Home » , » Α. Παπαρρούσου: Η ΕΛΑΣ συνειδητά δεν συνδράμει την έρευνα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (Ηχητικό)

Α. Παπαρρούσου: Η ΕΛΑΣ συνειδητά δεν συνδράμει την έρευνα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 | 7:23 μ.μ.

Αναμφισβήτητα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η εκπομπή που παρουσιάστηκε σήμερα από τον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο και η οποία ασχολήθηκε με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Πέρα απ' το ότι η δημοσιογράφος Γεωργία Ανάγνου, αποδόμησε σημείο προς σημείο το αρχικό σενάριο που παρουσιάστηκε -για δήθεν οπλισμένο ληστή και τα σχετικά, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ, Άννυ Παπαρρούσου. κατάγγειλε ανοιχτά την στάση που κράτησαν οι μπάτσοι. Οι οποίοι σημειωτέον, όχι μόνο παρουσίασαν τα γεγονότα με τρόπο που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα αλλά δεν δίστασαν να βγάλουν και "ιατροδικαστικό πόρισμα" αποδίδοντας τον θάνατο του νεαρού ακτιβιστή σε "παθολογικά αίτια" του.

Μάλιστα δεχόμενη την ερώτηση "τι περιμένει από την ιατροδικαστική έκθεση", η Άννυ Παπαρρούσου ήταν απόλυτη: «Δε με ενδιαφέρει καθόλου η ιατροδικαστική έκθεση. Έχουμε μια κακοποίηση που αρχίζει από τους δράστες οι οποίοι δίνουν το σύνθημα για τη βία και συνεχίζεται μέχρι μετά το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Αυτή η διαδοχική αγριότητα που διήρκεσε τόση ώρα, ήταν ικανή να σκοτώσει άνθρωπο».

Αναφερόμενη. η δικηγόρος της οικογένειας στην συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων ήταν σαφής: «Πρέπει να καταγγελθεί ότι η αστυνομία συνειδητά δε συνεργάστηκε, δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και το γιατί το καταλαβαίνει κανείς και από τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών. Πρέπει να καταγγελθεί και ότι η αστυνομία δε συνδράμει και τώρα με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να συμπληρωθεί η ελλιπέστατη δικογραφία».

Να σημειώσουμε εδώ ότι ακόμα και αστοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγιο για "λειψή δικογραφία της ντροπής", αναφερόμενοι στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η  Άννυ Παπαρρούσου:

«Δεν θα ξέραμε τίποτα αν δεν υπήρχε η εικόνα. Από τη δικογραφία δεν περιγραφόταν καμία βίαιη ενέργεια κατά του θανόντος, αντιθέτως αναφερόταν πως ‘κόπηκε από τα τζάμια και κατέρρευσε’. Αυτό πλήττει ευθέως την αξιοπιστία της Αστυνομίας. Επειδή ακριβώς χαρακτηρίστηκε σαν ένα συμβάν που δεν ήταν άξιο λόγου, δεν κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός ως όφειλε. Δεν αποκλείστηκε η περιοχή, δεν έγινε συλλογή και ανάλυση του οπτικού υλικού, δεν αναγνωρίστηκαν μάρτυρες και δεν κλήθηκαν για κατάθεση. Όσο για την ελλιπέστατη δικογραφία, αυτή δεν συμπληρώθηκε ούτε μετά το βίντεο. Ακόμα και τώρα, στο στάδιο της ανάκρισης που προσπαθούμε να εισφέρουμε στοιχεία, ο κρατικός μηχανισμός παρουσιάζει αγκύλωση».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger