Home » , , » Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου. - Κάλεσμα σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές της 26ης Μάη!

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου. - Κάλεσμα σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές της 26ης Μάη!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 | 5:08 μ.μ.

Μήνυμα που μας ήλθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μας ενημερώνει για την σύσταση μια πρωτοβουλίας η οποία καλεί σε ΑΠΟΧΗ  από τις ευρωεκλογές της 26ης Μάη!

Το Δελτίο Τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα καλεί σε συμμετοχή σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Γραφεία ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα).

Στο παρακάτω κείμενο αιτιολογούν την άποψη τους τονίζοντας ότι "Ο μόνος κοινός τόπος στον οποίο μπορούν να συναντηθούν οι λαοί της Ευρώπης είναι οι κοινοί αγώνες ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και πολέμους. Οι αγώνες αυτοί δεν εξυπηρετούνται, αλλά υπονομεύονται από τη συμμετοχή στις ευρωκάλπες και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα. Η συμμετοχή στις ευρωκάλπες είναι μία δήλωση υποταγής στο μαύρο και αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ".

(Β.Κ: Μια ματιά που ρίξαμε στα ονόματα όσων συμμετέχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία διακρίναμε αρκετούς γνωστούς αγωνιστές που συμμετέχουν κύρια σε κομμουνιστικές εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις) 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές της 26ης Μάη!
Παλεύουμε ενάντια στην ΕΕ του κεφάλαιου, του ιμπεριαλισμού, των εθνικισμών και των πολέμων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 21/5, 12:00 μ.
Γραφεία ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα)

Σας προσκαλούμε στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν μέλη της πρωτοβουλίας που πήραν 297 εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι του λαού και του αγώνα και καλούν σε αποχή από τις ευρωεκλογές.

Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τα επιτελεία της ΕΕ και του ντόπιου αστικού πολιτικού κόσμου θέλουν να μας πείσουν ότι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές αποτελεί «ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και καθήκον».

Εμείς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε ότι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές αποτελεί την νομιμοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής που εκπορεύεται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία των Βρυξελλών. Αποτελεί το δημοκρατικό άλλοθι που χρειάζεται η λυκοσυμμαχία των ισχυρών της ΕΕ για να καταπιέζει τους λαούς της Ευρώπης, για να ξεζουμίζει τις εξαρτημένες και πιο αδύνατες χώρες.

Μέσα από την πρωτοβουλία της συνυπογραφής αυτού του κειμένου καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νεολαίο να απέχει από τη φάρσα των ευρωεκλογών. Να εκφραστεί ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, να παλέψει για την έξοδο από αυτήν, για ένα κοινό μέτωπο των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

***

Ακολουθεί το κοινό κείμενο:

Καλούμε σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές της 26ης Μάη!
Παλεύουμε ενάντια στην ΕΕ του κεφάλαιου, του ιμπεριαλισμού,
των εθνικισμών και των πολέμων

Σήμερα, 40 χρόνια μετά την είσοδο της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ, 20 χρόνια απ’ τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην πρώην Γιουγκοσλαβία, σχεδόν 10 χρόνια από την επιβολή των αντιλαϊκών μνημονίων με τη σφραγίδα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούνται οι πολίτες σε όλη την ΕΕ και στη χώρα μας να συμμετάσχουν στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.

Η πικρή εμπειρία που αποκόμισε ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας όλο αυτό το διάστημα από το λεγόμενο «ευρωπαϊκό όραμα» της αστικής τάξης ήταν οδυνηρή:

• Μεγάλωσε η φτώχεια και η εξαθλίωση για όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με τα ευρωπαϊκής έμπνευσης μνημόνια, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων σχεδόν καταργήθηκαν, κατακτήσεις χρόνων αφαιρέθηκαν, ο αγροτικός τομέας συρρικνώθηκε και η φτωχομεσαία αγροτιά σε μεγάλο βαθμό ξεκληρίστηκε. Χτυπήθηκε η σταθερή και μόνιμη εργασία και η δωρεάν περίθαλψη και συρρικνώθηκαν μέχρι εξαφανίσεως τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερα μιλώντας για τη νεολαία, μεγάλα τμήματά της ουσιαστικά διώχτηκαν από τη χώρα αναζητώντας καλύτερο μέλλον στα ευρωπαϊκά ή άλλα εργασιακά σκλαβοπάζαρα. Τα εκπαιδευτικά και εργασιακά δικαιώματα της σπουδάζουσας νεολαίας δέχτηκαν και δέχονται μεγάλο χτύπημα, καθώς εντείνεται η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση και στους εργαζόμενους σε αυτήν.

• Την ίδια χρονική περίοδο, όλοι οι λεγόμενοι «αντιτρομοκρατικοί» νόμοι, με τη βούλα είτε της ΕΟΚ παλιότερα είτε της ΕΕ σήμερα, και ένα πλαίσιο περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών, ευρωπαϊκής κοπής και έμπνευσης, έχουν ως στόχο να περιορίσουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις και ελευθερίες του λαού. Έτσι, κατάρρευσε και ο μύθος της «ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

• Διευρύνθηκαν οι ανισότητες, μεγάλωσαν τα εμπορικά ελλείμματα, θέριεψε το δημόσιο χρέος, για την αντιμετώπιση του οποίου υποτίθεται ότι θεσμοθετήθηκαν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, και αποκαλύφτηκε ξεκάθαρα το παραμύθι της δήθεν ισόμετρης ανάπτυξης όλων των ευρωπαϊκών περιφερειών.

Η ΕΕ αποδεικνύεται κάθε μέρα πια πως είναι ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, που σέρνει στο άρμα της τις εξαρτημένες και πιο αδύνατες χώρες και που, επιπλέον, συνταράζεται από μία μεγάλη εσωτερική κρίση: Όχι μόνο δεν κατάφερε να αποτινάξει την αμερικάνικη κηδεμονία, αλλά έχουν οξυνθεί οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους κυρίαρχους ιμπεριαλιστές του σκληρού της πυρήνα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους τριγμούς που προκαλεί το Brexit.

Από την άλλη, ο μύθος των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων και της ανεμπόδιστης μετακίνησης των ανθρώπων καταρρέει από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες που προέρχονται από τις χώρες που -και με τη συμβολή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ- οδηγήθηκαν και συνεχίζουν να οδηγούνται στο σφαγείο του πολέμου και της καταστροφής (π.χ. Λιβύη, Συρία).

Στα πλαίσια αυτά, 40 χρόνια τώρα η ΕΕ δεν αποτέλεσε για τη χώρα και το λαό μας ένα πλαίσιο προστασίας, ασφάλειας και ακεραιότητας των συνόρων. Αντίθετα, όπως στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τη γενικότερη Βαλκανική κρίση και την πολεμική κρίση της Ανατολικής Μεσογείου και με την συμβολή των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών η χώρα και ο λαός σπρώχνονται να συμμετάσχουν στο επικίνδυνο παιχνίδι για το εκ νέου μοίρασμα των σφαιρών επιρροής και στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Η συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεσμό που στήθηκε από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ για να δίνεται επίφαση δημοκρατίας στις αποφάσεις και τα μέτρα που θέλουν να προωθήσουν, ενισχύει τον –κλονιζόμενο σήμερα – «κοινό» ευρωπαϊκό μύθο. Νομιμοποιεί όλες αυτές τις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές και φιλοπόλεμες επιλογές του λεγόμενου «σκληρού πυρήνα» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Ενώ δεν έχει, στην πράξη, κανένα στοιχείο σοβαρής νομιμοποίησης, καθώς τα ποσοστά αποχής των ευρωπαίων πολιτών είναι πολύ μεγάλα και συντριπτικά ενάντια στις ευρωεκλογές.

Για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της χώρας, η διέξοδος βρίσκεται στην έξοδο από τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της ΕΕ, στον αγώνα για να μπορεί ο ίδιος ο λαός της χώρας να ορίζει τη μοίρα του. Ο μόνος κοινός τόπος στον οποίο μπορούν να συναντηθούν οι λαοί της Ευρώπης είναι οι κοινοί αγώνες ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και πολέμους. Οι αγώνες αυτοί δεν εξυπηρετούνται, αλλά υπονομεύονται από τη συμμετοχή στις ευρωκάλπες και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα. Η συμμετοχή στις ευρωκάλπες είναι μία δήλωση υποταγής στο μαύρο και αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ.

Τόσο αυτοί που υποστηρίζουν μία δήθεν «άλλη», «δημοκρατική ΕΕ των λαών», όσο και οι λεγόμενοι «ευρωσκεπτικιστές», πίσω από την ταμπέλα των οποίων κρύβονται αντιδραστικές, φασίζουσες και ανοιχτά φασιστικές πολιτικές τάσεις, συμμετέχουν και κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές ακριβώς γιατί αποδέχονται –και δεν αμφισβητούν- αυτό το πλαίσιο.

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νεολαίο να απέχει από τη φάρσα των ευρωεκλογών. Να εκφραστεί ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, να παλέψει για την έξοδο από αυτήν, για ένα κοινό μέτωπο των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

20 Μαΐου 2019 - 6:14 μ.μ.

Ολοι οσοι αγωνιζονται εναντια στη ΕΕ επρεπε να τοποθε
τουνται υπερ της αποχης απο τις ευρωεκλογες και μαλιστα
αυτη η τοποθετηση επρεπε να εχει πρβληθει απο πολυ ενωρι
τερα και οχι παραμονες αυτων των εκλογων Ειναι ακρως αντι
φατικο να συμμετεχεις σε μια εκλογικη αναμετρηση οπου το
αντικειμενο για το οποιο καλεισε να εκλεξεις οχι μονο δεν
αναγνωριζεις αλλα και αγωνιζεσε εναντια του Οι απλοι αν
θρωποι οι ανθρωποι του αγωνα οι αριστεροι και κυριως οι κομ
μουνιστες επρεπε να εχουν πρωτοστατησει στην προπαγανδιση
της αποχης και ειναι αποριας αξιο οτι ειναι η πρωτη φορα
που εμφανιζεται και προβαλεται αυτη η τοποθετηση αυτη της αποχης
Αν αυτη η τοποθετηση της αποχης θεωρηθει ως σεχταριστικη αυτοι
που θα την κρινουν ως τετοια καλα θα κανουν να μας δωσουν και
πειστικα στοιχεια του σεχταρισμου
ποι
ζεις

21 Μαΐου 2019 - 9:25 π.μ.

Αν αυτοι που υπογραφουν ηταν ανεκαθεν υπερ της αποχης τους σεβομαι.Αν ομως αυτοι εχουν στο παρελθον στηριξει συριζα και τωρα που συντριβεται ο θιασος θελουν να μην παμε να τους μαυρισουμε,τοτε το πραγμα μυριζει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger