Home » , » Ασ' θυμηθούμε τις απόψεις του Γ. Κατρούγκαλου "περί βίας", πριν το εξουσιαστικό αφιόνι τον καταντήσει έναν λακέ της αστικής τάξης.

Ασ' θυμηθούμε τις απόψεις του Γ. Κατρούγκαλου "περί βίας", πριν το εξουσιαστικό αφιόνι τον καταντήσει έναν λακέ της αστικής τάξης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 | 12:47 π.μ.

Την δική τους τοποθέτηση για τα χθεσινά επεισόδια, που έγιναν μετά την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παραθέτουν με κείμενο που ανάρτησαν στο indymedia "διαδηλωτές/ιες".

Εκεί μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι "οι αστυνομικές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν με λύσσα κατά των αναρχικών μπλοκ, εντελώς αναίτια. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πρόκληση σοβαρών τραυματισμών, καθώς τα ματ χτυπούσαν διαδηλωτές στα κεφάλια με τα μπλοκ ανάποδα. Οι κρατικοί μηχανισμοί έκαναν επίδειξη ισχύος εκτελώντας το επιχειρησιακό σχέδιο του σύριζα, που δεν ήταν άλλο από την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων που συμμετείχαν στην διαδήλωση".

Οσο για τα περιστατικά που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται: "Θα ήταν ντροπή για ολόκληρη την κοινωνία αν παραδίδαμε το πολυτεχνείο στην αστυνομία και την κυβέρνηση. Θα ήταν ντροπή να μην απαντήσουμε με βία, στην πρωτογενή βία των ένστολων βασανιστών, χουντόφιλων και ρουφιάνων των ματ, που ξυλοκοπούν σαδιστικά και χωρίς όριο για λογαριασμό των αφεντικών τους".

Εδώ να κάνουμε μια σημείωση με αφορμή ότι πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξε μια συζήτηση για τα "ταραχοποιά στοιχεία" την "τυφλή βία" που χρησιμοποιούν και τα σχετικά.
Και στην προκειμένη περίπτωση δεν θα αναφέρουμε δικές μας απόψεις. Θα επικαλεστούμε τον καθαρό επιστημονικά εμπεριστατωμένο λόγος του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κατρούγκαλου, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, πριν πέντε χρόνια, όταν ακόμα το εξουσιαστικό αφιόνι, δεν είχε καταντήσει τον "κομμουνιστή", κατά δήλωση του, Κατρούγκαλο, έναν λακέ στης αστικής τάξης.


Υ.Γ: Ο Γ. Κατρούγκαλος, εδώ και αρκετές δεκαετίες, ακολουθεί την κλασική διαδρομή ενός πανεπιστημιακού και δικηγόρου με στενές σχέσεις, όχι μόνο πολιτικές αλλά και επαγγελματικές, με την πολιτική εξουσία και ιδιαίτερα με το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Για την πολιτική του πορεία, από τότε που ξεκίνησε σαν Κνίτης στα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα, διαβάστε εδώ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Νοεμβρίου 2018 στις 10:26 π.μ.

https://avantgarde2009.wordpress.com/2018/11/19/syriza-sta-skata-tou-vatheos-kratous/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger