Home » , » H ημέρα της Γαλοπούλας και η προεκλογική μας περίοδο

H ημέρα της Γαλοπούλας και η προεκλογική μας περίοδο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 | 11:32 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τι σχέση έχει η ημέρα της Γαλοπούλας (Ευχαριστιών) με τη Μεγάλη Εβδομάδα; Καμία. Έχει όμως σχέση με την προεκλογική περίοδο και θα καταλάβετε γιατί.

Τη μέρα της γαλοπούλας λοιπόν σφαγιάζονται εκατομμύρια γαλοπούλες για να γιορτάσουν οι Αμερικάνοι. Ενδεικτικά "πάνω από 90.000 τόνοι γαλοπούλας πετιούνται στα σκουπίδια ως φαγητό που έχει μείνει στο πιάτο"! 
Μιλάμε για σπατάλη τροφής αλλά και απίστευτη σφαγή. Κι εμείς εδώ κάνουμε παρόμοια τα Χριστούγεννα. Το δε Πάσχα σουβλίζουμε τα αρνιά και τα κατσίκια.

Όπως ξέρετε, υπάρχει ένα έθιμο στις ΗΠΑ. Μια μέρα πριν την εορτή, ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει την τιμή, να απονείμει χάρη σε μια τυχερή γαλοπούλα. Αυτή δε θα σφαγιαστεί όπως οι άλλες, θα γίνει σταρ και θα ζήσει στα πούπουλα της. Φυσικά το έθιμο δεν αλλάζει καθόλου τη μοίρα των υπολοίπων που θα γίνουν γεμιστές στο φούρνο.

Που και που για διαφόρους λόγους οι πολιτικοί ανά τον κόσμο αντιγράφουν αυτό το καθαρά υποκριτικό έθιμο. Φασίστες που σκοπεύουν να καταπιέσουν, να διώξουν, να εκμεταλλευτούν αδύναμους συνανθρώπους μας, βρίσκουν και περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους κάποιον που να ανήκει στη μειονότητα, που θέλουν να εκμεταλλευτούν.

Αυτός ο τύπος παίζει χειρότερο ρόλο από τη γαλοπούλα, που πήρε απλά χάρη. Από γαλοπούλα γίνεται "λαγός". Καθησυχάζει κατά κάποιον τρόπο τα θύματα μιας άδικης ρατσιστικής πολιτικής.
Μπορεί πχ να είναι Αφροαμερικανός, όπως ο Πρόεδρος Ομπάμα, που κατόρθωσε να ανέβει στην Ιεραρχία. Η Προεδρία του όμως δεν βελτίωσε καθόλου τη ζωή εκατομμυρίων Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. Ούτε καν τα ποσοστά δολοφονιών τους από τους μπάτσους!

Μπορεί να είναι κάποιος gay. Πλούσιος, διάσημος, που η υποψηφιότητα του διόλου δεν μειώνει το ρατσισμό και την ομοφοβία προς όλους τους υπόλοιπους ομοφυλόφιλους. Παράδειγμα ο Ερνστ Γιούλιους Ρεμμ μέλος του ναζιστικού κόμματος, αρχηγός των SA.

Μπορεί να είναι κάποιος ΑΜΕΑ. Πλούσιος, βολεμένος νεοφιλελές. Να είναι υποψήφιος με ένα κόμμα που πρόκειται να τσακίσει τους ΑΜΕΑ. Που θεωρεί "πεταμένα λεφτά τα επιδόματα".
Που θέλει να καταργηθούν οι παροχές και ολόκληρο το Κράτος Πρόνοιας! 

Οι τύποι που υπηρετούν φασιστικές πολιτικές, είναι φασίστες. Πριν και πάνω από όλα. Αυτή η ιδιότητα τους καλύπτει όλες τις άλλες. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ΤΑΞΙΚΗ.
Η διάκριση ανάμεσα σε πλούσιους εκμεταλλευτές και φτωχούς εκμεταλλευόμενους. 

Αν χρησιμοποιούν κάποιον ως δόλωμα θα πρέπει ο ίδιος να σκεφτεί πόσο προσβλητικό είναι αυτό. Αλλά κάποιοι δεν το βλέπουν έτσι. Ας βολευτούν οι ίδιοι κι οι υπόλοιποι ας πνιγούν! 

Είμαστε όλοι άνθρωποι, ίσοι, αδέρφια μεταξύ μας. Αν κάποιοι μεταλλαχθούν σε ανθρωποφάγους, θα μας βρουν απέναντί τους. Όποιοι κι αν είναι. Και για να μη νομίσουν κάποιοι καλοθελητές πως δικαιολογώ τον Πολάκη λέω πως ο υπουργός είπε με άλλα λόγια ότι λέει ο Μητσοτάκης. Λογικό, εφαρμόζουν τη ίδια πολιτική.

Ο Πολάκης είπε εναντίον του τρόπου πρόσληψης των ΑΜΕΑ. Στην ουσία είπε θέση που λένε πολλοί νεοδημοκράτες. Και ρωτώ: Έρχεται αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης; Πιθανό. Περικοπή στα επιδόματα; Σίγουρα! ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ την έχουν υπογράψει!

Για να μη μας περάσουν για γαλοπούλες, που θα ξεπουπουλιαστούν και θα ψηθούν. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger