Home » , » Ρουβίκωνας: Πετάς τρυκάκια; Συλλαμβάνεσαι για "διατάραξη της δημόσιας ειρήνης"

Ρουβίκωνας: Πετάς τρυκάκια; Συλλαμβάνεσαι για "διατάραξη της δημόσιας ειρήνης"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 | 11:46 μ.μ.

 Για μια ακόμα φορά η αυταρχικότητα και η γελοιότητα των κατασταλτικών μηχανισμών χτύπησε κόκκινο.
Μια συμβολική δράση αλληλεγγύης στους 9 αγωνιστές του DHKP-C, από μέλη του "Ρουβίνωνα" θεωρήθηκε "διατάραξη της δημόσιας ειρήνης".

Ετσι οι προσαγωγές των μελών της αναρχικής ομάδας στην ΓΑΔΑ, που είχαν γίνει το απόγευμα γιατί είχαν πετάξει τρικάκια αναρτώντας ταυτόχρονα πανό, έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών στο κέντρο της Αθήνας, μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με την αστεία αποδίδοντας τους την αστεία κατηγορία που αναφέραμε.

Εδώ να θυμίσουμε ότι στις 28 Νοέμβρη 2017, κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, έγινε έφοδος σε 3 σπίτια και συνελήφθησαν με τη βία 9 αγωνιστές.
Kατά την διάρκεια των συλλήψεων και προσαγωγών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομία με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).

Ο Ρουβίκωνας αιτιολογώντας την ενέργεια του σε εκτενές κείμενο στο indymedia αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε να πούμε πολλά πέρα από το να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση των εννέα αγωνιστών από Τουρκία. Αλλά και να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία. Κι επειδή αλληλεγγύη υπάρχει και ανάμεσα στους αγωνιζόμενους, όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη, να πούμε στο Ελληνικό κράτος να μην περιμένει πως θα βγει αλώβητο αν παραδώσει αγωνιστές στους δήμιους».

Αν φτάσαμε στο σημείο να πετάς τρυκάκια και να συλλαμβάνεσαι για "διατάραξη της δημόσιας ειρήνης" σημαίνει ότι ο κατήφορος αυτής της κυβέρνησης δεν έχει πάτο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger