Home » , » Το αστικό κράτος έχει συνέχεια ...

Το αστικό κράτος έχει συνέχεια ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 | 9:56 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

10 Γενάρη 1949: Οι έμποροι κάνουν απεργία! Ο λόγος; Πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να κρατήσουν βιβλία, όπως ορίζει ο νόμος.
 Έχουν ελάχιστα έσοδα, ενώ η κυβέρνηση πρακτικά τους υποχρεώνει να καταφύγουν σε λογιστές, επιβαρύνοντας το ήδη πενιχρό εισόδημα πολλών από αυτών.

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι άμεση: Απαγορεύει αυστηρά το κλείσιμο, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ κηρύττει κατάσταση πολιορκίας!

"Οι παραβάται συλλαμβανόμενοι θα παραπεμφθώσι δι’ απευθείας κλήσεως ενώπιον του Εκτάκτου Στρατοδικείου Αθηνών".

Δεν είναι μόνο αυτό. "Η τήρηση των λογιστικών βιβλίων είναι «προαπαιτούμενο», της ξένης βοήθειας", υποστηρίζει η κυβέρνηση!

"Φταίνε οι Κουμουνιστές και οι Συνοδοιπόροι τους» ουρλιάζουν οι δεξιές φυλλάδες, οι οποίοι Κομμουνιστές καλύπτουν τους "φοροκλέπτας και φοροφυγάδας"! 

Έχει και άλλο ακόμα καλύτερο!

"Εκ του υπουργείου Τύπου …. Χθές προς δημοσίευσιν η κάτωθι ανακοίνωσις:
Ο γνωστός σχολιαστής κ Μύρελ της Εταιρίας Κολούμπια εις σημερινήν εκπομπήν του έκρινε μετά δοιμύτητος την προχθεσινήν απεργίαν των ελληνικών καταστημάτων και την άρνησιν των εμπόρων όπως συμφώνως τω νόμω τηρούν λογιστικά βιβλία δια να καταστή δυνατή η επιβολή φόρων και διηρώταται μέχρι πότε Αμερικάνοι φορολογουμένοι θα φέρουν τα βάρη των ξένων χωρών"! 

Σας θυμίζει τίποτε η ρητορική;

Τα παραπάνω τα αφιερώνω σε όσους ψηφίζουν δεξιά, ενώ κλαίγονται υποκριτικά το εξοντωτικό πρόστιμο της 90χρονης γυναίκας που πούλαγε τερλίκια. Βλέπετε και το 1949 υπήρχαν πολλοί φτωχοί, που έκαναν διάφορες δουλειές για να επιβιώσουν.
Εμείς, ως Κομμουνιστές, είμαστε με τους φτωχούς. Είμαστε συνεπείς στα λόγια και στα έργα μας. Άλλοι κοροϊδεύουν.

Πράγματι σήμερα χαρατσώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χθες η ΝΔ, προχθές το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική όμως είναι μία. Συνεχής, αντιλαϊκή, άδικη, εξοντωτική, ταξική.

Χαιρόμαστε που πολλοί δεξιοί σταμάτησαν έστω και προεκλογικά να είναι κανίβαλοι. Τους ευχόμαστε να τους κοπεί η όρεξη για ανθρώπινη σάρκα και μετά τις εκλογές. Αν και πολύ αμφιβάλουμε πως θα διαρκέσει, για ευνόητους λόγους. Όπως βλέπετε, σόι πάει το βασίλειο.

Το πρόστιμο της ηλικιωμένης κυρίας δεν έχει οριστικοποιηθεί, αγωνιζόμαστε από τη μεριά μας η γιαγιά να μην πληρώσει άδικα χαράτσια.
Δεν μας πειράζει που η κόρη έχει συγκεκριμένες πεποιθήσεις. Ας αναλογιστεί όμως, τι θα γίνει η μητέρα της, αν πάρουν την εξουσία κάποιοι που δέρνουν φτωχούς μικροπωλητές, κάποιοι που θεωρούν όχι απλά παράνομους, όσους δεν έχουν άδεια, αλλά εχθρούς, κάποιοι που αποκαλούν ανθρώπους σαν τη μητέρα της "νταβατζήδες", ενώ κάποιοι άλλοι τους σιγοντάρουν, τους υποστηρίζουν και τους χειροκροτούν.

Α ναι! Η Μακεδονία είναι περιοχή.

Υ.Γ Πληροφορίες για την ανάρτηση πήραμε από τον ιστότοπο taxheaven.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger