Home » , » Μια πρώτη νίκη! Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που στερούσε την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Μια πρώτη νίκη! Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα που στερούσε την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 | 6:56 μ.μ.

Το ΣΤ' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποδέχτηκε ομόφωνα (αν υπήρχε μειοψηφία θα είχε ανακοινωθεί) την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου η οποία είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια πρώτη νίκη κύρια του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και του κινήματος αλληλεγγύης.
Είναι μια δικαστική απόφαση που κάνει καθαρό ότι και οι πολυΐσοβίτες δικαιούνται άδεια κάτι που δεν αφορά μόνο τον Δ. Κουφοντίνα, αλλά και άλλους κρατούμενους, πολιτικούς και ποινικούς.

Το υπ. αριθμ. 1001/2019 βούλευμα, το οποίο χαρακτηρίζει λάθος το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου το οποίο στέρησε την άδεια στο μέλος της 17 Νοέμβρη θα το σχολιάσει στην πορεία πιο αρμόδιος σύντροφος.

Περιμένουμε τώρα να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, με νέα σύνθεση και να αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας. Ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα και να μην συνεχίζεται ο βασανισμός του Κουφοντίνα στο όνομα της τυπολατρίας. (Απ' ότι ξέρουμε η απόφαση έχει καθαρογραφεί και έχει σταλεί στο συμβούλιο του Βόλου).

Να θυμίσουμε ότι η πρόεδρος του ΣΤ τμήματος του Αρείου Πάγου είχε πάρει από το περασμένο Σάββατο την αίτηση αναίρεσης -νομικοί μας έλεγαν ότι ήταν τόσο επιστημονικά τεκμηριωμένη που για τους αρεοπαγίτες ήταν μονόδρομος να την αποδεχθούν- και χρειάστηκαν τόσες μέρες για να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger