Home » , » Ερώτηση προς το ΚΚΕ

Ερώτηση προς το ΚΚΕ

Από giorgis , Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 | 10:34 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Εδώ νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο το ΚΚΕ να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις και να αιτιολογήσει την στάση των βουλευτών - Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκου Μωραΐτη-, οι οποίοι ενώ ήταν παρόντες στην κοινοβουλευτική διαδικασία σήμερα, κατά την οποία δεν έφεραν αντιρρήσεις και υιοθέτησαν την πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη ώστε να τηρήσει η βουλή ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κ. Κατσίφα.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αντιγράφουμε από τα πρακτικά της βουλής:
"Ν.Κακλαμάνης:

Εκ μέρους της Βουλής και επ' ευκαιρία της κηδείας του δολοφονηθέντος συμπατριώτη μας Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του συγκεκριμένου ανθρώπου από την αλβανική Αστυνομία.
Αν έχω την ομόφωνη –γιατί δεν προβλέπεται αλλιώς από τον Κανονισμό- συμφωνία σας, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συγκεκριμένου ανθρώπου. 
Υπάρχει αντίρρηση; Όχι."  

Αρχικά να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από κείμενο του σημερινού "Ριζοσπάστη" όπου πολύ σωστά τονίζεται: "Η κηδεία του -σ.σ Κατσίφα- έγινε βήμα και για εθνικιστικές δυνάμεις και ομάδες, όπως και διάφορα φασιστοειδή από Ελλάδα και Κύπρο, που μετέβησαν οργανωμένα στη γείτονα και, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στους Βουλιαράτες, αναπαρήγαγαν εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα και εμβατήρια, ενώ κρατούσαν και σημαίες με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική» κ.ά."
.
Και τώρα ρωτάμε: Με ποιο σκεπτικό οι βουλευτές του ΚΚΕ αποδέχονται το "πόρισμα" του Ν. Κακλαμάνη, ότι ο 35χρονος «δολοφονήθηκε» από τους Αλβανούς μπάτσους και οι οποίοι δεν έχουν κανένα "άλλοθι" για την πράξη τους, και συνυπογράφουν "καταδίκη της δολοφονίας του συγκεκριμένου ανθρώπου";

Απ' ότι γνωρίζουμε επίσημο πόρισμα για τις συνθήκες του θανάτου του Κατσίφα δεν έχει υπάρξει, με την επίσημη ανακοίνωση του Αλβανικού κράτους να αποδίδει τον θάνατο του Κατσίφα σαν αποτέλεσμα της ανταλλαγής πυροβολισμών που είχε με την αλβανική αστυνομία.

Επίσης, απ' ότι ξέρουμε, μόνο ναζιστικά πολιτικά μορφώματα και ακροδεξιές ιστοσελίδες επικαλούνται την εκδοχή που παρουσίασε ο Ν. Κακλαμάνης και αποδέχτηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οπότε μ' αυτό το σκεπτικό θεωρούμε ότι το κόμμα του Περισσού, πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να αιτιολογήσει την στάση των βουλευτών του.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

10 Νοεμβρίου 2018 στις 2:55 π.μ.

Ρε πάτε καλά? θα δικαιολογήσετε τους Αλβανούς μπάτσους ? Θα κατηγορήσετε για φασίστες ανθρώπους που απλά θέλουν και έχουν ιστορικό ΚΑΙ ηθικό δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες.
Είστε σοβαροί να ψάχνετε για πόρισμα τη στιγμή που οι Αλβανοί μπάτσοι έκρυβαν το πτώμα δέκα μέρες για να μη μπορεί να αποδειχτεί το αυτονόητο? Δεν περίμενα ποτε ότι δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τους καταπιεστές από τους καταπιεζόμενους. ΚΡΙΜΑ
Με αυτά που λέτε ΕΣΕΙΣ ρίχνετε νερό στο μύλο των φασιστοειδών .

10 Νοεμβρίου 2018 στις 10:50 π.μ.

επειδή ηταν ενας γραφικός εθνικιστής που σήκωνε σημαίες οπως ενα τεράστιο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού του βάλατε την ταμπέλα του φασιστα..Ξέρετε να ειχε φασιστική δραση τραμπούκου.. ?
Τοσα ξερουν τοσα κανουν,,,,αυτα τους έμαθε η ελληνική τους εκπαίδευση..
Πατε να τα βαλετε με την μίση ελλαδα τοτε ,οπως οι αναρχοφασιστες καθυστερημένοι φιλο- ΝΑΤΟικοι του α/α χωρου. που βαζουν το καρο μπροστά απο το άλογο ?
Σοβαρό πρόβλημα που σηκώθηκε η Μανωλακου ..Και καθιστή που ηταν το ιδιο ύψος ειχε

10 Νοεμβρίου 2018 στις 1:45 μ.μ.

Ὅταν σκοτώθηκε ὁ Μπαλταδῶρος , πέφτοντας μὲ τὸ ἀεροπλάνο, κάποιοι ἐδῶ μέσα ἀνερυθρίαστα ἄρχισαν μὲ ὑπονοούμενα νὰ τὸν σπιλώνουν λέγοντας ὅτι λίγο πολὺ ἔφταιγε ἀφοῦ ἐπέλεξε νὰ κάνει καριέρα κλπ..παραγνωρίζοντας ὅτι πέθανε ἐν ὥρᾳ ἐργασίας προασπιζόμενος μὲ ρίσκο τὴν ζωὴ του τὸ δημόσιο συμφέρον. Ὅταν συνελήφθησαν οἱ 2 στρατιωτικοὶ ἄρχισαν οἱ εἰρωνίες ὅτι χάθηκαν... Ὅταν δολοφονήθηκε ὁ Κατσίφας τὸ πρῶτο ποὺ βρῆκαν νὰ γράψουν, πρὶν δικαιολογήσουν τοὺς ἀλβανοὺς ἀστυνομικοὺς, ἦταν ὅτι εἶχε συλληφθεῖ γιὰ ναρκωτικὰ κάνοντας γαργάρα ὅτι εἶχε ἀθωωθεῖ. Κατόπιν ἔβαλαν τὸ βίντεο ποὺ ἔδωσε στὴν δημοσιότητα ἡ ἀλβανικὴ ἀστυνομία χωρὶς τὴν διατύπωση οὐδεμιᾶς ἐπιφύλαξης, λὲς καὶ τὰ στοιχεῖα ποὺ παρέχουν οἱ ἀλβανοὶ μπάτσοι δὲν χαλκεύονται ἐνῷ τῶν ἑλλήνων συναδέλφων τους πολλὲς φορὲς ἔχουν χαρακτηρισθεῖ -καὶ δικαίως τὶς περισσότερες φορὲς - χαλκευμένα. Ἔχει ἀπόλυτο δίκιο ὁ ἀνωτέρω σχολιαστὴς. Κάτι τέτοια ἄρθρα πριμοδοτοῦν τὶς χρυσαυγίτικες θέσεις. Τὸ ἄν γίνεται ἐν ἀγνοίᾳ τῶν ἀρθρογράφων εἶναι δευτερεῦον.

ΥΓ. Τὸ 2010 δολοφονήθηκε σὲ συμπλοκὴ μὲ τὴν ἑλληνικὴ ἀστυνομία ὁ Λάμπρος Φούντας. Μὲ τὴν λογικὴ τοῦ παρόντος ἱστολογίου - καὶ ὄχι μόνον - ὅπως παρουσιάσθηκε στὴν περίπτωση Κατσίφα, μποροῦμε νὰ ποῦμε ἄνετα ὅτι καλῶς ἔπραξε ἡ ΕΛΑΣ καὶ τὸν σκότωσε ἀφοῦ καὶ αὐτὸς ὁπλοφοροῦσε κάτω ἀπὸ ἀδιευκρίνιστες συνθῆκες.

11 Νοεμβρίου 2018 στις 10:06 π.μ.

Να δω το ΒΚ να επικαλείται επίσημες ανακοινώσεις και πορίσματα οποιασδήποτε αστυνομίας και τι στον κόσμο! Το βαρέλι δεν έχει πάτο όπως φαίνεται!

11 Νοεμβρίου 2018 στις 11:58 π.μ.

Ξεσηκώθηκε όλος ο σοβινιστικός συρφετός. Ένα ένα λοιπόν:

Άλλο να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες όπως και είναι άλλωστε και άλλο το κάργα ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική. Εδώ δεν μιλάμε για αυτοπροσδιορισμό πλέον ούτε για δικαιώματα μειονοτήτων εδώ μιλάμε για ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Το να είσαι μειονότητα σε μια ξένη χώρα και να προπαγανδίζεις απόσχιση και ένωση με τη "μαμά πατρίδα" αυτό δεν εμπίπτει στα δικαιώματά σου ως μειονότητα αυτό σημαίνει ότι καλλιεργείς-προπαγανδίζεις κλίμα ΜΙΣΟΥΣ και ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ανάμεσα σε δύο λαούς λειτουργώντας ως ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ και για τις δύο γειτονικές χώρες. Θα ήθελα να δω τι θα λέγατε αν έβγαινε τώρα ένας Τούρκος στη Θράκη και φώναζε Θράκη γη τουρκική. Και μη μου αρχίσετε τις ανοησίες περί μουσουλμανικής μειονότητας γιατί Τούρκοι υπάρχουν όσο και αν ουρλιάζετε αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνθήματα τύπου Φωτιά Φωτιά στα αλβανικά σκυλιά και τέτοια απλά δείχνουν ΕΞΑΛΛΟ σοβινισμό και ρατσισμό και καλλιεργούν ένα επικίνδυνο κλίμα ανάμεσα στους δύο λαούς. Συνεπώς η κουβέντα ξεφεύγει από τα δικαιώματα και τον αυτοπροσδιορισμό της μειονότητας. Έχετε να πείτε τίποτα για αυτά;

Δεύτερο. Ας μου πει κάποιος τι σχέση έχει ο αυτοπροσδιορισμός με αυτά:

https://www.thepressproject.gr/article/135694/To-profil-tou-Katsifa-kai-i-parastratiotiki-MABI
http://www.agriniotimes.gr/nekros-katsifas-meta-pyrovolismous-xorio-vouliarati-foto-vinteo/

Γιατί από όσο γνωρίζουμε δικό του ήταν το προφίλ, οι αναρτήσεις αυτές δικές του ήταν. Όταν βλέπω λοιπόν έναν τύπο ο οποίος τάσσεται υπέρ της ένωσης της Νότιας Αλβανίας, της Βορείου Ηπείρου πείτε το όπως θέλετε με την Ελλάδα, όταν βλέπω έναν τύπο που θαυμάζει και υμνεί ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ οργανώσεις όπως την ΜΑΒΗ, όταν αυτός ο τύπος περήφανα χρησιμοποιεί μέχρι και τα λόγια ενός ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ όπως τον Μεταξά τότε ναι κύριοι θεωρώ ότι αυτός ο τύπος είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ και εν δυνάμει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ. Κάτι τέτοιοι τύποι δεν το έχουν σε τίποτα να αρπάξουν ένα όπλο και να κάνουν διάφορα "πατριωτικά". Κάτι που μας φέρνει στο τρίτο.

V For Viva La Revolucion

11 Νοεμβρίου 2018 στις 12:02 μ.μ.

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς έχει συμβεί και με βάση το γεγονός ότι κρατούσε ΟΠΛΟ στο χέρι από που και ως που είναι ήρωας; Πως βγάλατε όλοι το συμπέρασμα ότι είναι αθώος; Σόρρυ αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι κάτι τέτοιοι τύποι δεν μένουν στα λόγια αλλά περνάνε στην πράξη. Συνεπώς ποιος σας λέει ότι δεν προέβει σε μία ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ή μία ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ενέργεια εκείνη στιγμή; Ποιος σας λέει επίσης ότι δεν καθοδηγούνταν κιόλας από άλλους ώστε να στηθεί μία προβοκάτσια στην περιοχή αφού ξέρουμε πως λειτουργούν αυτά όταν μπαίνουν στη μέση ιμπεριαλιστές και φασίστες ειδικά στα Βαλκάνια.

"επειδή ηταν ενας γραφικός εθνικιστής που σήκωνε σημαίες οπως ενα τεράστιο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού του βάλατε την ταμπέλα του φασιστα..Ξέρετε να ειχε φασιστική δραση τραμπούκου.. ?"

Ρε dionmich θα μας τρελάνεις; Αυτά που υποστήριζε από μόνα τους ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ είναι. Δε μιλάμε για μια σημαία εδώ μιλάμε για κάποιον που υποστηρίζει ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. Το καταλαβαίνεις αυτό ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Και που ξέρω γω ότι αυτό που έκανε εκείνη την ημέρα δεν ήταν ακριβώς τέτοια πράξη; Εσείς όλοι ρε μάγκες το ξέρετε; Εγώ όχι άρα όλα τα σενάρια είναι πιθανά και ένα από αυτά είναι ναι να ενήργησε ως ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ εκείνη την μέρα.

Και τι θέλετε να σας πω το αυτονόητο; Ωραία αν λοιπόν τον εκτέλεσαν ενώ μπορούσαν να τον συλλάβουν είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ από μεριάς μου και ναι εδώ μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑ και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Οι μπάτσοι μπάτσοι είναι παντού τα ξέρουμε αυτά. Αν έγινε έτσι. Παίδες μου πάλι δεν αλλάζει η ουσία και η ουσία βρίσκεται στο γιατί είχε όπλο. Έστω λοιπόν ότι τον δολοφόνησαν-εκτέλεσαν. Καταδικαστέο φυσικά, εγκληματικό και θα πρέπει να τιμωρηθούν κάποιοι. Εάν όμως αυτός πήρε όπλο γιατί νόμιζε ότι έτσι κάνει το "πατριωτικό" του καθήκον, αν πήρε όπλο ενεργώντας από μόνος του ως ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ή κατ'εντολή τότε ακόμα και η εκτέλεση του από τους μπάτσους ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟΠΟΙΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΡΩΠΟΙΕΙ.

Γκέγκε;

V For Viva La Revoliucion

11 Νοεμβρίου 2018 στις 9:36 μ.μ.

Ρε ΛΕΟ θα μας τρελάνεις ?
Ο Κατσίφας ήταν ΜΟΝΟΣ του. Εκτός και αν ήταν ο άνθρωπος ορχήστρα και θα "απελευθέρωνε" τη Β Ήπειρο/ΝΑλβανια ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .
Έχει αναλάβει κάποια οργάνωση ευθύνη για τη δράση του? Όχι από όσο ξέρω. Μήπως ξέρεις εσύ? Ξέρεις τί σημαίνει φασισμός??

Έχει δικαίωμα ο καθείς να έχει άποψη και να προπαγανδίζει αυτά που θέλει? Ειδικά οι Βορειοηπειρώτες που όπως και οι Κύπριοι έχουν χύσει αίμα για Ένωση με αυτό που θεωρούν Μητέρα Πατρίδα.
Γνωρίζεις τι θέση έχει διαχρονικά το κομμουνιστικό κίνημα για τους εθνικοαπελέυθερωτικούς αγώνες?
ΜΕρικά παραδείγματα:
Τι θέση είχε ο Μαρξ και ο Ενγκελς για το Πολωνικό ζήτημα?

Ποιά είναι η άποψή σου :Ο Χο τσι Μινχ έκανε ιμπεριαλιστικό Πόλεμο εισβάλωντας στο Νότιο Βιετνάμ?

Οι Παλαιστίνιοι είναι Άραβες. Κατα την άποψη σου θα πρέπει να πάνε να κρυφτούνε σε καμιά άλλη αραβική χώρα , τόσες άλλωστε έχει εκεί γύρω, και να σταματήσουν τις σοβινιστικές προβοκάτσιες στο Ανατολικό Ισραήλ / Δυτική Όχθη γιατί τρομοκρατούν τον λαό του Ισραήλ. Εγώ μπορεί να συμφωνήσω αλλά θα διαφωνήσουν οι σφοι Σεκίτες και άλλα μέλη του κινήματος που φωνάζουν ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ.

Ο Τσε Γκεβάρα ενεργούσε από μόνος του ως προβοκάτορας ή κατ εντολή σε όλες τις χώρες που αγωνίστηκε και πεθαίνοντας τελικά στη Βολιβία. Ποιό ήταν το σύνθημα πριν τη μάχη?
O PATRIA O MUERTE! ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
Μήπως δεν ήταν το ίδιο σύνθημα τα τελευταία λόγια του Κατσιφά?

ΛΕΟ ο μόνος σοβινιστής ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. Γιατί καταπίνεις ΑΜΑΣΙΤΗ την σοβινιστική προαπαγάνδα των Αλβανών και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους καταπιεστές από τους καταπιεζόμενους πετώντας λάσπη δεξιά και αριστερα.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ?




12 Νοεμβρίου 2018 στις 12:17 μ.μ.

Όχι ρε φασισταριό που κρύβεσαι πίσω από τα σφυροδρέπανα, ως ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ, λερώνοντας τα δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προπαγανδίζει το διαμελισμό της χώρας που ζει ενώ είναι μειονότητα. Και από τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε υποστηρίζει ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ οργανώσεις που δολοφόνησαν πολίτες μιας χώρας στο όνομα της "Ένωσης" ναι είναι ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. Τι μπούρδες είναι αυτές; ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ είναι η Βόρεια Ήπειρος όχι ελληνικό η περιοχή ανήκει στην Αλβανία οι Έλληνες εκεί είναι Μ Ε Ι Ο Ν Ο Τ Η Τ Α. Τι θες ρε πόλεμο; Ωραία κάντε μας τη χάρη και πάρτε το Φαήλο, τον Καρατζαφέρη και τη Χρυσή Αυγή και άντε να την πάρετε να σας ξεφορτωθούμε μια και καλή να τελειώνουμε. Άντε μπείτε όλοι μαζί στην Δημοκρατία της Μακεδονίας, στην Αλβανία, στην Τουρκία να σας καθαρίσουν και να απαλλαγούμε από σας μια και καλή.

Που μας φέρνεις και ως παραδείγματα και το Βιετνάμ. Το Βιετνάμ ήταν υπό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στη θέληση του βιετναμέζικου λαού τι σχέση έχει αυτό ρε με την Αλβανία; Που κολλάει το Ισραήλ και η Παλαιστίνη ρε; Οι Ισραηλινοί δεν αφήνουν τους Παλαιστίνιους να έχουν όχι πατρίδα δική τους ούτε έδαφος δικό τους και κάθε τόσο τους σφαγιάζουν; Και τολμάς κιόλας και συγκρίνεις τον Κατσιφά με τον Τσε; Ο Τσε δε ήταν εθνικιστής ούτε σοβινιστής αλλά ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ. Πολεμούσε το φασισμό σε αντίθεση με τον νέο σας ήρωα, πολεμούσε για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων εθνών όχι για εθνικιστές που θα ήθελαν να διαλύουν χώρες προς όφελος των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων.

Φασιστόμουτρα που χρησιμοποιείτε και τον κομμουνισμό σαν προσωπείο για τις φασιστικές σας αντιλήψεις. Αμ να τελικά που δεν υπάρχουν δύο άκρα ένα είναι το άκρο μόνο που αυτό εμφανίζεται πότε ως κατάμαυρο και πότε ως φαιοκόκκινο. Και το δεύτερο τελικά είναι και το πιο επικίνδυνο γιατί προσπαθεί να επηρεάσει προλετάριους, εργαζόμενους, αριστερούς ανθρώπους και κομμουνιστές. Φανατικοί υποστηρικτές της Στάζι, του Τσαουσέσκου και του Γιαρουζέλσκι, του Άσαντ και των Ιρανών μουλάδων, ψευτοαντιιμπεριαλιστών εθνικιστών (πχ Σέρβων, ρωσόδουλων στην Ουκρανία) και ισλαμοναζήδων τύπου Χεζμπολάχ-Χαμάς ακούστε το καλά:

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

NO PASSARAN!!!

V For Viva La Revolucion

12 Νοεμβρίου 2018 στις 6:46 μ.μ.

Δώστε στον ΛΕΟ ενα ντεπον γιατι θα φωνάξει την Τσεντράλι Κομιτέτ....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger