To copyright.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 | 12:20 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Από δω και στο εξής σ' όλα θα μπαίνει copyright. Στη γνώμη πχ. Άμα είναι δικιά μου, πάει και τέλειωσε! Δεν μπορείς να έρχεται κάποιος και να λέει "έχουμε την ίδια γνώμη"!
Τι πάει να πει πιστεύουμε τα ίδια; Δεν μπορεί να γίνει αυτό, θα πληρώσεις πνευματικά δικαιώματα, κερατά! Ποιος είπε πρώτος πχ πως η Γη κινείται; Κάθε φορά που δάσκαλος θα λέει αυτό το πράγμα, τσακ!, ταρίφα! Να μπει μια τάξη επιτέλους!

Αμ τα σκουπίδια; Τα καταδικά μας σκουπίδια, τα προσωπικά μας δημιουργήματα, έρχονται και μας τα παίρνουν! Πληρώνουμε εμείς από πάνω! Με ποιο δικαίωμα παίρνεις το σκουπίδι μου, ρε φίλε;
Κι αυτοί οι ρακοσυλλέκτες που τα ψάχνουν; Δεν πρέπει να δώσουν το κατιτίς; Γι αυτό δεν τους θέλουν οι φασίστες ρε. Γιατί ο φασισμός το μόνο που κάνει είναι εγκλήματα κι ερείπια. Μπάζα, σκουπίδια. "Έρχονται οι ξένοι και ψάχνουν τα σκουπίδια μας", λένε τα ανθρωπόμορφα απορρίμματα.

"Καλά τώρα" θα πει κάποιος. "Δηλαδή να μην πλερωθεί ο καλλιτέχνης"; Ότι και καλά πληρώνεται ο καλλιτέχνης ή ο εργαζόμενος, κι όχι η εταιρεία που αισχροκερδεί. Βεβαίως να πληρωθεί. Αλλά δεν είδα πουθενά να ψηφίζουν οι Ευρωβολεμένοι αύξηση μισθού των εργαζομένων και των καλλιτεχνών. Είδα να ψηφίσουν ρουφιανιά, καταστολή κι ότι θέλει η πολυεθνική. 

"Πίσω από τα ψεύτικα διλήμματα: «ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο ή προστασία των δημιουργών» που προβλήθηκαν από τα αντίστοιχα επιχειρηματικά λόμπι κρύβεται η προσπάθεια των επιχειρηματικών κολοσσών του διαδικτύου από τη μία και της «βιομηχανίας της τέχνης» από την άλλη να ενσωματώσουν δημιουργούς, ερμηνευτές, δημοσιογράφους στη λυσσαλέα διαμάχη τους για την πίτα των κερδών" Έλεγε πολύ σωστά το ΚΚΕ.
Και μετά ψήφισε λευκό! Γιατί μπορεί να είμαστε κομμουνιστές, να μην θέλουμε ιδιοκτησία, μπορεί τα αφεντικά να εκμεταλλεύονται τους καλλιτέχνες και να τους πετάνε ψίχουλα, μπορεί οι φασίστες που κυβερνάν να βρουν αφορμή να κλείσουν ιστοσελίδες που τους κατακρίνουν πατώντας σε τέτοιες απαγορεύσεις, όμως εμείς δεν είμαστε πειρατές.

Έτσι να σκεφτόμαστε, επαναστατικά, περιμένοντας να ωριμάσουν οι άγουρες συνθήκες. Πάω τώρα για βρούβες, αφού κατεβάζω μια kinky τσόντα, που ταιριάζει στην περίσταση.
Μην ανησυχείτε σύντροφοι, το πήδημα που δείχνει, είναι εγκεκριμένο από τα αστικά στάνταρ: Ένας κεφαλαιούχος πηδάει εργαζόμενους, πράγμα το όποιο γίνεται καθημερινά.
Εγώ, ως γνήσιος επαναστάτης, δεν θα συμμετάσχω μεν στο βιασμό της εργατικής τάξης, θα διαμαρτυρηθώ όμως αυνανιζόμενος! Ο αυνανισμός μπορεί να θεωρηθεί άκυρο, λευκό, παρών, ακόμα και αποχή, αφού σίγουρα δεν είναι συμμετοχή. Μόνος μου την παίζω κι από μακρυά. Δεν δείχνει όμως και αντίθεση στην πράξη. 

Κάποιοι κακοήθεις, θα παρεξηγήσουν αυτό που λέω, ισχυριζόμενοι πως αφήνω υπονοούμενα. Κανένα υπονοούμενο, τα λέω ξεκάθαρα. Είναι λάθος να μην αντιδρούμε σφοδρά σε τέτοιου είδους λογοκρισία. Για 5 ψήφους θα πήγαινε πίσω η προσπάθεια φίμωσης. Θα τη βρούμε όμως, δυστυχώς, μπροστά μας.

Όσο για κείνους που πιστεύουν ότι έτσι από τη μια θα καταπολεμηθεί η πειρατεία κι ότι θα βγάλουν περισσότερα οι Πολυεθνικές, τους λέω, ονειρεύονται. Είχαν απαγορεύσει και το ποτό κάποια εποχή στην Αμερική, αλλά μετά το μετάνιωσαν.

Δεν βλέπουμε τα έργα τους, γιατί απλά δεν μας περισσεύει φράγκο.

Υ.Γ: Στην φώτο το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας "Die Tageszeitung" που κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ο Χειμώνας έρχεται στο διαδίκτυο». Είναι ίσως το μοναδικό ευρωπαϊκό έντυπο, το οποίο άσκησε δριμεία κριτική στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger