Home » , , » Η πολιτική αυτή έχει περάσει από το στάδιο της λεηλασίας στο στάδιο της γενοκτονίας

Η πολιτική αυτή έχει περάσει από το στάδιο της λεηλασίας στο στάδιο της γενοκτονίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 | 3:09 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Παρατηρήσατε ασφαλώς ποιοι παίρνουν σίγουρα τα αναδρομικά. Στο χέρι, όχι προεκλογικές υποσχέσεις. Δικαστές, αστυνομικοί, στρατιωτικοί. Και φυσικά οι βολεμένοι της Βουλής. Όλα τα «φτωχαδάκια» δηλαδή.
Οι βουλευτές βέβαια λένε, πως τάχα δεν παίρνουν αναδρομικά, κι αν ακόμα πάρουν, θα αρνηθούν να τα πάρουν. Κι εμείς τους πιστέψαμε. Καθόσον ξέρουμε πόσο ειλικρινείς δεν είναι.

«Μα τα δικαιούνται αυτοί που τα παίρνουν, τα έκοψαν παράνομα». Πολύ σωστά, συμφωνώ. Αλλά δεν είναι μόνο σ’ αυτούς που κόπηκαν παράνομα. Είναι σε όλους. Και σε αυτούς που παίρνουν ψίχουλα. Οι φτωχότεροι όμως όχι μόνο δεν παίρνουν τίποτα, αλλά κάποιοι από αυτούς είδαν ακόμα κι αυτές τις πενιχρές συντάξεις να κόβονται! Δεν είναι αδικία;

Δεν λέω να μην τα πάρουν, αλλά οι φτωχοί, οι άνθρωποι που παίρνουν ελάχιστα, θα μείνουν πάλι να κοιτάνε τους βολεμένους, να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Είμαστε μετά από ένα ναυάγιο και δυο τρεις, που ευθύνονται για το πλοίο, που έπεσε στα βράχια τρώνε το απόθεμα, ενώ οι υπόλοιποι, που αιωνίως «τραβάμε κουπί» ψοφάμε της πείνας.

«Που θα βρει το κράτος 10 δις που είναι όσα έκοψαν από τους συνταξιούχους;». Που βρήκε το ένα δις; Θα μου πείτε «έκοψε από τους υπόλοιπους». Αυτή λοιπόν η αδικία, να πιέζουμε περισσότερο τους ήδη ζουλιγμένους και στημένους σαν λεμονόκουπα, δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Κατανοούμε, πως τους δικαστές, τους μπάτσους, τους στρατιωτικούς, τους χρειάζονται οι πολιτικοί, για να καταστείλουν. Όμως ο υπόλοιπος κόσμος, οι εργαζόμενοι, είναι αυτοί που ανοικοδομούν μια χώρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια την αγελάδα που την αρμέγουν. Δεν γίνεται να ταΐζουμε συνέχεια τις πλούσιες τάξεις.

Το περισσότερο μέρισμα το πήραν ήδη οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί κι οι δικαστές. Ότι περίσσεψε από το φαγοπότι των τοκογλύφων, θα το δώσει ο Τσίπρας στην Εκκλησία, να το μοιράσει για αντίδωρο στους υπόλοιπους.
 Όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι πρέπει να πάρουν πίσω αυτά που παράνομα τους κράτησαν. Τους λήστεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως το κράτος δεν έχει για όλους, θα έπρεπε πρώτα να πάρουν χρήματα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να ζήσουν με τη σύνταξη που παίρνουν. Που στηρίζονται στην Αλληλεγγύη των συγγενών και πολλοί από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας. Η μη καταβολή των κλεμμένων ισοδυναμεί με δολοφονία. Με αργό θάνατο. Η πολιτική αυτή έχει περάσει από το στάδιο της λεηλασίας στο στάδιο της γενοκτονίας. Είναι ώρα να την ανατρέψουμε.

Αυτό δε που γίνεται με τις αιτήσεις είναι αίσχος. Εκτός ότι είναι κοροϊδία, αφού δεν πρόκειται να πάρουν τίποτε, εμφανίζονται διάφοροι που προτρέπουν τους ηλικιωμένους να κάνουν αγωγές. Αγωγές που θα εκδικαστούν πότε κι από ποιούς; Από αυτούς που οι δικές τους περικοπές είναι παράνομες και των άλλων νόμιμες;

Γιατί δεν κάνουμε καλύτερα Επανάσταση να γλυτώσουμε γρήγορα και σίγουρα από τα όρνεα που μας 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Νοεμβρίου 2018 στις 9:55 π.μ.

εξαιρετικό!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger