Home » , , » Φύτεψε ο Ρίτσος ο κομμουνιστής, ο διεθνιστής, κανένα σπόρο εθνικισμού;

Φύτεψε ο Ρίτσος ο κομμουνιστής, ο διεθνιστής, κανένα σπόρο εθνικισμού;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 | 8:43 μ.μ.

Την αγανάκτησή της εκφράζει μέσα από την προσωπική της παρουσία στο facebook η Ερη Ρίτσου, γιατί οι οργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της Κυριακής, χρησιμοποίησαν στην μουσική που συνόδευε την μάζωξη τους, στίχοι του πατέρα της.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Εντάξει, έχει πέραση ο Ρίτσος. Στο προηγούμενο συλλαλητήριο είχαμε τη Ρωμιοσύνη, σε τούτο, "φύτεψε σπόρο και σημάδεψε με την ανάσα του". Γενικώς δεν παλεύεται το πράμα!...

Ο Ρίτσος ήταν κομμουνιστής και άρα διεθνιστής και σε καμμιά περίπτωση δεν θα είχε την οποιαδήποτε σχέση με συλλαλητήρια εθνικιστικά που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς, λαούς που έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα και που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Ο Ρίτσος ενεργούσε ως ποιητής καθημερινά γιατί αυτό ήταν η ζωή του και μέσα από την ποίησή του μιλούσε και για όσα απασχολούσαν τον ίδιο και για όσα απασχολούν τον κόσμο όλο. Ως κομματικό μέλος, δική του επιλογή και αυτό, θα ενεργούσε μέσα στο πλαίσιο της ανάλυση του ΚΚΕ για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

23 Ιανουαρίου 2019 στις 5:55 μ.μ.

ΒΚ ξαναβάζω ένα σχόλιο γιατί θέλω να πιστεύω ότι δεν το είδες και γι'αυτό δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη. Δεν ξέρω τι είναι μεγαλύτερη προσβολή για τη μνήμη του Ρίτσου. Να ακούγεται μουσική με στίχους του σε "εθνικιστικά" συλλαλητήρια ή να επικαλείται κανείς την κομματική του ταυτότητα για να υποθέσει τη στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

23 Ιανουαρίου 2019 στις 10:12 μ.μ.

Σχόλια με λατινικούς χαρακτήρες δεν αναρτούμε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger