Home » » Τοποθέτηση και Αίτημα της ΟΚΔΕ σχετικά με ανάρτηση στο "Βαθύ Κόκκινο" για τις συγκεντρώσεις στη ΔΕΘ

Τοποθέτηση και Αίτημα της ΟΚΔΕ σχετικά με ανάρτηση στο "Βαθύ Κόκκινο" για τις συγκεντρώσεις στη ΔΕΘ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:23 π.μ.

Είναι εντελώς ανακριβές αυτό που γράφεται (και έχει με διάφορες μορφές αναπαραχθεί σε ιστοσελίδες κ.λπ.) ότι κάποιο "μπλοκ της ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ" συμμετείχε "στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ".

Τα μπλοκ της ΛΑΕ και της ΟΚΔΕ, που είχαν συγκεντρωθεί Εγνατίας με Αγ. Σοφία, κινήθηκαν προς το αμερικάνικο προξενείο (όπως προφανώς επέβαλλε η φετινή απόλυτη κυριαρχία της ΔΕΘ από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και ο ρόλος της κυβέρνησης Τσίπρα στα σχέδια των ΗΠΑ) και αργότερα από την Τσιμισκή προς το χώρο της ΔΕΘ.

Ειδικά η άποψη της ΟΚΔΕ, που την ήξεραν όλες οι αριστερές οργανώσεις στα ραντεβού που είχαν προηγηθεί (και είναι απαράδεκτο αν την διαστρεβλώνουν), είναι ότι έπρεπε και πρέπει να τηρούνται αυστηρές αποστάσεις από τις επίσημες συγκεντρώσεις της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Όχι ότι αυτό από μόνο του λύνει το πρόβλημα της αγωνιστικής ενότητας του εργατικού κινήματος. Όχι ότι δικαιώνει τη λογική των "ανεξάρτητων ταξικών συγκεντρώσεων", και μάλιστα με μια αλαζονική, αδιέξοδη αυταρέσκεια για την "επιτυχία" τους, αδιαφορώντας για τις συνθήκες σοβαρών δυσκολιών και κατακερματισμού που αντιμετωπίζει το εργατικό κίνημα.
Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποτυπώνονται ορθά οι απόψεις και στάσεις όλων των δυνάμεων.
Δεν γνωρίζουμε από που υπάρχει η αντίθετη ενημέρωση ή αν υπηρετεί κάποια σκοπιμότητα - και ζητάμε την άμεση διόρθωση των σχετικών σημείων ή αναρτήσεων.

Συντροφικά, ΟΚΔΕ 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Σεπτεμβρίου 2018 στις 5:48 μ.μ.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), από το 2010 αρνείται να ανανεώσει τη ΣΣ Εργασίας για τα Ποντοπόρα, ο ΣΕΕΝ και οι άλλες εφοπλιστικές ενώσεις έχουν ενιαία στρατηγική την κατάργηση των κλαδικών ΣΣ Εργασίας.

Με την αγωνιστική στάση αρχών τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν υπόγραψαν τη ΣΣ Εργασίας Ποντοπόρων το 2010, διεκδικώντας την εφαρμογή των κλαδικών ΣΣ Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες. Οι ναυτεργάτες δίνουν σκληρή μάχη για την ανανέωση των κλαδικών ΣΣ Εργασίας κόντρα στους εφοπλιστές, τις κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους στη ΠΝΟ. Όμως η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει σε βάρος των ναυτεργατών.

Η οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών στα Ποντοπόρα αξιοποιώντας όλες τις αγωνιστικές μορφές πάλης και απεργία, σε συνδυασμό με την έμπρακτη αλληλεγγύη από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποτελεί προτεραιότητα για τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια. Γι΄ αυτό χρειάζεται άμεσα να συζητηθεί και να αποφασιστεί στην ΕΕ της ΠΝΟ σχέδιο δράσης για την κλιμάκωση της πάλης για τη ΣΣ Εργασίας στα Ποντοπόρα και στις άλλες κατηγορίες καραβιών».

Επίσης, και σχετικά με το Συνέδριο της ITF/ΔΟΜ που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη 14 - 20 Οκτώβρη 2018 τα ναυτεργατικά σωματεία επισημαίνουν τα εξής:

«Στις 14 Ιούνη 2018 ο Γ. Χαλάς, γραμματέας της ΠΝΟ, μαζί με τα άλλα φερέφωνα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία απέρριψαν την πρόταση των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ, να συζητηθούν τα ζητήματα που τίθενται για το Συνέδριο της ITF/ΔΟΜ, που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη 14 - 20 Οκτώβρη 2018.

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός στην ΠΝΟ σκόπιμα άφησε να περάσουν οι ημερομηνίες υποβολής προτάσεων για το Συνέδριο της ITF/ΔΟΜ, διευκολύνοντας τους χειρισμούς των εφοπλιστών. Οι εγκάθετοι των εφοπλιστών στην ΠΝΟ είναι προβλέψιμοι, κάνουν τη βρώμικη δουλειά σε βάρος των ναυτεργατών. Επιλογή των εφοπλιστών και του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ είναι ένα ακόμη γενικόλογο - ανούσιο ψήφισμα από το συνέδριο της ITF για τους Έλληνες ναυτεργάτες και πλήρη στήριξη των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Πρόκληση τεράστιου μεγέθους υπονόμευσης των κλαδικών ΣΣ Εργασίας αποτελεί η άμεση χρηματοδότηση εφοπλιστών προς την ΠΝΟ με 5.000 - 8.000 δολάρια για να μην εφαρμόζεται η αντίστοιχη ελληνική κλαδική ΣΣ Εργασίας στα καράβια για όλους τους ναυτεργάτες.

Η πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ για κλιμάκωση της πάλης των ναυτεργατών - αγωνιστική δράση και απεργία στα ελληνόκτητα καράβια για τις ΣΣ Εργασίας, να αποφασιστεί στην ΕΕ της ΠΝΟ και να κατατεθεί στο προσεχές συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης Μεταφορών (ΔΟΜ/ITF).

Να καθοριστεί 5μελής αντιπροσωπεία της ΠΝΟ που θα συμμετάσχει στο συνέδριο της ΔΟΜ /ITF για τις ΣΣ Εργασίας, την υπεράσπιση της απεργίας, της δράσης των ναυτεργατών στα καράβια, τη στάση του εργατικού κινήματος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του κλάδου».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger