Home » , » Προς iskra: Αλλο πολιτική κριτική και άλλο λάσπη

Προς iskra: Αλλο πολιτική κριτική και άλλο λάσπη

Από giorgis , Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 | 10:07 π.μ.

Του Γ.Γ.

Τον Νίκο Τόσκα, όσο ήταν υπουργός μπάτσων και καταστολής τον είχαμε "ξεσκίσει" από τον ιστότοπο μας.
Αλλο είναι όμως να του ασκείς πολιτική κριτική ή και πολεμική ακόμα και άλλο να του πετάς λάσπη. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάνει κάτι τέτοιο σήμερα η iskra.

Τον αρθρογράφο της ιστοσελίδας που εκφράζει την ΛΑΕ, Σπύρο Γεωργίου, δεν τον γνωρίζουμε.
Θα θέλαμε όμως να μας πει με ποια στοιχεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας, όπως ταιριάζει σε "παρατρεχάμενους της εξουσίας" έθεσε σε τροχιά, "κρυφά, παράτυπα και συνωμοτικά" τον μηχανισμό ενός κατηγορητηρίου σε βάρος αρχηγού κόμματος, του Παν. Λαφαζάνη, που θα ζήλευαν ακόμα ακόμα και οι ηγεσίες των ανταρτικών ομάδων του FARC της Κολομβίας. Ακόμα και ο "πολύς" κ. Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού και ένα από τα μεγαλύτερα "think tank" της σημερινής επαναστατικής διανόησης δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοια "κατρακύλα"».

Θέτουμε αυτή την ερώτηση γιατί τώρα σαν "παροπλισμένος" πολιτικά που είναι ο Τόσκας, μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα.

Ο πρώην καραβανάς αυτός. τρέφει απέραντο σεβασμό στην κομμουνιστική αριστερά, άσχετα αν είναι πολιτικός αντίπαλος της (Ανήκει στην Κίνηση "Πράττω" του Κοτζιά η οποία συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ).

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Χωρίς να θέλουμε να μιλήσουμε αναλυτικά, ας ρωτήσουν οι συντάκτες της iskra να μάθουν από άτομα που συμμετείχαν/ουν στην Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, μια παράταξη που είχε στους κόλπους της πρώην αξιωματικούς προσκείμενους στο ΚΚΕ, για τον ρόλο του Ν. Τόσκα.
Θα πληροφορηθούν για την δράση του, στα χρόνια της Απριλιανής δικτατορίας όταν ακόμα ήταν νεαρός ανθυπολοχαγός.

Κι αν δεν τους φτάνει αυτό, ας φροντίσουν να μάθουν για την εποχή που ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου, του τότε αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη και ποια ήταν η συμμετοχή του στην μεθόδευση για να καρατομηθεί από αρχηγός του ΓΕΣ ο ακροδεξιός Φραγκούλης Φράγκος.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και ποια ήταν η στάση του όταν δέχτηκε εισηγήσεις, σαν υπουργός Προστασίας του Συστήματος, να αντιμετωπίσει "δυναμικά" τους αναρχικούς στα Εξάρχεια, αλλά αυτό το αποφεύγουμε, πιθανολογώντας ότι μπορεί να δημιουργηθούν παρανοήσεις. 
(Οχι φυσικά ότι o Τόσκας δεν εφάρμοσε την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, αλλά δεν το έκανε στο βαθμό που θα επιθυμούσαν ορισμένοι).

 Εν κατακλείδι: Αν μας απαντήσει ο αρθρογράφος της iskra και μπορεί να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όχι απλώς θα δημοσιεύσουμε την απάντησή του, αλλά θα ζητήσουμε και δημόσια συγνώμη. Διαφορετικά είναι κοινός συκοφάντης. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 2:10 μ.μ.


«Tα στερνά ΔΕΝ τιμούν/νικούν τα πρώτα» λέει ο σοφός λαός θέλοντας να δείξει την αξία της συνέπειας λόγου και έργου κατά τη διάρκεια στον δημόσιο βίο της χώρας κάποιου θέλοντας να δείξει ότι κάθε μας πράξη κρίνεται εκ του αποτελέσματος, ή όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, αυτοί που θαυμάζονται απ’ όλους εκτός από εμάς: «προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται», δηλαδή νεοελληνιστί «αυτά που έκανες θα κριθούν στο τέλος των έργων σου και της ζωής σου»...
Και έγινε η λαϊκή ρήση κριτήριο όσων συμμετείχαν στους κοινωνικούς αγώνες αυτού του τόπου, και κάποια στιγμή άλλαξαν περπατησιά...

Ανώνυμος
23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 3:50 μ.μ.

Δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει τι γραφει η ισκρα.ο τοσκας ομως δεν που λεει οτι ηταν αντιστασιακος δεν αναφερει στο βιογραφικο του ουτε οργανωση ουτε ποτε κ αν συνεληφθη που κρατηθηκε κλπ.Τοσο απόρρητα ειναι;

24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:36 π.μ.

Το βασικό είναι πώς επικαλείται τέτοιους ισχυρισμούς η ίσκρα χωρίς να μπορεί να τους αποδείξει. Προφανώς και ο Τόσκας υπήρξε ένα γρανάζι του κυβερνητικού αντιλαϊκού μηχανισμού. Οσο αφορά όμως για το παρελθόν του τα όσα αναγράφονται στην ανάρτηση ισχύουν μέχρι κεραίας. Ψάχνοντας το βιογραφικό του συνάντησα αυτό: "Συμμετείχε σε αντιστασιακή οργάνωση πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971. Στη διάρκεια της δικτατορίας και τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν έπραξε αυτό που όφειλε σαν δημοκρατικός πολίτης. Τα θέματα αυτά τα γνωρίζουν δημοκρατικοί συνάδελφοι και φίλοι του". https://pratto.gr/%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%83-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B5-%CE%B1/

Γ.Γ.

24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:16 π.μ.

Τέτοια υπεράσπιση του Τόσκα !! Ούτε ο ίδιος δεν θα το φανταζόταν. τι Αλλά τι ακριβώς ρωτάς ? Ποιος έστησε το κατηγορητήριο κατά Π.Λ. Αυτός δεν ήταν ο αρμόδιος ΠΡΟΠΟ ? Επί των ημερών δεν στήθηκεη υπόθεση? Η ΌΧΙ ? Και ''αν δεν σου απαντήσει ο αρθρογράφος θα πρόεκειται για κοινό συκοφάντη'' ?Ποιανού του Τόσκα ?

Ημαρτον βρε Γ.Γ. Πραγματικά ήμαρτον.Και στο φινάλε ,ποιος τον χέζει τον Τόσκα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger