναφέραμε, οι δικαστές που δίκαζαν την υπόθεση, δέχτηκαν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι χορήγησε τα πιστοποιητικά για να ηλεκτροδοτηθούν τα αυθαίρετα "για λόγους υγείας των ιδιοκτητών τους" και τον αθώωσαν),

Είναι κάτι που δεν μας κάνει καμία απολύτως εντύπωση. Όπως πάρα πολλοί που κατηγορήθηκαν ουδέποτε πλήρωσαν, ενώ άλλοι, που ήταν αθώοι πήγαν φυλακή. Το ότι κάποιος είναι βουλευτής ίσως αποτελεί για την “ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη” τεκμήριο αθωότητας, όπως μπορεί να αποτελεί ενοχή η σχέση με Αναρχικό. 

Μόνο που δεν πιστεύω τόσο στην τύχη. Η ανεψιά έτυχε να κλείσει το δρόμο προς τη θάλασσα; Ασφαλώς και δεν ήθελαν να καούν 26 άνθρωποι, για τους οποίους δεν άκουσα ένα “λυπάμαι”, αλλά ούτε και η κυβέρνηση να έχει 90 νεκρούς. Όμως οι ανεύθυνες πράξεις, η αδιαφορία, επιφέρουν πολλές φορές ολέθρια αποτελέσματα. 

Όσο υπάρχει η νοοτροπία του εφήμερου κέρδους εις βάρος όλων των άλλων τόσο θα υπάρχουν καταστροφές. Όσο υποστηρίζουμε διεφθαρμένους πολιτικούς για να μας εξυπηρετήσουν, τόσο θα την πατάμε.
Είμαι πάντως πιο αισιόδοξος από το συνήγορο υπεράσπισης, όσον αφορά την “αγία” οικογένεια του. Νομίζω πως τα στελέχη της ΝΔ θα τρέξουν αμέσως να υπερασπιστούν τους δικούς τους, όπως έχουν κάνει σε χειρότερες περιπτώσεις, αμέτρητες φορές...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Αυγούστου 2018 στις 8:03 π.μ.

O ``πατριωτης`` Φραγγος προσπαθει με σωρεια ψεματων να αποποιηθει των ευθυνων του καθως και ολης της οικογενειας διοτι με την κατα
πατηση και την περιφραξη του οικοπεδου συνεβαλαν στο εγκλημα δεκαδων ψυχων
Το οτι το κτημα αυτο ηταν δασικη εκταση οπως εχει γραφτει και καταπατηθει απο την οικογενεια Φραγγου ο ``πατριωτης``αυτος δε λεει κουβεντα Απ αυτη την αληθεια την οποια ο ``πατριωτης`` αυτος αποκρρυπτει μπορουμε να συμπερανουμε ποσο αληθεια ειναι και τα υπολοιπα που γραφει Βεβαια ειναι γεγονος οτι οι κυβερνωντες συκοφαντησαν τους παντες προκειμενουν να βγαλουν απο πανω τους τις ευθυνες για το εγκξλημα που διεπραξαν αλλα αυτον τον κυριο μεχρι τωρα δεν τον αγγιξε κανεις συκοφαντικα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger