Home » , » Της δημοσκόπησης το ανάγνωσμα

Της δημοσκόπησης το ανάγνωσμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 | 8:42 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Δεν πιστεύω σε παραμύθια. Ειδικά στα γκάλοπ. Τότε με το δημοψήφισμα, οι περισσότερες "έρευνες" έδειχναν "ντέρμπι", ενώ ήταν και μερικές που έβγαζαν το "ναι" μπροστά.
Καμία εντύπωση, ούτε για το τι έλεγαν εταιρίες - ΜΜΕ ούτε για το αποτέλεσμα.

Μου λείπει κι ο Τζιμάκος, που είχε προβλέψει με ακρίβεια το ποσοστό. "Όλοι αυτοί, δεν έχουν παρά ένα 30%. Άντε με την προπαγάνδα να γίνει 40".
Οι υποψίες επιβεβαιώνονται από ένα φίλο, που δουλεύει σε μια τέτοια εταιρεία και που για ευνόητους λόγους δεν θα πω το όνομά του. Μου έχει πει ορισμένα πράγματα.

Πρώτα απ' όλα δεν απαντάνε οι περισσότεροι από όσους ρωτάνε. Μιλάμε για δημοσκοπήσεις που δεν είναι στη λογική "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο".
Σπάνια όμως επιστημονικές έρευνες γίνονται γνωστές. Κι αυτά που λένε για δήθεν "αποκλειστικά μυστικά γκάλοπ" είναι προϊόντα νοσηρής φαντασίας.
Αυτοί που είναι καχύποπτοι στους δημοσκόπους - και τους καταλαβαίνω απόλυτα - είναι άλυτο αίνιγμα μέχρι τις εκλογές.
Κι επειδή είναι οι περισσότεροι, δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα, τι θα γίνει. Αφήστε, που υπάρχει το ενδεχόμενο άλλα να λέει ο κόσμος άλλα να βγάζει ο "Προκρούστης".

Όπως λέει το ανέκδοτο, πάει κάποιος έμπορος στο λογιστή και ρωτάει. "Πόσο κάνει ένα κι ένα". Και το τζίνι ο λογιστής, του απαντά: "Πες πόσο θέλεις να κάνει, και εγώ το κανονίζω". Έτσι το κανόνιζαν κι έλεγαν πχ πως τρελαθήκαμε και για τον Παπανδρέου θα κόβαμε τις συντάξεις μας!

Παρατηρήσατε δε, πως δεν έχουν πια δημοσκοπήσεις για το Ευρώ. Μετά το δημοψήφισμα, που ο Σαμαράς βλακωδώς έθεσε το ερώτημα "ναι ή όχι στο Ευρώ", τι να πουν; Τα παραμύθια που έλεγαν ότι δήθεν 80 και 90% είμαστε μαζόχες; Εν πάση περιπτώσει υπάρχει κι άλλος τρόπος να δεις που πάει το πράγμα. Η λογική. 

Τα αφεντικά δεν είναι αφελείς. Γνωρίζουν καλά πως πάνω από το 60% είναι εξοργισμένοι με τα Μνημόνια, δηλαδή με την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, την οποία συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι απλά αντίθετοι.
Το 60% επίσης είναι όσοι γδάρθηκαν, κάηκαν, βασανίστηκαν περισσότερο για να μας τα πάρουν οι τοκογλύφοι. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν κάποιον που θα τους κόψει κι άλλο τη σύνταξη και το μισθό ό,τι και να λένε τα ΜΜΕ.

Οι υπάλληλοι επίσης και φυσικά εμείς, οι άνεργοι, δεν θέλουμε απολύσεις. Υπάρχουν άτομα, τα οποία παίρνουν ψίχουλα, που τα βαπτίζουν "επιδόματα".
Θα ψηφίσουν ποτέ κάποιον, που θα κόψει και αυτά τα ελάχιστα, για να απαλλάξει από τους φόρους μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές;

Κάντε όνειρα νεοφιλελέ κανίβαλοι. Γι αυτό οι δεξιοί προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν. Αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν απευθύνονται σε όλους. Απευθύνονται στα γίδια του γαλάζιου μαντριού. Εξηγώ: Αν πουν πως "ο Κούλης δεν τραβάει", πως όχι μόνο δεν ανεβαίνει, αλλά χάνει, τι θα γίνει, πιστεύετε;
Η ΝΔ είναι μια συμμορία που ενώθηκαν κάποιοι ληστές για να κάνουν πλιάτσικο. Αν η ληστεία αναβληθεί, δεν πάρουν την εξουσία, τέλειωσε, όπως το ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι της θα πάνε αλλού. Όχι 20% δεν παίρνει σε αυτή την περίπτωση, ούτε 10. Γι αυτό χρειάζεται το παραμύθι πως έχουν σίγουρη την "καρέκλα". Το μόνο που τους συσπειρώνει είναι η "κουτάλα", η μάσα. Αλλιώς διαλύονται.

Ο Σαμαράς θα πει στο Μητσοτάκη "Φύγε τώρα εσύ". Ο Κούλης θα πει "δεν πάω πουθενά", θα γίνει χαμός. Θα γελάσουμε πολύ. Οι δεξιοί έχουν διαφορετική νοοτροπία από τους αριστερούς. Θα πάνε εκεί που πιστεύουν ότι θα βολευτούν.
Δεν είναι "5 αριστεροί - 6 κόμματα" για να κάνουμε και λίγο χιούμορ με τα δικά μας. Αν δουν πως η ΝΔ δεν βγαίνει με τίποτα, έφυγαν, όπως ακριβώς έγινε με το ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον λοιπόν θα είναι μετά τις εκλογές, καθώς πιστεύω πως ο κόσμος θα εκφράσει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πολιτική λιτότητας, τη σαπίλα, την αδικία.

Προσωπικά θεωρώ πως εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς θα μπουν στο Κοινοβούλιο, δεκανίκια θα εξαφανιστούν - άλλωστε δεν έχουν λόγο ύπαρξης - και πως η οργή δεν θα είναι μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά κατά των υποτακτικών των τοκογλύφων. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger