Home » , » Καταστολή και κινητοποιήσεις σήμερα στην Γαλλία (4 Βίντεο)

Καταστολή και κινητοποιήσεις σήμερα στην Γαλλία (4 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 | 4:47 μ.μ.


Αν και η συμμετοχή στην σημερινή διαδήλωση των "Κίτρινων Γιλέκων" ήταν σαφώς μικρότερη από τις προηγούμενες φορές, η απροκάλυπτη και χωρίς κανένα λόγο επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων με χημικά και δακρυγόνα που στόχευαν τους διαδηλωτές -όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε- δεν απουσίασε.

Οι προληπτικές προσαγωγές, οι περίπου 69.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σήμερα σε όλη την Γαλλία, αλλά και οι εκκλήσεις από συνδικάτα και πολιτικούς της αντιπολίτευσης που καλούσαν τους διαδηλωτές να μη βγουν σήμερα στους δρόμους, μετά την τρομοκρατική επίθεση με τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε στο Στρασβούργο, έφεραν αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών 33.500 "Κίτρινα Γιλέκα" διαδήλωσαν σήμερα σε όλη την Γαλλία, εκ των οποίων 2.800 στο Παρίσι. Την ίδια στιγμή τα "Κίτρινα Γιλέκα" κατηγορούν την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις ώστε να εμποδιστούν οι κινητοποιήσεις.

Η εικόνα που σημάδεψε, πάντως τις σημερινές κινητοποιήσεις είναι αυτή που παραθέτουμε αρχικά και τραβήχτηκε στα Ηλύσια Πεδία. Μια ομάδα από γυμνόστηθες ακτιβίστριες ντυμένες Μαριάν -είναι το σύμβουλο της Γαλλικής Δημοκρατίας και μάλιστα ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αναφερόμενος στη γυμνόστηθη Μαριάν, είχε δηλώσει: «Το στήθος της είναι εκτεθειμένο διότι θρέφει το λαό, δεν φοράει πέπλο επειδή είναι ελεύθερη. Αυτό είναι Δημοκρατία»- στέκονται απέναντι σε πάνοπλους Γάλλους αστυνομικούς.

Πίνακα με τίτλο: «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό». Εργο του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά, εμπνευσμένο από την Επανάσταση του 1830.
 .

Παρόμοια η κατάσταση και στην πόλη Besançon


Αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών σε Παρίσι, Μπορντό, Τουλούζη


Στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις. - 175 προληπτικές προσαγωγές στο Παρίσι, 104 τελούν υπό κράτηση

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger