Home » , , » Κουιζ:Τι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για τα ΜΜΕ; Μια συμβολική παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" με μπογιές ή μια επίθεση σε μετανάστη νεοναζί με σιδερογραθιές;

Κουιζ:Τι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για τα ΜΜΕ; Μια συμβολική παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" με μπογιές ή μια επίθεση σε μετανάστη νεοναζί με σιδερογραθιές;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 | 7:02 μ.μ.

Ας δούμε δυο γεγονότα και ας κάνουμε μια παρατήρηση. Κάποια μέλη του "Ρουβίκωνα", κάνουν παρέμβαση, στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, στο Παλαιό Ψυχικό και όπως αναγράφεται σε κείμενο της αναρχικής ομάδας στο indymedia "καταστρέψαμε το φυλάκιο του φρουρού που της έχει διαθέσει το ελληνικό κράτος αφού του συστήσαμε να απομακρυνθεί". 

Ο "Ρουβίκωνας" αιτιολογεί αυτή του την ενέργεια γιατί "Λίγες μέρες πριν το Ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιραν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές".
Με την δράση τους αυτή τα μέλη αυτής της συλλογικότητας δηλώνουν ότι "Στεκόμαστε στο πλευρό, έστω και με αυτούς τους συμβολικούς όρους, των αγωνιζόμενων στο Ιραν, Κούρδων και μη. Αποδίδουμε τιμή στους εκτελεσθέντες Ramin Hossein, Zaniar Moradi, Panahi Moradi μέλη του κομμουνιστικού κόμματος Komalah". 

Τι επακολούθησε; Ενας ψιλοχαμός σε όλα τα αστικά ΜΜΕ. Μάλιστα όπως ενημερωνόμαστε από καθεστηκυίες ενημερωτικές ιστοσελίδες διατάχθηκε από την αστυνομία Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) γιατί "ο φρουρός του κτιρίου «υπακούει» τις εντολές των δραστών και απομακρύνεται από το κουβούκλιο φύλαξης, ενώ είναι οπλισμένος με υποπολυβόλο το οποίο κρέμεται δίπλα στο πλευρό του από τον αορτήρα".
Μάλιστα. Προφανώς για κάποιους "λειτουργούς της ενημέρωσης", ίσως και για την ηγεσία της αστυνομίας. έπρεπε ο φρουρός να πάρει το οπλοπολυβόλο του και να δημιουργήσει μακελειό.

Το προσπερνάμε αυτό και πάμε παρακάτω. Η "επίθεση με μπογιές στην Πρεσβεία του Ιράν και η καταστροφή του φυλακίου του φρουρού" από τα κύρια θέματα της επικαιρότητας.
Το ότι την ίδια στιγμή έρχεται στην επιφάνεια δολοφονική επίθεση φασιστοειδών, που με σιδερογροθιές, τραυμάτισαν σοβαρά στα πλευρά και το κεφάλι στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, έναν μετανάστη, για τα ίδια αυτά ΜΜΕ είναι γεγονός ανάξιο αναφοράς.
(Το ίδιο φυσικά ισχύει και για πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, που "αγανακτούν" για την συμβολική ενέργεια ενέργεια του "Ρ" και κάνουν γαργάρα με ταβανόπροκες, τις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζί).

Σωστή προσέγγιση για την "λογική" ΜΜΕ και πολιτικάντηδων. Αλλη η βαρύτητα μιας επίθεσης με σιδερογραθιές σε ένα μετανάστη και άλλο η παρέμβαση με μπογιές σε μια συμβολική διαμαρτυρία...  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Σεπτεμβρίου 2018 στις 8:34 π.μ.

Tα ΜΜΕ που αγανακτησαν για τη δραση του Ρουβικωνα,για τη δολοφονια
των τριων κουρδων αγωνιστων απο το θεοκρατικο ιρανικο καθεστως απ
οσο γνωριζω τουλαχιστον δεν ειχαν γραψει απολυτως τιποτε οπως επισης
περασε και στα ψιλα η τρομοκρατικη επιθεση των ναζι στον προσφυγα στον
Ασπροπυργο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger