Home » , » ΝΑΤΟϊκή πυραυλική επίθεση στη βορειοδυτική Συρία

ΝΑΤΟϊκή πυραυλική επίθεση στη βορειοδυτική Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 | 3:17 π.μ.

Οπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ λίγες ώρες μετά την συμφωνία μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανακοινώθηκε για δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ της Συρίας, μετά τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας στρατιωτικοί στόχοι στις πόλεις Λαοδίκεια, Ταρτούς, Χομς και Χάμα στη βορειοδυτική Συρία δέχτηκαν πυραυλική επίθεση.
Αν και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι για την επίθεση ευθύνονται ΗΠΑ και Ισραήλ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρωσικά αντιαεροπορικά που είναι αναπτυγμένα στη περιοχή,  απάντησαν για να αναχαιτίσουν τους εισερχόμενους πυραύλους, καταρρίπτοντας τους περισσότερους.
Αναφορές υπάρχουν ότι σκάφη του ΝΑΤΟ μετείχαν στην χθεσινή επίθεση στη Λαττάκεια κατά ιρανικών στόχων, καθώς και για το ότι η Ελληνική φρεγάτα "Έλλη" κατευθύνεται μαζί με άλλα πλοία του ΝΑΤΟ, προς τις ακτές της Συρίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, στην Μόσχα επικρατεί οργή για την ΝΑΤΟική επίθεση και πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στρατιωτικών και πολιτικών παραγόντων στην Μόσχα.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο -δεν μπορεί να γνωρίζουμε την εγκυρότητα τους- παρουσιάζουν εκατοντάδες έξαλλους ισλαμοφασίστες να έχουν ξεχυθεί στο κέντρο της Ιντλίμπ, μιας πόλης που ελέγχεται από τη συριακή Αλ Κάιντα και κρατώντας τουρκικές σημαίες να πανηγυρίζουν για την επίθεση που σημειώθηκε στην βορειοδυτική Συρία
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger