Home » , » Κυβέρνηση Μαδούρο και αμερικανική πολιτική

Κυβέρνηση Μαδούρο και αμερικανική πολιτική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 | 10:16 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.   

“Aξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ συνάντησαν μυστικά αντάρτες στρατιωτικούς της Βενεζουέλας για να συζητήσουν για την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αλλά τελικά αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια", γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times...

Η εφημερίδα New York Times, το ρεπορτάζ της οποίας επικαλείται πληροφορίες από  Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζει και ενός πρώην στρατιωτικού αξιωματούχου της Βενεζουέλας που μετείχε στις συνομιλίες, γράφει ότι οι συζητήσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, χωρίς άλλες διευκρινίσεις...

Ο Τραμπ είχε προκαλέσει την οργή του Καράκας και θύελλα αντιδράσεων στη Λατινική Αμερική μιλώντας το καλοκαίρι του 2017 για «πιθανή στρατιωτική επιλογή» στη Βενεζουέλα...

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας βεβαιώνει ότι ο Νικολάς Μαδούρο ήταν ο στόχος της επίθεσης στις 4 Αυγούστου στο Καράκας και ότι αυτή η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα με εκρηκτικά, «σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από το έδαφος των ΗΠΑ», μια εκδοχή που η Ουάσινγκτον απορρίπτει κατηγορικά...

Ασφαλώς δεν περιμένουμε η Αμερικανική κυβέρνηση να επιβεβαιώσει τέτοια δημοσιεύματα. Όμως στην πολιτική γίνεται ότι δεν λέγεται. Οι Αμερικάνοι έχουν σκοπό να καταλάβουν τη Βενεζουέλα τοποθετώντας ανδρείκελα, τα οποία ελέγχουν πλήρως.
Είναι μια συνηθισμένη τακτική των ΗΠΑ, η οποία εφαρμόστηκε πολλές φορές.

Είχαμε γράψει πριν από καιρό πως η Βόρεια Κορέα δεν κινδυνεύει τόσο από τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό, όσο η Βενεζουέλα.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Β. Κορέας μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να κάνει υπολογίσιμη ζημιά στους Αμερικάνους και τα τσιράκια τους. Η Βενεζουέλα πάλι όχι. Επίσης η Βενεζουέλα έχει την ατυχία να είναι στόχος πρώτης προτεραιότητας λόγω του πετρελαίου της. Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν το πετρέλαιο παγκοσμίως.
Η Ρωσία δεν μπορεί να επέμβει στη Βενεζουέλα, όπως τη Συρία, την οποία επίσης αποσταθεροποίησαν οι ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα είναι μια ακόμη μορφή πίεσης προς το Καράκας. Στον μεν πρόεδρο Μαδούρο το μήνυμα είναι “υποχώρησε”, στους δε μισθοφόρους και πράκτορες της CIA “συνεχίστε να τρομοκρατείτε”.

Οι Αμερικάνοι είναι αποφασισμένοι, παρά την αντίθετη γνώμη του λαού της Βενεζουέλας, να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια. Δυστυχώς η χώρα δεν είναι Λαϊκή Δημοκρατία, αφού ο Μαδούρο δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές.
Το μόνο που έκανε τo κόμμα του ήταν να ανακουφίσει λιγάκι τους φτωχούς. Κι αυτό ακόμα ήταν -όπως αποδείχθηκε- προσωρινό.
Επαναλαμβάνουμε, δεν υπάρχει Καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο.

Πίσω από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, πίσω από την κατάσταση ανωμαλίας στη Βενεζουέλα, βρίσκονται οι Αμερικανικές Πολυεθνικές, ο πραγματικός κυβερνήτης των ΗΠΑ. Σκοπεύουν να συνεχίζουν τις επιθέσεις κυρίως προς τα φτωχά στρώματα, που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την Κυβέρνηση και το Μαδούρο.

Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος. Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά η τρομοκρατία, η προπαγάνδα, οι δολοφονικές επιθέσεις, ο διχασμός και κυρίως η οικονομική επίθεση έχουν καταστρέψει τις φτωχές τάξεις. Η επόμενη απόπειρα των ΗΠΑ και των προδοτών εγκληματιών, που έχουν την υποστήριξη τους, για κατάληψη της εξουσίας, θα είναι πιο οργανωμένη.
Οι προηγούμενες απέτυχαν χάρη στο λαό.

Όμως μόλις ο Μαδούρο χάσει την υποστήριξη του κόσμου, η Βενεζουέλα θα πέσει στα νύχια των ντόπιων και ξένων αρπακτικών, οι οποίοι θα εξαθλιώσουν πλήρως τους εργαζόμενους. Είτε με πραξικόπημα, που θα φέρει επέμβαση των ΗΠΑ, αν αποτύχει, είτε με άλλο τρόπο, η δημοκρατία στη χώρα κινδυνεύει.
Μόνη λύση θα ήταν η Λαϊκή Δημοκρατία, που θα χτύπαγε τους άρπαγες εκμεταλλευτές. Αλλά ο Μαδούρο επιμένει να κοιμάται.
Φοβάμαι, πως όταν ξυπνήσει, θα είναι αργά..
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

10 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:06 μ.μ.

Τι λάχανα, τι μπρόκολα. Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας.

10 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:08 μ.μ.

Έχω βαρεθεί να ακούω για πεφωτισμένους ηγέτες που για κάποιο λόγο πάντα τα κλάνουν να προχωρήσουν. Ειλικρινά βαρέθηκα.

11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:59 π.μ.

"Μόνη λύση θα ήταν η Λαϊκή Δημοκρατία, που θα χτύπαγε τους άρπαγες εκμεταλλευτές. Αλλά ο Μαδούρο επιμένει να κοιμάται. Φοβάμαι, πως όταν ξυπνήσει, θα είναι αργά..."

"Δυστυχώς η χώρα δεν είναι Λαϊκή Δημοκρατία, αφού ο Μαδούρο δεν προχώρησε σε ριζικές αλλαγές."

Όπως και ο Τσίπρας. Μεγάλο κακό που οι οπορτουνιστές και οι σοσιαλδημοκράτες, οι...ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ δηλαδή της αστικής εξουσίας δεν "ξυπνάνε" να...ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Τι κρίμα που δεν είστε όλοι εσείς εκεί ΚΚέδες, Λαετζήδες, Ανταρσαίοι κλπ να τον "αφυπνίσετε".

Καρκίνωμα τελικά ο οπορτουνισμός βαθιά ριζωμένος μέσα στην "κομμουνιστική" αριστερά. Γι'αυτό τους λαϊκούς αγώνες παντού τους ελέγχουν οι πράκτορες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger