Home » , » Α.Τ. Ομονοίας: «Διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών»

Α.Τ. Ομονοίας: «Διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 | 2:26 π.μ.

Επειδή τυχαίνει να έχουμε στην διάθεση μας αρκετό μεγάλο αρχείο από τα δρώμενα στην πολιτική και κοινωνική ζωής της χώρας. ανατρέξαμε σ' αυτό με αφορμή την χθεσινή επίθεση με βόμβες μολότοφ που έγινε χτες στο Α.Τ Ομόνοιας.
Επιδίωξη μας ήταν να θυμηθούμε κάποια πράγματα για τα "όργανα της τάξης" που σταβλίζονται στον χώρο αυτό και τι διαδραματίζονται στα ενδότερα αυτής της μπασκηναρία.

Την πρώτη σχετική ανάρτηση της συναντάμε απ' τον Δεκέμβρη του 2008. Τότε τρεις μπάτσοι του Α.Τ Ομονοίας παραμονές Χριστουγέννων του 2000 είχαν συλλάβει και βασανίσει απάνθρωπα δυο Πακιστανούς.

Το γεγονός είχε γίνει γνωστό από βίντεο που πρόβαλε τηλεοπτικός σταθμός και οι αντιδράσεις των πολιτικών προϊσταμένων των μπάτσων ήταν οι αναμενόμενες.

Ο τότε γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, βγήκε στα κανάλια για να πει ότι «επρόκειτο για άνανδρη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων, που δεν ταιριάζει στην ελληνική κοινωνία» συμπληρώνοντας  ότι «είναι απαράδεκτο, κρατούμενοι με χειροπέδες να υφίστανται τη βία των οργάνων της τάξης».

Η κατάληξη της υπόθεσης αυτής όταν μετά 8 ολόκληρα χρόνια έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, η αναμενόμενη. 

Ενώ αρχικά οι μπάτσοι είχαν κατηγορηθεί για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος), τελικά, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, πρότεινε την απαλλαγή των αστυνομικών και στη σχετική πρότασή του έκανε λόγο για «κτυπήματα στην πλάτη όλως ελαφρά». Και φυσικά το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορουμένους για να μπορούν οι μπάτσοι να συνεχίζουν ανενόχλητοι το "θεάρεστο έργο τους¨.

Δυο χρόνια μετά τον Οκτώβρη του 2010 πληροφορούμαστε ότι δυο αξιωματικοί του Α.Τ. Ομονοίας, είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι σαν "προστάτες" νυχτερινών κέντρων και μαστροποί. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Yποθέτουμε, πάντως, ότι αν οι μπάτσοι δεν αθωώθηκαν εντελώς, θα καθάρισαν με καμιά ποινή χάδι (Υπάρχει και το ενδεχόμενο η υπόθεση αυτή να βρίσκεται ακόμα στις δικαστικές καλένδες).

Περισσότερα για το "αμαρτωλό" Α.Τ Ομόνοιας διαβάζουμε σε περασμένη ανάρτησή μας:

***

Μπάτσοι ξυλοκοπούν μετανάστη. Οταν αυτός ζητάει να απευθυνθεί σε δικηγόρο εισπράττει την απάντηση από αστυνομικό: "Γαμώ και εσένα, και τη γυναίκα σου και τη δικηγόρο μαζί".


 Οι μπάτσοι του Α.Τ. Ομονοίας στεγάζονται σε ένα αστυνομικό Τμήμα το οποίο  «διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών».

Ολοι θυμόμαστε το βίντεο που έδειχνε τον μπάτσο απ' αυτό το Α.Τ, να υποχρεώνει μετανάστες να αλληλοβασανίζονται συμμετέχοντας και ο ίδιος στην κακοποίηση τους.

Εχουμε διαβάσει καταγγελίες για βασανισμούς μεταναστών, ενώ ενημερωθήκαμε  για τον εξευτελισμό ανήλικων παιδιών απ' τα "όργανα της τάξης" που σταβλίζονται εκεί.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της ρατσιστικής αστυνομικής βίας, που υπέστη από τους αστυνομικούς του Α.Τ Ομονοίας και ένας μετανάστης  από την Γουϊνέα.

Τον συνέλαβαν εντελώς αναίτια, του φόρεσαν χειροπέδες και όταν επικαλέστηκε ότι θα ζητήσει νομική προστασία, εισέπραξε την απάντηση από μπάτσο: "Γαμώ και εσένα, και τη γυναίκα σου και τη δικηγόρο μαζί"
Τον ξυλοκόπησαν άγρια και κατά την σύλληψη του αλλά και μέσα στο κτίριο του Α.Τ Ομονοίας όπου τον μετέφεραν.

Την γνωστοποίηση αυτής της καταγγελίας την έκανε η ΚΕΕΡΦΑ.
Ας δούμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

 Αστυνομικοί χτύπησαν μετανάστη μουσικό δρόμου στο Μοναστηράκι και μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας

Με το χυδαίο πρόσωπο του ρατσισμού της ΕΛΑΣ βρέθηκε ο Καμαρά Μοχάμεντ, μουσικός δρόμου και μετανάστης από την Γουϊνέα.

Δύο αστυνομικοί στο Μοναστηράκι, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτέμβρη, συνέλαβαν το μουσικό παρεμβαίνοντας σε ένα παντελώς ασήμαντο συμβάν.
Ένα μπουκάλι άδειο κύλισε από τα ξύλινα παγκάκια στη πλατεία και έσπασε! Ένας αστυνομικός πλησίασε τον Καμαρά και άρχισε να τον βρίζει ενώ βρίσκονταν εκεί με τη γυναίκα του, η οποία μιλάει άπταιστα ελληνικά.
Του πέρασαν τις χειροπέδες αφού του έβαλαν τα χέρια στη πλάτη. Του άφησαν σημάδια στα χέρια.

Ο αστυνομικός δεν του ζήτησε τα χαρτιά του, αλλά ο Καμαρά είπε "έχω χαρτιά, γυναίκα και παιδί εδώ, δεν έκανα κάτι παράνομο, θα φωνάξω τη δικηγόρο μου. Γιατί με σπρώχνεις".
Τότε ο αστυνομικός, ο οποίος τον γνώριζε από καιρό ως μουσικό δρόμου του είπε: "Γαμώ και εσένα, και τη γυναίκα σου και τη δικηγόρο μαζί. Σήκω φύγε και μην ξαναπατήσεις στο Μοναστηράκι".
"Όταν είμαι εγώ στο Μοναστηράκι, ούτε μουσική θα παίζεις, ούτε θα έρχεσαι εδώ".
 Καμαρά τον ρώτησε "γιατί τα κάνεις αυτά; Επειδή είμαι μαύρος;".

Του πέρασε χειροπέδες και μαζί με δεύτερο αστυνομικό τον απομάκρυναν και τον στρίμωξαν στο σημείο όπου υπάρχει η κατασκευή στην πλατεία. Ο ένας τον κρατούσε πιέζοντας τον στο σβέρκο και ο άλλος τον χτυπούσε στο πρόσωπο. Άλλοι δεκαπέντε αστυνομικοί κοιτούσαν το συμβάν.

Η ρατσιστική βία είχε τη συνέχεια της εντός του διαβόητου για τα κατορθώματα του ΑΤ Ομονοίας όπου τον χτύπησαν οι ίδιοι δύο αστυνομικοί μπροστά στον αξιωματικό υπηρεσίας!

Να θυμίσουμε στους ρατσιστές ράμπο της ΕΛΑΣ ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει δώσει τη δυνατότητα στους μουσικούς δρόμου να εκφράζονται ελεύθερα μετά από πολύμηνες συζητήσεις.

H Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη ανοιχτή στους μετανάστες, πολυπολιτισμική και φιλόξενη για τους μουσικούς δρόμους.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ρατσιστές αστυνομικοί και να σταματήσει η εκδικητική δίωξη που του άσκησαν φορτώνοντας του απίθανες κατηγορίες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Οκτωβρίου 2018 στις 8:02 μ.μ.

πολύ φλωροι εχουν γίνει οι μπατσοι..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger