Home » » ΣΥΡΙΖΑ : Ο μεταμοντέρνος (νέο)φασισμός είναι εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ : Ο μεταμοντέρνος (νέο)φασισμός είναι εδώ.

Από askordoulakos , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 | 9:32 μ.μ.


«Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν»

Ισοκράτης

 ___________________________

Από τη μια…

- Χτες, στη Θεσσαλονίκη, η Αστυνομία συνέλαβε 90χρονη γυναίκα, επειδή πουλούσε τερλίκια (μάλλινες παντόφλες), χωρίς άδεια.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η κόρη της, τρεις αστυνομικοί την έβαλαν στο περιπολικό και την μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελοκήπων, της πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και την προσήγαγαν στο Μέγαρο της Κεντρικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύλληψής της.
Τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα η ηλικιωμένη αφέθηκε ελεύθερη, με την οικογένειά της να καταγγέλλει ότι την είχαν νηστική για 12 και πλέον ώρες.

-Το Νοέμβρη του 2015, στη Θεσσαλία, οι αρχές συνέλαβαν έναν 92χρονο, πλανόδιο καστανά, γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή… Μάλιστα, του κατάσχεσαν τα κάστανα και τη φουφού. 

-Το Δεκέμβρη του 2015, επτά αστυνομικοί με κράνη, μετέβησαν στην γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν με το καρότσι του ηλικιωμένος καστανάς.
Οι αστυνομικοί τράβηξαν απότομα το καρότσι, τα κάστανα έπεσαν στο έδαφος και στην γωνία απέναντι περίμενε γερανός για να «σηκώσει» το καρότσι.
Την ίδια ώρα έφτασε και περιπολικό προκειμένου να πάρει τον ηλικιωμένο καστανά.
Τελικά έφτασε πρώτα το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον ηλικιωμένο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες υπήρχαν στο σημείο 13 αστυνομικοί, δύο περιπολικά και ένας γερανός.
Σημειωτέον, ότι ο φίλος της κυβέρνησης και του καθεστώτος, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πωλητή, ως θεατρίνο και καθ' έξιν παράνομο.

-Τον ίδιο μήνα (Δεκέμβρη του 2015), οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μια 79χρονη γυναίκα στα Τρίκαλα, επειδή πουλούσε μαϊντανό, σπανάκι, καρότα και παντζάρια, διότι δεν είχε άδεια να πουλά κηπευτικά σε πάγκο της λαϊκής.

-Τον περασμένο Γενάρη, στις πορείες των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών, τα ΜΑΤ εκτόξευσαν χημικά με ευθεία βολή προκαλώντας εγκαύματα σε διαδηλωτές

-Στις αρχές του μήνα, στα Γιαννιτσά, η αστυνομία προχώρησε σε 16 προληπτικές προσαγωγές πολιτών, τους οποίους προσήγαγαν άνδρες με πολιτικά και τους οποίους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερους από 2,5 ώρες στο Α.Τ. Γιαννιτσών, για χάρη του Κουβέλη και της Τσάγκρη Η αστυνομία φρόντισε, παράλληλα, να κλείσει τμήματα δρόμων προκειμένου να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες κατά των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

-Την προηγούμενη Κυριακή, 16 Μάρτη, 31χρονος άνδρας έχασε το μάτι του από χτύπημα ΜΑΤατζή κατά τα επεισόδια, που διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο 31χρονος συνοδευόταν από το ανήλικο παιδί του και χτυπήθηκε αναίτια από αστυνομικό, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι.


…κι απ’ την άλλη 

Φαίνεται ότι κλείδωσε η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που ασχολείται με τις εκλογές. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Κόκκαλης να δημιουργήσει πολιτική κίνηση την οποία θα αποκαλεί «Κόσμος» και θα συμπεριληφθεί ως συνεργαζόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι εν μέσω όλων αυτών…
-Χαζοσελέμπριτι σούργελα με… πολύ άποψη και μηδενική κοινωνική και πολιτική νοημοσύνη,  όπως η κόρη του αείμνηστου Μάνου Λοίζου, που περιφέρει τη μνήμη και το όνομα του πατέρα της, ως κουρέλι, για να το πατούν οι μεταμοντέρνοι νεοφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ, τα  τσουτσέκια της  Μέρκελ, του ΝΑΤΟ και των Funds, λέγοντας τη μια βλακεία, μετά την άλλη, αρκεί να καπαρώσει το χαρτζιλίκι του Ευρωβουλευτή.   

-Άθλιοι τύποι, σαν το Δημήτρη Πλουμπίδη, που προσφέρει την ιερή μνήμη του πατέρα του, ως άλλοθι στο μεταμοντέρνο νεοφασιστικό καθεστώς των καθαρμάτων, που παρέδωσαν την πατρίδα και το λαό, δεμένους χειροπόδαρα  στο Δ’ Ράιχ των τραπεζιτών.    Άλλοθι, στους δοσιλόγους, που εξοντώνουν το λαό, φυσικά και ψυχικά
«Υπήρξα τίμιος αγωνιστής, πάλεψα για το καλό του λαού και για το κόμμα μου. Αφήνω στο γιο μου φεύγοντας ένα τίμιο όνομα» είχε δηλώσει πριν από την εκτέλεσή του ο Νίκος Πλουμπίδης. Που να φανταζόταν ο δύσμοιρος αγωνιστής, σε τι «χέρια» κληροδότησε το τίμιο όνομά του!


Εν κατακλείδι…
Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ξεκάθαρα ένα πρωτότυπο μεταμοντέρνο νεοφασιστικό μόρφωμα, το οποίο- με την καθοδήγηση κι άμεση συνδρομή της Γερμανίας και των ΗΠΑ, έχει ως στόχο, αφενός  να αποδομήσει και να ξευτιλίζει τις ηρωικές και δημοκρατικές παραδόσεις αυτού του λαού και να τον παθητικοποιήσει μέσα στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία κι αφετέρου να «ξεπλύνει» τα έτερα καθάρματα του παλαιού καθεστώτος (ΓΑΠ, Σαμαρας Βενιζέλος, ΣΚΑΙ κτλ), τα οποία παρουσιάζονται αρκούντως δικαιωμένα, για τις επιλογές τους από το 2010 έως και το 2015. Μην εκπλαγείτε, αν ως το τέλος του 2019 δούμε μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών κοινοβουλευτικών σκυβάλων
Αν δεν είναι (νέο)φασισμός, από τη μια η χυδαία επίδειξη δύναμης ενάντια στο χειμαζόμενο λαό, του οποίου κόβεις-με νόμους- το εισόδημα με σκοπό να του πάρεις τα σπίτια και να τα δώσεις στα Funts κι από την άλλη η ανοιχτή κι απροσχημάτιστη πολιτική συνεργασία με τους νταβατζήδες, που κατέστρεψαν τον τόπο, τότε τι είναι;  
Αν δεν είναι (νέο)φασισμός, από τη μια η αστυνομία να δρα ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα, τσακίζοντας και σακατεύοντας όποιον γουστάρει κι από την άλλη να τροποποιείς τον Ποινικό Κώδικα, ώστε οι Ναζί της ΧΑ να πέσουν στα μαλακά, διότι η ύπαρξή τους σε βολεύει, για να αυτοπαρουσιάζεσαι, ως…δημοκρατικό, συνταγματικό και προοδευτικό τόξο,  τότε τι είναι;  
Αν δεν είναι (νέο)φασισμός, από τη μια να σφετερίζεσαι τη λαική κυριαρχία, ανατρέποντας-με έξωθεν εντολή- το συντριπτικό ΟΧΙ του λαού τον Ιούλιο του 2015 κι από την άλλη να αποκαλείς φίλους της Ελλάδας, αυτούς, που σε διέταξαν να το κάνεις, παραδίδοντάς τους συγχρόνως τη χώρα, αμαχητί και με… χαμόγελο, τότε τι είναι;  

Κι όταν το συγκεκριμένο νεοφασιστικό καθεστώς αποτελείται από πρόσωπα επιπέδου Τσίπρα, Κατρούγκαλου, Μεγαλοοικονόμου, Τσακαλώτου κτλ, που δηλώνουν αριστεροί, οι οποίοι μετά από όλα αυτά μιλούν για... ολιγαρκή  αφθονία και παραδίδουν τη χώρα -κομμάτι κομμάτι- στον Τραμπ και το Νετανιάχου, τότε τι άλλο είναι, εκτός από μεταμοντέρνο;



Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

                                                                                                     
   askordoulakos
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger