Home » , » Ο φασισμός είναι η ουσία του καπιταλισμού, η πιο γνήσια μορφή του καπιταλισμού

Ο φασισμός είναι η ουσία του καπιταλισμού, η πιο γνήσια μορφή του καπιταλισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 | 9:23 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι φασίστες πάντα ήταν και είναι μειοψηφία. Αλίμονο, αν οι άνθρωποι καταντήσουν κάποτε φασίστες χάνοντας την ανθρωπιά και γίνουν τα χειρότερα κτήνη.
Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι όχι μόνο το τέλος του πολιτισμού, αλλά και του ανθρώπινου είδους. Το έγκλημα θα γίνει νόμος, θεσμός!

Θα μου πείτε, "Και η Γερμανία; Αυτά που ακούμε για άνοδο της ακροδεξιάς";
Στη Γερμανία όταν το ναζιστικό κόμμα κατέβηκε στις εκλογές για πρώτη φορά είχε 2,6% (1928). Τώρα το πως 2,6% έγινε 43,4% (1933) είναι ολόκληρη ιστορία. Βοήθησαν πολλοί σ' αυτό. Οι Σοσιαλδημοκράτες, που κυνηγούσαν τους Κομμουνιστές, οι βιομήχανοι και λοιποί κεφαλαιούχοι, που χρηματοδοτούσαν κλπ.
 Όσο για το τι θα γίνει στις φετινές Ευρωεκλογές, προτείνω λίγη υπομονή. Είμαι πολύ καχύποπτος σε δημοσκοπήσεις, οι οποίες έχουν μια μόνο αρχή: Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Τα αποτελέσματα, όταν πήραν οι ναζί την εξουσία, τα γνωρίσουμε όλοι.

Σήμερα η ακροδεξιά παρά το ξέπλυμα από τα αστικά ΜΜΕ, τη βοήθεια των πλουτοκρατών και βέβαια των αστικών κομμάτων, είναι και θα παραμείνει μικρή μειοψηφία. Τα ποσοστά βέβαια μπορεί να αυξομειώνονται ανάλογα με τις εσωτερικές ανακατατάξεις της δεξιάς. Όμως μια μειοψηφία μπορεί να επιβληθεί στην πλειοψηφία.
Το 1% των πλουσίων μαζί με το 9% των βολεμένων επιβάλλεται καθημερινά στο 90% των οικονομικά ασθενέστερων. Το ερώτημα είναι λοιπόν τι κάνει η πλειοψηφία; Το ίδιο και με το φασισμό. Μην ξεχνάμε πως ο φασισμός είναι η ουσία του καπιταλισμού, η γνήσια μορφή του, που φαίνεται, όταν σκουρύνουν τα πράγματα.

Στη Σάμο οι ρατσιστές έκαναν μια απαράδεκτη κίνηση. Ότι κι αν πούμε, όπως κι αν τους χαρακτηρίσουμε, θα πούμε λίγα, καθώς δεν υπάρχουν λόγια για την προκλητικότατη κίνηση, να κάνουν κατάληψη για να μην πάνε σχολείο τα μικρά παιδιά των προσφύγων! Οι χαρακτηρισμοί που απευθύναμε, η δίκαιη κριτική μας, αφορά όσους έκαναν αυτή την φασιστική - τρομοκρατική ενέργεια και όσους την επικροτούν. Φυσικά δεν βάζουμε όλους τους κατοίκους του νησιού στο ίδιο τσουβάλι με τους ανθρωποφάγους.

Όμως τι κάνουν οι υπόλοιποι κάτοικοι; Το να μην αντιδράσουν είναι τεράστιο λάθος. Θα μέναμε ποτέ απαθείς, αν κάποιος έβαζε φωτιά στο σπίτι μας;
Αυτό που κάνουν είναι χειρότερο από εμπρησμό. Είναι προεόρτια σοβαρών εγκληματικών πράξεων. Πως θα σας φαίνονταν, αν κάποιος το έλεγε για το δικό σας το παιδί; "Πιστεύω ότι το παιδί σου είναι άρρωστο, επομένως δεν θέλω να το στείλεις σχολείο"!
Με ποιο δικαίωμα; Τι είναι αυτοί που τα λένε αυτά; Γιατροί; Απαράδεκτοι μισάνθρωποι είναι. Παλιοτόμαρα, κομπλεξικοί εγκληματίες.
Αντιλαμβάνονται ότι παρανομούν ακόμα και με τους αστικούς νόμους; Η φοίτηση στα σχολεία είναι υποχρεωτική και καλώς είναι.

Το καταλαβαίνουμε πως οι ναζί δεν θέλουν σχολεία. Δεν τους συμφέρει η μάθηση, θέλουν τον κόσμο να γνωρίζει όσο το δυνατό λιγότερα, ώστε να πιστεύει τις βλακείες τους. Αν μάθει κάποιος ιστορία πχ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ναζί.
Μια που το αναφέραμε, στο Β' Παγκόσμιο πέθαναν πολλοί Γερμανοί, που δεν ψήφισαν ναζί. Τους πήρε στο λαιμό του ο Χίτλερ. Κάθε φορά που εγκληματούν και δεν κάνουμε κάτι να τους σταματήσουμε, τους δίνουμε θάρρος να προχωρήσουν, να κάνουν χειρότερα σε περισσότερους.

Όσα παιδάκια αρρωσταίνουν, κάθονται σπίτι και μετά πηγαίνουν πάλι σχολείο. Η απαγόρευση σε κάποιο παιδί να μάθει, είναι κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνου δικαιώματος και τιμωρείται νομικά. Εισαγγελείς έχουν πάει σε σχολεία όταν οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα χάλια στην Παιδεία.
Εδώ, που παραβιάζεται το δικαίωμα στη μάθηση, κάνουν την πάπια! Γι αυτό πρέπει εμείς να αντισταθούμε στο φασισμό, που περιθάλπει το σάπιο σύστημα.
Καταλήψεις για να έρθουν περισσότεροι μαθητές για καλύτερη παιδεία σε όλους.
Οι φασίστες πάλι, πάνε δεν πάνε στο σχολείο, κούτσουρα μια ζωή θα είναι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger