Home » , » Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ερίφης ως σερίφης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ερίφης ως σερίφης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 | 1:52 π.μ.

Πηγή: Ι.Σ.Καριώτης - "Documento" 

Κυριάκος μεταρρυθμιστής. Ο Κυριάκος παιδί του λαού. Ο Κυριάκος αρχηγός των αρίστων. Ο Κυριάκος καλός οικογενειάρχης. Ο Κυριάκος εισαγγελέας. Ο Κυριάκος -αυτό είναι φρέσκο- γκόμενος. Σε πολλούς ρόλους, στους οποίους επιβάλλει η ανάγκη να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον μισητό του αντίπαλο, τον Τσίπρα, έχουμε απολαύσει τα τελευταία χρόνια τον αρχηγό της ΝΔ.
Ομως φευ: σε κάθε ρόλο όσο διαφορετικός κι αν είναι από τον άλλο, όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλουν σκηνοθέτες και επικοινωνιολόγοι, το DNA φυγείν αδύνατο: ο Κυριάκος παραμένει Κυριάκος.

Τίποτε όμως δεν αποκαλύπτει την επικινδυνότητα του Κυριάκου περισσότερο από την προσπάθειά του να υποδυθεί τον σερίφη. Τον αστυνόμο. Τον φύλακα της τάξεως. Διότι αν στους άλλους ρόλους του τον ωθεί στην κωμωδία το γεγονός ότι του λείπει, μαζί με πολλά άλλα, και το υποκριτικό ταλέντο, ο ερίφης ως σερίφης μεταλλάσσει την κωμωδία σε θρίλερ. Τρόμαξαν πολλοί άνθρωποι προχτές όταν περιέγραφε στη Βουλή τα αίσχη της ανομίας και δεσμευόταν αγριεμένα ότι όλα αυτά θα τελειώσουν μόλις το κόμμα του βρεθεί στην κυβέρνηση. Και αντι-ληφθούμε όλοι ότι: there is a new sheriff in town!

Υπάρχουν τρία ζητήματα στα οποία ο Κυριάκος δεν υποκρίνεται. Το ένα είναι να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα για να δουλέψουν ρολόι. Το δεύτερο, να ακρωτηριαστεί το δημόσιο για να δουλέψουν τα πάντα ρολόι. Και το τρίτο, να αμοληθεί η αστυνομία σε δρόμους, πλατείες, πανεπιστήμια, γυμνάσια και παιδικούς σταθμούς για να δουλέψουν τα πάντα ρολόι.
Να γιατί, όταν παριστάνει τον σκληρό σερίφη, η κωμωδία μεταλλάσσεται σε θρίλερ. Πιστεύει, πρώτον, ότι όλα θα πάνε ρολόι με έναν σκληρό σερίφη. Και δεύτερον, ότι ο ίδιος είναι σκληρός σερίφης. Πράγμα που μυρίζει ανθρώπινο κρέας.

Τον φαντάζεστε πρωθυπουργό; Να ξαμολάει τους ξαναμμένους χρυσαυγίτες με στολή στα πανεπιστήμια; Να καταργεί άσυλα και τέτοια ψιλά γράμματα; Να πίπτει ράβδος παντού; Να ξαναγεμίζει τις φυλακές; Το βλέπετε το μακελειό που ο ίδιος με την ταξική στραβομάρα του δεν είναι σε θέση να δει; Μια αιματηρή αναμπουμπούλα που τη ζήσαμε σε εποχές άλλων σερίφηδων; Και πιστεύαμε ότι οι ταξινομίτες κατάλαβαν ότι με τα αστυνομικά ματσούκια πολλά μπορείς να κάνεις, εκτός από το να καθίσεις πάνω τους; Ε, ο Κυριάκος είναι προφανές ότι τίποτε δεν κατάλαβε.

Αν λοιπόν, ο μη γένοιτο, έρθει εν τη βασιλεία του, θα καθίσει κι αυτός στο παλούκι που άλλοι πολύ καλύτεροι πριν από αυτόν έχουν δαγκώσει. Αυτό όμως ελάχιστα ενδιαφέρει. Τα αθώα θύματα και οι πληγές στη δημοκρατία που θα κοστίσει η ακροδεξιά, ανιστόρητη και βλακώδης ιδεοληψία του είναι που ενδιαφέρουν. Κι αυτό αρκεί για να μην του δοθεί ποτέ το άστρο -και το περίστροφο- του σερίφη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger