Home » , » Μιλάει και ο Πρετεντεράκος. Ενας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων

Μιλάει και ο Πρετεντεράκος. Ενας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 | 6:39 μ.μ.

Αναμφίβολα πρέπει να έχεις ιδιαίτερο "χάρισμα" για να μπορέσεις να ξεπεράσεις σε χυδαιότητα τον Κ. Μπογδάνο που χτες ονειρευόταν τανκ να ισοπεδώνουν την ΕΡΤ. Και αυτό το "προσόν" απέδειξε ακόμα μια φορά ότι ο διαθέτει ο Πρετεντεράκος.
Αυτός δεν προαναγγέλλει απλώς κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης όταν και αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ., αλλά προαναγγέλλει λουκέτα και σε μια άλλη σειρά ΜΜΕ.
«Από το Μάιο, από το Σεπτέμβρη όλα αυτά θα αλλάξουν. Η Αυγή, η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Νέα Σελίδα, ο Ντοκουμέντος… να ζήσουμε να τους θυμόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα από την ραδιοφωνική του εκπομπή αυτός ο "δημοκράτης".

Ας δούμε, λοιπόν ποιος μιλάει. Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι παρά ένας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων, ένας «γυμνοσάλιαγκας του εκσυγχρονισμού» όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης.

Να θυμηθούμε λίγο τον ρόλο αυτού του κονδυλοφόρου, ανασύροντας απόσπασμα από κείμενο μας που είχαμε γράψει πριν δέκα χρόνια: Bασιλικότερος του βασιλέως στην υπόθεση του Οτσαλάν. ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ, ως προπαγανδιστής της «ανθρωπιστικής» δολοφονίας γυναικόπαιδων στη Γιουγκοσλαβία. Χειροκροτητής της γνωστής έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, που κρούει το σήμα του κινδύνου από τις φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού. 

Ο εν λόγω "κύριος" λοιπόν, έχει αναγάγει την υποταγή και το ραγιαδισμό σε ύψιστο προτέρημα της ελληνικής φύσης. Με λίγα λόγια, λέει ό,τι όλοι οι γυμνοσάλιαγκες: είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς και τους άλλους ισχυρούς σε ό,τι πολιτική προωθούν, άρα πρέπει να κάτσουμε στα αβγά μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να γλείφουμε και να εκλιπαρούμε τους ξένους αφέντες, την οποιαδήποτε εξουσία.

Ακριβώς την ίδια τακτική γυμνοσάλιαγκα κρατάει εξυπηρετώντας και τα συμφέροντα των ντόπιων αφεντικών τους. Τσανακογλείφτης της εκάστοτε εξουσίας δεν διστάζει να συκοφαντήσει κάθε εργατικό αγώνα που γίνεται, να δώσει άλλοθι στον κυβερνητικό θίασο που κάθε φορά υπηρετεί για οποιοδήποτε αντιλαϊκά μέτρο παίρνει.

Ε, από τέτοιους γυμνοσάλιαγκες, υπηρέτες κάθε "ισχυρού", όπως ο Πρετεντέρης, δεν θα περιμέναμε να ακούσουμε κάτι άλλο εκτός απ' τα φασιστικά εμέσματα με τα οποία έλουσε τους ακροατές του στον ρ/σ Θέμα fm.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger