Home » , » Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 | 8:00 μ.μ.

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Οπως αναμενόταν η πιο μαζική συγκέντρωση έγινε στο Σύνταγμα από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα 902: μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντεργατική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο - ΕΕ - ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις ενάντια στην εργατική τάξη έστειλαν χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν σήμερα σε όλες τις πόλεις της χώρας κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους ηρωικούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές τους.

Οι χιλιάδες κόσμου έστειλαν επίσης ηχηρή απάντηση στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που με χαρακτηριστικό το ρόλο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, της συνδικαλιστικής μαφίας μέσα στο εργατικό κίνημα, επιχειρεί τη μετάλλαξη των συνδικάτων σε μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των επιχειρηματικών ομίλων. 

Από την ιστοσελίδα του ΝΑΡ αντιγράφουμε:

Μήνυμα ανυπότακτου ταξικού αγώνα έστειλαν οι συγκεντρωμένοι και διαδηλωτές της ταξικής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο-Πολυτεχνείο στην Αθήνα σήμερα.

Την συγκέντρωση καλούσαν αρκετά πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία, η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό», ενώ στήριζαν αρκετές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Με το σύνθημα των σωματείων στην κεφαλή «Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών», αλλά και πολλά αντικυβερνητικά και αξιακά συνθήματα οι διαδηλωτές ανέβηκαν την οδό Σταδίου. Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς την οδό Ξενοφώντος στα γραφεία του ΣΕΒ και συνέχισε με στάση στη Βουλή και κατάληξη στα Προπύλαια. Η πορεία πέρασε και από την Κυπριακή πρεσβεία όπου υπήρχε συγκέντρωση γυναικείων οργανώσεων από τις Φιλιππίνες καθώς και εργατικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων με το σύνθημα "γιατί δεν τις έψαξε κανείς;", ενάντια στην αδιαφορια της κυπριακής αστυνομίας απέναντι στις εξαφανίσεις μεταναστριών, υπηρετριών γυναικών.

***

Με δικά τους μπλοκ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορείες οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ της ΛΑΕ, του ΚΚΕ (μ-λ) του Μ-Λ ΚΚΕ του ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ και το ΜΕΡΑ του Βαρουφάκη.

Απίστευτο κάζο έπαθαν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ στην μάζωξη που πραγματοποίησαν στην πλατεία  Κλαυθμώνος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger